Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.09.2014 00:25

Vești bune dinspre cea mai mare unitate economică a județului


A A

Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște începe să pâlpâie

Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște începe să pâlpâie
Zile bune la COS Târgoviște. Cât vor dura?

❚ Deși „ceea ce a fost odată nu mai poate fi”, după cum spune cu amărăciune liderul Sindicatului Liber Independent, ing. Aurel Vlăsceanu, lucrurile în Combinatul târgoviștean par să fi intrat pe un drum bun, drum pe care nimeni nu-l mai credea posibil ❚ După mult timp, toți cei 1350 de salariați sunt la lucru, s-au făcut chiar câteva angajări, pensionarii nu au fost lăsați să plece și li s-au încheiat contracte de continuare a activității ❚ Un lucru extraordinar este că și comenzile sunt nesperate, „ca în vremurile bune”, spune liderul sindical, adică o medie de o mie tone oțel pe zi ❚ Acestea sunt vești optimiste venite dintr-o societate aflată în insolvență, ziua decisivă pentru COS urmând a fi 26 septembrie, când va fi supus aprobării Planul de reorganizare, de rezultatul căruia depinde evoluția pe viitor a Combinatului și soarta oțelarilor dâmbovițeni

VIOLETA STANCIU

 


 

Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște se află în prezent pe o pantă ascendentă, dar nimeni nu știe dacă această situație favorabilă va fi una de durată. Cu toți salariații la lucru și comenzi ca în vremurile bune, COS Târgoviște are șanse mari de redresare și să devină „măcar un combinat bun, pentru că ceea ce a fost odată nu mai poate fi”, după cum ne-a precizat președintele Sindicatului Liber Independent (SLI) COS ing. Aurel Vlăsceanu. În opinia acestuia, „de fapt și de drept COST nu trebuia să intre în insolvență”.

Ing. Aurel Vlăsceanu: „Nu cred că ar mai fi posibil să facãă concedieri la COST”, însă...

De asemenea, liderul de sindicat de la COS, Aurel Vlăsceanu, este optimist și în privința concedierilor de personal, fenomen care a decimat în ultimii ani acest fost colos industrial. „În acest moment lucrurile la COST sunt pe o cale extraordinar de bună. Se lucrează cu toți salariații, avem comenzi, s-a vândut ca în vremurile cele bune. Într-o zi s-au vândut 1000 de tone, în alta 1300 tone, ulterior 800-900 tone. Se merge destul de bine. Dacă lucrurile merg așa, eu sper că acest combinat se va redresa. COS Târgovi ște nu trebuia să intre în insolvență, aceasta a fost forțată. Toți cei 1350 de salariați lucrează în prezent la Combinat. Am văzut că au mai făcut angajări, circa 20 de persoane (acum două luni). De asemenea, sunt persoane pensionate care au fost oprite în continuare la lucru, cu contract pe perioadă determinată. După părerea mea, dar nu știu ce intenții au, nu cred că ar mai fi posibil să facă concedieri la COST, numai să nu fie un gând ascuns al lor, de care noi nu știm”.

... „Ce a fost odată COS Târgoviște nu mai poate fi”

În privința viitorului, văzut din perspectiva prezentului, ing. Aurel Vlăsceanu, ne-a precizat: „În momentul acesta, din ce văd eu, ce comenzi au, lucrurile merg bine. Nu știm ce va fi la iarnă, asta ar fi o problemă, dacă atunci vor mai avea posibilități să aibă comenzi. Asta nu știm. Ce a fost odată COS Târgoviște nu mai poate fi. Ne dorim să fie măcar un combinat bun. Trebuia să se gândească la asta înainte de privatizare, a precizat ing. Aurel Vlăsceanu, președintele SLI COS.

26 septembrie, ziua zero

Practic, veștile care vin dinspre COS Târgovi ște sunt din ce în ce mai bune. Săptămâna trecută, după șapte luni, s-a reușit semnarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) de către conducerea Sindicatului Liber Independent, singurul sindicat reprezentativ din unitate, care a avut dreptul legal să poarte negocieri cu administrația. CCM a intrat în vigoare din data de 1 septembrie a.c. și va produce efecte până la sfârșitul anului 2015. Noul CCM păstrează, cu mici excepții, prevederile vechiului contract, însă s-a ținut cont că societatea este în insolvență. În data de 26 septembrie, urmează să fie supus aprobării Planul de reorganizare al COS Târgovi ște, iar de rezultatul acestuia depinde evoluția pe viitor a Combinatului și soarta oțelarilor dâmbovițeni. Vă reamintim că la mijlocul lunii februarie 2013, rușii de la Mechel și-au vândut toate activele deținute în România, inclusiv la Târgoviște. În 22 februarie 2013, Tribunalul Dâmbovița a admis cererea Mechel Târgoviște de reorganizare și a deschis procedura generală de insolvență a companiei.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Autoritățile locale din Runcu anunță noi proiecte de investiții
Medicii de familie, cu plata la zi
Turismul dâmbovițean, în regres
Gaze naturale în comuna Raciu
252 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Parteneriat important la orizont
241 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Primăria Runcu își propune asfaltarea a trei kilometri de drumuri
Scăderi importante privind autorizațiile de construcție pentru locuințe
263 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale