Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.11.2019 00:16

Președintele ALDE Dâmbovița lansează o provocare noului premier, Ludovic Orban:


A A

Comasarea instituțiilor de Mediu

Comasarea instituțiilor de Mediu

VIOLETA STANCIU


După ce au pus umărul la debarcarea PSD de la Putere, ajutându-i astfel pe cei de la PNL să preia frâiele țării, acum reprezentanții ALDE încearcă să se facă utili și noilor guvernanți, care și-au propus deja să treacă la restructurări masive de ministere și agenții guvernamentale! O soluție eficientă de restructurare a Ministerului Mediu vine chiar din județul nostru, respectiv de la președintele ALDE Dâmbovița, Petre Ionel. Liderul ALDE Dâmbovița propune comasarea acestora într-o singură Direcție de Mediu Județeană, cu un director unic, care să coordoneze activitățile specifice... Astfel, în viziunea lui Petre Ionel, care a deținut o funcție importantă la Agenția de Arii Protejate, la nivel național, Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița și Garda de Mediu Dâmbovița ar trebui să se transforme în servicii ale noii Direcții de Mediu, iar acest lucru ar duce în mod automat și la economii importante la bugetul de stat. Interesant este că astfel de măsuri nu au fost propuse atunci când Ministerul Mediului era controlat chiar de cei de la ALDE, în cadrul coaliției guvernamentale cu PSD.

„Propunerea înseamnă o economie cu impact major”

„Ca să nu fiu acuzat de faptul că vin, ca în opoziție, doar cu băgatul bățului prin gard, vin și spun că lansez o provocare pentru ministrul Mediului și implicit pentru premierul Ludovic Orban... în sensul că am pregătit un proiect de eficientizare a unei părți din Ministerul Mediului, proiect care nu a fost acceptat de fostul partener de Guvernare. La nivelul ministerului trebuie să dispară trei agenții naționale, să se creeze o direcție generală de mediu care să aibă în teritoriu direcții executive județene conduse de un singur director, nu de trei cum este în cazul de față, și de servicii separate, respectiv serviciul de mediu, serviciul de control de mediu (actuala Gardă de Mediu), serviciul de arii protejate, toate sub același acoperiș... cu eficiență maximă folosind același spațiu, aceleași mașini și fără să mai plimbe cetățeanul... Acum se merge pe principiul... nu ține de mine faptul că iese fum de la COST, ține de Garda de Mediu, aceasta spune că avem aparate de măsură în punctele X și Y, dar se ocupă de ele Agenția de Protecție a Mediului, care trebuie să ne anunțe pe noi dacă se întâmplă ceva... Trebuie să ne gândim la faptul că măsurătorile nu se pot face instant, ele se fac la 24 h și iată că de acele poluări cumulate de la COST, pe 24 h, nu răspunde nimeni”, a declarat Petre Ionel, președintele ALDE Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Situația disperată a COS Târgoviște, pe masa Ministerului Economiei
Pro România și PNL, blat politic?
"Incompetență demonstrată în gestionarea sistemului educațional"
Consilierul Premierului, vizită la Universitatea „Valahia”
"Universitatea nu a fost construită să găzduiască întâlniri politice"
"Au refuzat dublarea alocațiilor de copii"
Lansare PSD la Găești
Prevenție, dar nu prea...
"România riscă să intre într-o disoluție socială extremă"
Programul economic al guvernului este sublim, dar lipsește cu desăvârșire!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Hiroshima de la Beirut (I)

Marți, 5 august, anul 2020, frumoasa capitală a țării de sub cedri și a vechilor fenicieni, Beirut, a fost devastată – și așa cum era deja răvășită de un război armaghedonic – de o explozie apocaliptică.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale