Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.12.2021 00:18

Aseară, la Târgoviște, într-o atmosferă emoționantă, a avut loc...


A A

Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a avut loc ieri, luni, 20 decembrie 2021, în sala recent modernizată a Cinematografului „Independența” din Târgoviște, Concertul extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei. La eveniment au participat oficialități județene și locale, parlamentari de Dâmbovița, membri ai comunității academice și culturale, alături de Părintele Vicar Eparhial Ionuț Ghibanu, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, clerici, monahi și credincioși din Municipiul Târgoviște.

Concertul a fost susținut de Corala Catedralei Mitropolitane din Târgoviște și de Grupul Coral bărbătesc „Valachia Christiana” al Arhiepiscopiei Târgoviștei, ambele dirijate de către asist. univ. dr. Mihail Daniel Vlădăreanu. Remarcabilă a fost și participarea sensibilă a harpistei Cristina Munteanu, cu un moment solistic foarte apreciat, precum și prezența tenorului Vlad Miriță și a mezzosopranei Ștefania Chițulescu. Acompaniamentul la pian a fost asigurat cu succes de Alexandru Burcă.

Momente solistice sensibile au mai susținut Anabela Georgescu și Alin Andrei Dincă. Prezentarea concertului a fost asigurată de Adriana Ion și de arhidiaconul Bogdan Hrestic, cel care a avut și intervenții solistice emoționante alături de Corala Catedralei Mitropolitane. Foarte inspirat a fost și momentul de final al concertului, în care dirijorul Mihail Daniel Vlădăreanu a invitat publicul să cânte, alături de corală, celebrul colind „O, ce veste minunată”.

Înaltpreasfinția Sa Nifon a evidențiat nevoia de solidaritate și de apropiere de nevoile aproapelui nostru prin generozitate, dărnicie și iubire. „Nașterea Domnului este sărbătoarea în cadrul căreia celebrăm Întruparea Fiului lui Dumnezeu, faptul că El și-a luat suflet și trup omenesc «de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria», din marea Sa iubire de oameni, pentru a fi mereu alături de fiecare dintre noi și pentru a înnoi din temelii firea umană”, a transmis, în mesajul său vibrant, ÎPS Nifon, Mitropolitul Târgoviștei. Concertul a fost transmis integral în direct pe internet, prin Youtube și pe Facebook.

 

V.A.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dificultăți la realizarea planurilor de urbanism general
Vizite de pe 3 continente la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române
Programul "Tinerețea Romanței", lansare cu ocazia Zilei Culturii Naționale
Vindecarea celor zece leproși
Infrastructura școlară, în plin proces de reabilitare
ISU Dâmbovița a trimis măști de protecție pentru elevi
PerformArt, concert la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
se ridică din centrele de vaccinare unde au efectuat schema completă
Numărul turiștilor în Dâmbovița a crescut cu 7,7%


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tragică lecția kazahă...

Nu mă îndoiesc că revolta kazahă a fost un prilej picat la timp pentru Kremlinul lui Putin, aflat cu înfrigurare în căutarea unui motiv vizând refacerea imperiului pierdut în 1991, dar, totodată, având în cătare și împiedicarea Washingtonului de a-și impune interesele în inima Asiei Centrale. Și dacă am aminti că, în stepele Kazahstanului, Rusia are în posesie celebrul cosmodrom de... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale