Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.10.2015 00:18

Târgoviște ❚ Inaugurat săptămâna trecută, în prezența ministrului Muncii, Rovana Plumb,


A A

Complexul "Casa Soarelui" are un nou sediu

Complexul
Ministrul Muncii, prefectul județului președintele CJD, primarul Târgoviștei și președintele ANPDCA au tăiat panglica inaugural/ Noul sediu, destinat activităților de protecție socială, a fost sfințit

❚ Acesta a fost executat în cadrul unui proiect de modernizare și extindere din fonduri structurale, cu o valoare de aproape 4 milioane de lei, co-finanțarea de peste 60 mii lei fiind asigurată de CJD, tot CJD alocând suplimentar peste 200 mii lei ❚ S-au executat reparații, recompartimentări, reabilitări la construcția existentă, la sistemul de încălzire, extinderea Centrului cu o construcție nouă și asigurarea de dotări

VIRGIL VOINESCU


La sfârșitul săptămânii trecute, pe data de 2 octombrie, a fost inaugurat la Târgovi ște noul sediu al Complexului de Servicii Sociale „Casa Soarelui”. Invitați la eveniment au fost ministrul Muncii - Rovana Plumb, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții (ANPDCA) - Gabriela Coman, secretar de stat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia - Liviu Mușat, prefectul județului - Ioan Marinescu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, primarul interimar al Târgoviștei - Cristian Stan, deputați și senatori, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, alți invitați din instituțiile publice județene și locale, dar și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița, Cristiana Bucur, și personal al instituției.

„S-au executat lucrări de intervenție, reparații, recompartimentări, reabilitări la construcția existentă, reabilitarea sistemului de încălzire, extinderea Centrului cu o construcție nouă - parter și două etaje pentru noul tip de servicii și asigurarea unor dotări pentru desfășurarea activităților din cele două corpuri de clădire”, a precizat președintele CJD, Adrian Țuțuianu, amintind că, în plus, aici va fi și un centru de recuperare, socializare, consiliere ce se adresează copiilor cu sindromul Down și celor cu autism, în prima etapă având o capacitate de 30 de beneficiari.

CJD a finanțat suplimentar cu 200.031,75 lei, bani cu care s-au finanțat lucrările de realizare a infrastructurii la locurile de joacă și de construire alei carosabile și pietonale, spații verzi, montare poartă de acces, construcție platformă betonată și alei pietonale de acces secundare.

Pentru susținerea unor lucrări au fost aduse mulțumiri ADR Sud Muntenia și primarului Târgoviștei, Cristian Stan. Pe de altă parte ministrul Muncii, Rovana Plumb, a adresat felicitări tuturor pentru realizarea proiectului și a apreciat rezultatul.

„Cred că este un pas înainte în ceea ce privește abordarea și viziunea pe care o avem în domeniul asistenței sociale. Acest centru este un model care trebuie preluat de multe autorități locale din România”.

Totodată, ministrul Muncii a precizat că, împreună cu parlamentarii de Dâmbovița, susține Legea privind introducerea tichetelor sociale pentru participarea, încurajarea și susținerea copiilor în grădinițe.

„Să nu uităm că inițiativa proiectului a plecat de aici din Dâmbovița. Acum, cu sprijinul Guvernului și susținerea colegilor din Parlament, îl multiplicăm la nivel național și 111.000 copii vor beneficia de aceste tichete de Crăciun”, a precizat Rovana Plumb, precizând că legea va fi adoptată zilele acestea.

Amintim că noul sediu al Complexului „Casa Soarelui” a fost executat în cadrul unui proiect de modernizare și extindere din fonduri structurale, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, proiect contractat de DGASPC Dâmbovița, instituție aflată în subordinea CJD.

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.888.952,90 lei, din care asistență financiară nerambursabilă 2.966.258,99 lei, co-finanțarea din partea beneficiarului, de 60.535,90 lei, fiind asigurată de CJD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale