Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro02.06.2020 00:08

Fără trofee anul acesta


A A

Competiție înghețată la baschet

Competiție înghețată la baschet

❚ Federația Română de Baschet a luat decizia corectă prin neacordarea titlului de campioană pentru ediția 2019/2020. În fazele eliminatorii se poate întâmpla orice, aici nu mai contează punctele acumulate în sezonul regulat ❚ La volei situația stă puțin diferit, iar competiția este structurată fără faze eliminatorii, doar punctele contează. În acest caz, în condițiile în care toată lumea a jucat cu toată lumea, s-a declarat o campioană, Volei Alba Blaj ❚ Echipele au reprezentanți votați democratic în structurile de conducere ale federației, așa cum îl are și CSȘ Târgoviște pe Cătălin Tănase la baschet. Reprezentanți îndreptățiți să ia niște decizii. La volei nu e nimeni de la Târgoviște în board-ul federației, iar asta s-a văzut ❚ Președintele Chindiei a avut, la rându-I, o reacție în contradicție cu o deciziei a Ligii Profesioniste de Fotbal, care a decis continuarea competiției. Marcel Ghergu s-a aliat unui grup majoritar din play-out și nu a contestat public o hotărâre a structurii supreme de conducere la nivel național


COSTIN MIHAI

 


 

Suntem pe aceeași lungime cu directorul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, Cristian Savu. Federația Română de Baschet a luat decizia corectă prin neacordarea titlului de campioană pentru ediția 2019/2020. În fazele eliminatorii se poate întâmpla orice, aici nu mai contează punctele acumulate în sezonul regulat. Practic, se ia de la zero, cu singurul posibil avantaj, de a juca un eventual meci decisiv pe teren propriu. CSM Târgoviște a terminat faza a doua a sezonului regulat pe locul 4 și s-ar fi luptat pentru o poziție în semifinale cu Olimpia CSU Brașov. Concluzie: mergem pe mâna FRB!

La volei e altă mâncare de pește

Nu mai suntem pe aceeași bandă cu Cristi Savu, care extinde comentariile și consideră că o hotărâre similară ar fi trebuit luată și în cadrul Federației Române de Volei. Aici situația stă puțin diferit, iar competiția este structurată fără faze eliminatorii, doar punctele contează. În acest caz, în condițiile în care toată lumea a jucat cu toată lumea, sa declarat o campioană, Volei Alba Blaj. Chiar și la Liga 1 fotbalistică s-ar fi procedat la fel, dacă în joc nu erau interese financiare foarte mari și o presiune uriașă din partea televiziunilor. După ce România a desemnat o campioană la volei, în condiții speciale, impuse de o situție de urgență, și alte țări au procedat identic. Concluzie: mergem pe mâna FRV!

Contează să ai reprezentanți în structurile federale!

Până la urmă, Cristi Savu nu face altceva decât să comenteze situația în funcție de interesele echipelor din club. La volei, existau șanse pentru un loc superior, adică 2 în loc de 3, însă pentru titlu, în niciun caz. Cristi Savu e relativ nou pe funcție și în lumea voleiului românesc, iar vocea sa nu a avut un ecou prea puternic, chit că reprezintă un club important. Până la urmă, fiecare federație este o structură sportivă privată, dar de utilitate publică, cu un Consiliu Director care decide. Echipele au reprezentanți votați democratic în structurile de conducere ale federației, așa cum îl are și CSȘ Târgoviște pe Cătălin Tănase la baschet. Reprezentanți îndreptățiți să ia niște decizii. La volei nu e nimeni de la Târgoviște în board-ul federației, iar asta s-a văzut.

(Aici) Facultatea vieții a bătut studiile universitare

Ca o comparație, și președintele Chindiei a avut o reacție în contradicție cu o deciziei a Ligii Profesioniste de Fotbal, care a decis continuarea competiției. Marcel Ghergu s-a mișcat însă mult mai abil. S-a aliat unui grup majoritar din play-out și nu a contestat public o hotărâre a structurii supreme de conducere la nivel național. Chiar dacă nu are studii universitare ca Savu, Ghergu are facultatea sportului practic la nivel important, dar și facultatea vieții.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ionel Pitaru critică strategia Chindiei
Meci teribil pentru Chindia
Chindia a depus memoriu împotriva lui Cătălin Popa
Motivele regresului la Chindia
Chindia, cea mai slabă din play-out
Croitoru se bazează pe jucători tineri
Cătălin Popa, criticat de jucătorii Chindiei
Andreas Mihaiu despre Marcel Ghergu
Desdemona Banu Ionescu, de 34 de ani la CS Târgoviște
S-a renunțat prea ușor la Cristi Cherchez


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Umilirea seniorilor

Dacă ar fi să mă fac „avocatul diavolului” aș pleda întru apărarea acestui guvern păstorit de Ludovic Orban, spunând că de vreme ce se încăpățânează să nu aplice creșterea de 40% de la 1 septembrie, conform legii promulgate de președintele Klaus Werner Iohannis, înseamnă că nu are de unde să scoată banii necesari, nici chiar din piatră seacă. 

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale