Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.11.2019 00:21

FOTO :: Cluj-Napoca * Aplauze la scenă deschisă pentru laureații Festivalului Național „Crizantema de aur”


A A

Concertul "Emoții de toamnă și Comori ale Romanței"- succes vibrant în Ardeal

Concertul

❚ Artiștii au fost întâmpinați cu multă căldură și cu ropote de aplauze de sutele de spectatori care au onorat întâlnirea cu Romanța la Sala Casei de Cultură a Studenților din Cluj- Napoca ❚ Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și noul său manager, Adriana Irimieș, vestită interpretă de folclor, au fost îndelung aplaudați pentru organizarea acestui eveniment în Ardeal și pentru implicarea admirabilă în acest program național de concerte dedicat promovării Romanței Românești ❚ Cel de-al doilea spectacol din cadrul Programului Național de Concerte „Romanța ne unește”, sub patronajul CNR UNESCO, a adus la rampă, la Cluj-Napoca, valoroși interpreți de romanță din Ardeal, laureați ai Festivalului „Crizantema de aur” de la Târgoviște ❚ Publicul a apreciat în mod deosebit decorul romantic care a împodobit scena și, totodată, s-a arătat încântat de frumoasa broșură „Muzeul Casa Romanței – ambasadă a culturii la Târgoviște”, realizată de ctitorul acestui spațiu muzeal unic în România, dr. Teodor Vasiliu ❚ Amfitrioana serii a fost Alina Mavrodin Vasiliu, directorul artistic al Festivalului Național „Crizantema de aur”, care a susținut, cu mult succes, și un emoționant recital „Romanțe de aur” ❚ TVR Cluj a filmat integral concertul pentru a-l difuza în perioada următoare

 

A.V.

 


 

Sala Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca a fost gazdă primitoare joi, 31 octombrie a.c., pentru sutele de spectatori dornici să participe la concertul extraordinar din Ardeal „Emoții de toamnă și Comori ale Romanței”. Evenimentul face parte din Programul Național de Concerte „Comori ale Romanței”, în cadrul Festivalului Național „Crizantema de aur”, ediția a 52-a, 2019, și se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO în zone istorice din România și din Republica Moldova.

 

 

În organizarea acestuia, pentru zona Ardeal, s-a implicat admirabil Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, manageriat cu deosebită însuflețire și profesionalism de Adriana Irimieș, vestită interpretă de folclor. Distribuția concertului a adus la rampă valoroși interpreți de romanță din Ardeal, laureați ai Festivalului Național „Crizantema de aur” începând chiar din 1973: Ștefan Hontilă (moment emoționant alături de fiul său, celebrul violonist Claudiu Hontilă), Domnica Dologa, Georgeta Plută, Rodica Pop-Seling, Sorin Lupu, Tudor Bărbos și Samuel Barani – trofeul „Crizantema de aur” 2019. Acompaniamentul interpreților a fost asigurat cu deosebit profesionalism de orchestra „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj, dirijată de virtuozul violonist prof. Ovidiu Barteș și cu implicarea reputatului pianist Kalman Urszui. Între recitalurile de romanțe, spectatorii au fost încântați să asculte momente frumoase de cafe-concert susținute de orchestra „Cununa Transilvană” și de soliștii instrumenti ști Ovidiu Barteș, Veronica Constantin, Andrei Oșan și Sergiu Cebotari. Amfitrioana serii a fost îndrăgita interpretă de romanțe Alina Mavrodin Vasiliu, care i-a condus pe spectatori printre momente emoționante din istoria Festivalului Național „Crizantema de aur” și a oferit recitalul „Romanțe de aur”, foarte apreciat de public.

 

 

 

 

Finalul concertului i-a readus la rampă pe toți artiștii invitați, care au primit diplome de excelență din partea managerului Adriana Irimieș și superbe buchete de flori asigurate de sponsorul Florăria Hanca din Florești. Într-un glas cu sutele de spectatori, artiștii au cântat vechea și celebra romanță „Ciobănaș cu 300 de oi”. Participanții au fost încântați atât de ambianța scenografică a concertului, cât și de faptul că au primit la intrare broșura „Muzeul Casa Romanței – ambasadă a culturii la Târgoviște”, realizată de ctitorul acestuia, dr. Teodor Vasiliu, cu scopul promovării acestui spațiu muzeal unic.

 

 

TVR Cluj a onorat acest proiect cu emisiuni de promovare și cu înregistrarea integrală a concertului pentru a-l difuza în perioada imediat următoare. Concertul s-a bucurat de o promovare de excepție și cu ajutorul celorlalți parteneri media din Ardeal: ASTV (transmisiune live pe internet), Radio România Cluj, Radio Renașterea, Radio Someșul, Ziarul „Făclia”, site-ul cluj.com și site-ul Consiliului Județean Cluj. Aplauze la scenă deschisă au primit nu doar artiștii și organizatorii evenimentului, ci și sponsorii Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur”: COTNARI (sponsor oficial), alături de sponsorii CONPET, EUROGAS PRESCOM și FUNDAȚIA ”HENRY MăLINEANU”. Managerul Adriana Irimieș a declarat că reușita acestui concert reprezintă un argument puternic și o încurajare pentru CJCPCT Cluj de a organiza, în anul 2020, un festival de romanțe la Cluj. Semn că Programul Național de Concerte „Comori ale Romanței”, pornit din Târgoviște, a rodit frumos în inima Ardealului. Programul Național de Concerte „Comori ale Romanței” este dedicat promovării prin Romanță a Patrimoniului Poetic Național și Anului Omagial al Satului Românesc.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale