Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.04.2016 00:16


A A

Comuna Niculești are nevoie de o grădiniță nouă

Comuna Niculești are nevoie de o grădiniță nouă
Dorinel Soare, primar

❚ Administrația locală vrea să profite la maxim de o sesiune specială pentru grădinițe, apărută pe fonduri europene ❚ Numai că regulile Uniunii Europene, care prevăd că grădinițele nu trebuie să fie amplasate în aceeași incintă cu școala, cam dau peste cap avântul inițial ❚ Asta nu înseamnă că s-a renunțat, primarul Dorinel Soare caută soluții și are deja două variante „de rezervă”

ANA MARIA POPESCU


Comuna Niculești are nevoie de o grădiniță nouă pentru preșcolarii din localitate! Pentru că în satul de centru nu există o grădiniță care să deservească nevoile preșcolarilor din Niculești, autoritățile locale caută în această perioadă soluții de rezolvare a acestei probleme extrem de importante pentru comunitate.

Primarul localității a identificat sursa de finanțare pentru construirea acestei instituții de învățământ, numai că acum alte probleme îi dau bătăi de cap. Edilul Dorinel Soare susține că grădinița ar putea fi construită cu fonduri europene, administrația de la Niculești este pregătită să depună un proiect în acest sens, doar că pentru a putea accesa fondurile externe trebuie îndeplinite câteva condiții speciale. Uniunea Europeană nu acceptă ca grădinița să se afle în aceeași incintă cu școala, așa că autoritățile trebuie să găsească rapid un teren pe care să poată fi ridicată clădirea.

Primăria nu deține în proprietate în momentul de față un teren care să răspundă cerințelor, așa că lucrurile sunt puțin complicate, dar nu imposibil de descurcat... Primarul Dorinel Soare a declarat că în prezent încearcă să identifice în comună un teren pe care să-l cumpere cu bani din bugetul unității administrativ teritoriale și pe care să se construiască grădinița de care copiii și localitatea au atâta nevoie. Dacă în cele din urmă nu se va găsi terenul potrivit pentru construcție, edilul ia în calcul și varianta construirii grădiniței în curtea școlii din satul Niculești, pentru că Uniunea Europeană nu spune că grădinița nu poate să fie amplasată în vecinătatea unității de învățământ primar. Indiferent de soluția finală pe care o va găsi administrația locală, un lucru este însă cert, satul Niculești va avea în viitorul apropiat o grădiniță modernă pentru copiii din localitate.

„Sunt în căutarea unui teren pe care să amplasez o grădiniță pentru că la nivelul localității nu am un spațiu care să aparțină comunei pe care să ridicăm o asemenea construcție. Vrem să construim această grădiniță prin accesarea de fonduri europene pentru că urmează să se dea drumul la o sesiune de proiecte pentru grădinițe și vrem să profităm de acest lucru. Condiția este însă ca grădinița să nu fie în aceeași incintă cu școala și este destul de greu să găsim un alt teren care să se preteze pentru construcția acestei instituții. Avem nevoie de grădiniță în satul de centru, Niculești, în celelalte sate sunt deja grădinițe. Caut un loc pe care să-l cumpăr, iar dacă nu găsesc terenul de care avem nevoie, o să încerc să găsesc spațiu în curtea unei școli, să împart terenul între școală și grădiniță, deși locul va fi mai strâmt, dar trebuie să găsim o soluție”, a explicat primarul comunei Niculești, Dorinel Soare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale