Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.01.2022 00:13


A A

Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” pregătește numeroase activități pentru elevi și studenți

Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” pregătește numeroase activități pentru elevi și studenți

*Mai mult de 50% din vizitatorii din cadrul Complexului Național Muzeal ,,Curtea Domnească” din Târgoviște sunt elevi

 

Mai mult de 50% din vizitatorii din cadrul Complexului Național Muzeal ,,Curtea Domnească” din Târgoviște sunt elevi. Din acest motiv, reprezentanții instituției pregătesc, de câțiva ani încoace, activități educative dedicate tinerilor aflați încă pe băncile școlilor. Marius Stănescu, referent de specialitate al Complexului Național Muzeal ,,Curtea Domnească”, ne-a confirmat că și în 2022 sunt planificate numeroase evenimente, care ar putea fi foarte apreciate de școlari.

,,Anul acesta pregătim multe evenimente importante pentru județul nostru. Primul moment de anvergură pe care îl pregătim este «Noaptea muzeelor», care are loc anual, în ultima săptămână din luna mai, cu excepția anului trecut, când a fost organizat în luna iunie. Posibil și de data aceasta să fie la fel, depinde mult de situația epidemiologică. Totuși, cu siguranță se va organiza în prima parte a anului. Putem spune că este cel mai de impact eveniment cultural. Mai avem zilele europene ale patrimoniului, proiecte educaționale, cum ar fi «Vacanța la muzeu», cel pe care îl desfășurăm în fiecare vară, timp de două săptămâni.

De regulă, în cadrul acestei acțiuni sunt aduși copii ai căror părinți nu-și permit să-i ducă în vacanță. De asemenea, vom pregăti și programul «Școala altfel», în cadrul Complexului Național Muzeal «Curtea Domnească», dar singura condiție este să fie organizat la nivel național, de către Ministerul Educației. În «Școala altfel» sunt organizate numeroase activități cu elevii. Se vizitează muzee, facem și activități arheologice cu ei, ateliere pentru confecționarea obiectelor din lut, tot mai mult activități pentru a-i integra în atmosfera activităților noastre”, a declarat Marius Stănescu, referent de specialitate al Complexului Muzeala Național ,,Curtea Domnească” din Târgoviște.

 

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu”, în sprijinul elevilor pentru lectură
Mii de tineri prezenți la Parada Absolvenților
Șapte unități de învățământ candidează pentru statutul de „Școală Europeană”
Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (III)

Apropo de buna, amicala înțelegere dintre maghiari și români la firul ierbii. Este un frumos basm autoamăgitor pentru români. Știți ce s-a petrecut cu câțiva ani în urmă la Târgu-Secuiesc? Doi maghiari de rând au fabricat o bombă artizanală, pe care au vrut s-o detoneze la parada trupelor românești cu prilejul zilei naționale de 1 Decembrie. Au fost prinși la timp și băgați după gratii cu îndreptățită acuză de... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale