Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.12.2018 00:25

Aseară, într-o atmosferă binevestitoare de comuniune creștină,


A A

Concert extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Concert extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei

ANDREI VASILIU


Voci îngerești și acorduri divine au contribuit la atmosfera emoționantă și înălțătoare de aseară de la Concertul extraordinar de colinde organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei la Teatrul Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște. Evenimentul, deja tradițional în întâmpinarea Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului Iisus Hristos, s-a constituit întrun veritabil regal de colinde oferit de grupul coral bărbătesc „Valachia Christiana” al Arhiepiscopiei Târgoviștei și de excepționala Corală a Catedralei Mitropolitane, ambele conduse cu măiestrie de dirijorul Mihail Vlădăreanu. Concertul extraordinar de colinde a fost binecuvântat de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, prezent alături de prefectul județului – Antonel Jîjîie, președintele CJ Dâmbovița – Daniel Nicolae Comănescu, primarul municipiului Târgoviște - Cristian Stan, rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște – Călin Oros, parlamentari de Dâmbovița, comandanți de arme, consilieri județeni și locali, șefi de instituții publice și reprezentanți ai presei. Creațiile compozitorilor români Tiberiu Brediceanu, Ion Pelearcă, Paul Constantinescu, Gheorghe Danga, Timotei Popovici, Ioan Cristu Danielescu ș.a., precum și colinde creștine în limbi străine, din operele lui G.F.Händel și V.Grefiens, au fost primite cu ropote de aplauze, grație interpretării celor două corale ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu participarea tenorului Vlad Miriță și a sopranei Ștefania Boloș, precum și a pianistei Ana Maria Ioan. Un moment solistic deosebit de emoționant, aplaudat cu multă căldură, a fost și în acest an dăruit de Cristina Munteanu, prin interpretarea la harpă a unor variațiuni pe teme de Crăciun. Concertul a fost prezentat de Adriana Ion, de la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și de arhid.prof. Bogdan Hrestic. Evenimentul s-a încheiat în comuniune, artiștii, organizatorii și spectatorii cântând împreună colindul „O, ce veste minunată”.

Apelul ÎPS Nifon la pace și armonie

„Împreună cu întreaga Creștinătate, în pace, comuniune și solidaritate, ne bucurăm de Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, cel mai mare dar făcut de Dumnezeu nouă, vreodată, sărbătoare ce umple de speranță, de lumină și de iubire sufletele noastre, dăruindu-ne credință statornică și tare în Cel care pe toate le săvârșește pentru mântuirea noastră. Izvor de iubire, comuniune și pace, acest eveniment minunat al Întrupării Fiului lui Dumnezeu sfâșie întunericul veacurilor, lăsând să țâșnească, cu irezistibilă forță, lumina, plină de har și de adevăr, care dă rost existenței noastre și ne oferă puterea de a merge înainte, cu deosebit curaj, pe drumurile vieții. Înțelepciunea colindelor ne transmite frumusețea credinței străbune, prin intermediul frumuseții cântărilor, într-un mod ce reușește să bucure sufletele noastre, îndemnându-ne să devenim mărturisitori ai credinței dreptmăritoare. Împărtășindu-vă aceste gânduri, vă îmbrățișez pe toți, dorindu-vă sănătate, bucurii, pace și sărbători binecuvântate”, a fost mesajul transmis în programul de sală al concertului de colinde de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei. Organizat impecabil, prin grija părintelui Ionuț Ghibanu – vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei și a întregii echipe de consilieri eparhiali, evenimentul de aseară a prilejuit spectatorilor și posibilitatea de a cumpăra, din foaierul Teatrului „Tony Bulandra”, Almanahul Bisericesc pentru anul 2019 al Arhiepiscopiei Târgoviștei, calendare creștin-ortodoxe și CD-uri cu colinde tradiționale românești și cântece laice în interpretarea extraordinarei corale a Catedralei Mitropolitane din Târgoviște. De asemenea, concertul a fost transmis integral în direct pe o rețea de socializare, pe internet. A fost, și o spunem pe drept, un nou regal muzical înălțător cu care și în acest an ne-a adus mare bucurieComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Zeci de școli închise în Dâmbovița
Emoții reale la simularea de Bac
DUMINICA ORTODOXIEI
Paradoxul migrației elevilor români
Mănăstirea Viforâta - file de istorie
Activități educaționale în Arhiepiscopia Târgoviștei
Duminica Ortodoxiei din anul Domnului 2019
Sindicatele din învățământ, cu jalba-n proțap la Ministerul Educației
Simulare cu emoții la Evaluarea Națională
Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, moment de cercetare a trecutului și conștientizare a sensului vieții


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"Sindromul «aprozarului»"

De treizeci de ani, agricultura românească merge în bobote. Și cum să meargă eficient, atâta vreme cât toate guvernările au dat „verde” la vânzarea pământurilor fertile unora veniți de pe aiurea (arabi la grămadă, italieni ș.a.), care s-au repezit în haite nesătule și n-au avut nicio strategie deșteaptă cu privire la organizarea sectorului agricol și zootehnic? 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale