Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.04.2020 17:14

Privați și bugetari, îngenunchiați de pandemia care a cuprins România


A A

Concediile de odihnă și șomajul tehnic… la ordinea zilei

Concediile de odihnă și șomajul tehnic… la ordinea zilei

Concedii de odihnă... în sistemul bugetar, șomaj tehnic... în sistemul privat! În mediul privat, în mod special pe zona IMM-urilor, autoritățile se așteaptă la circa un milion de șomeri care ar urma să fie plătiți cu 75% din salariul de bază de la bugetul de stat din cauza pandemiei de COVID-19, care a dus la sistarea multor activități economice. La rândul lui, nici sistemul bugetar nu dă semnale că se simte prea bine.   Vicepreședintele Sindicatului din Administrația Publică Locală „Forța Legii”, Emil Pleșa, este ferm convins că și în sistemul public se va ajunge la varianta șomajului tehnic, dar după ce se va epuiza soluția concediului de odihnă. Unii bugetari sunt momentan în concedii de odihnă restante, dar și pe anul acesta, tot din motive de coronavirus. 

„Să știți că se pune problema intrării în șomaj tehnic și în administrația publică. Pe lângă faptul că se vor termina concediile, care sunt de maxim o lună de zile pentru fiecare, se pune problema ca și cei din administrație care pleacă acasă să primească șomaj tehnic. Cam 30% sunt în concediu de odihnă acum. În toate unitățile administrativ teritoriale se folosește metoda asta prima dată”.

De asemenea, viceliderul de sindicat Emil Pleșa a vorbit și despre posibile concedieri, în viitorul apropiat,  în sistemul bugetar, pe care  le consideră inevitabile în actualul context economic. „Eu cred că se va ajunge și la disponibilizări în sistemul bugetar. Opinia mea este că se va ajunge și aici, se vor schimba multe... Vor fi schimbări radicale.

Hai să fim sinceri, se duce naiba PIB –ul țării. Acuma, logic, este firesc să se întâmple așa ceva pentru că sacul, bugetul, cine îl mai alimentează? De unde mai vin bani la bugetul de stat dacă cei peste un milion de salariați care reprezintă 95% din economia României, întreprinderile mici și mijlocii care generează un milion de șomeri, care sunt în 75% din salariu, firme care au între 1-3 salariați? De unde or să mai vină bani la bugetul de stat ca să poți să ții atâția bugetari? Este ceva logic și trebuie să înțeleagă oricine situația”, a punctat Emil Pleșa.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale