Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.09.2021 00:11

În zona montană, necazurile se țin lanț


A A

Comuna Moroeni, învăluită de probleme

Comuna Moroeni, învăluită de probleme

Într-o conferință de presă susținută zilele trecute, Mihai Laurențiu Moraru, edilul comunei Moroeni a vorbit despre câteva dintre impedimentele cu care se confruntă localitatea pe care o reprezintă. Una dintre problemele administrației publice locale din Moroeni este lipsa terenurilor pentru extinderea locuințelor din satul Glod.

Primarul a declarat că în zona respectivă sunt foarte multe familii, iar numărul acestora este în continuă creștere. Astfel, lipsa de spațiu devine o problemă tot mai mare. Primăria a făcut mai multe demersuri pentru obținerea unor terenuri din apropiere, pentru a le oferi tinerilor pe Legea 15 suprafețe pentru a-și putea ridica locuințe, dar fără succes, în continuare se străduiesc să facă rost de spații.

,, Avem o problemă pe care sperăm ca anii viitori să o rezolvăm, aici mă refer la extinderea de locuințe a cetățenilor din satul Glod. Va trebui să facem demersuri pentru achiziționarea unui teren de către Primărie și ale oferi tinerilor pe Legea 15 anumite suprafețe de teren. Avem multe familii acolo, iar spațiul este mic”, a precizat edilul Mihai Laurențiu Moraru.

Acesta a mai vorbit și despre alte probleme cu care administrația locală din Moroeni se confruntă din greu. Una dintre ele ar fi să implementarea Planului Urbanistic General, dar până acum doar Consiliul Județean Dâmbovița a intrat în acest proiect, restul firmelor fiind probabil reținute din cauza zonei montane, unde lucrările de reabilitare și modernizare necesită cheltuieli mai mari.

,,Ne confruntăm cu mai multe probleme în comuna Moroeni, dar cu sprijinul autorităților județene, sperăm să le depășim. Împreună cu instituția Consiliului Județean se face un studiu de fezabilitate în dreptul Bisericii din satul Glod, Primăria Moroeni a dat terenul respectiv pentru a fi realizat un pod peste Pârâul Ialomicioara, un pod binevenit și poate cu finalitate cât mai rapidă al acestui obiectiv. Noi mai avem o asociere cu Consiliul Județean pe Planul Urbanistic General, este un PUG care a mai fost o dată pe SICAP, nu ne-a luat nimeni din cauza valorii. Acum, procentul Consiliului Județean Dâmbovița este de a asigura 80% din acest PUG, urmând ca 20% din bugetul propriu să finanțăm realizarea Planului Urbanistic General”, a mai punctat edilul din Moroeni.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

619 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Se depun proiecte la Direcția Agricolă Dâmbovița
467 de locuri de muncă prin AJOFM Dâmbovița
Zeci de angajatori, verificați de ITM
20 de străduțe din satul Mărcești, asfaltate!
Lucrări importante de investiții
Toamna se numără investițiile la Raciu
Buget mic, ambiții mari!
Amenzi cu duiumul de la ITM Dâmbovița
"Pomicultori din România sunt cei mai defavorizați"
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Caracterizări – acuze fără fond

De bună seamă că nu sunt într-atât de naiv încât să nu-mi dau seama că etichetările  vituperatoare pe care și le aruncă peste gard, dar și în piața publică, partidele, reciproc, sunt, așa de ochii lumii, pentru a impresiona pe cei mai slabi de cuget, majoritatea electoratului, și a-și croi, astfel, un drum la guvernare sau pentru a rămâne acolo, adică la Putere.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale