Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.12.2014 00:19

Editorial


A A

Coșciugele zburătoare și groparii lor

Coșciugele zburătoare și groparii lor

ALINA MAVRODIN VASILIU


Dramele accidentelor aviatice din ultimii ani mă îndreptățesc să mă întreb dacă nu cumva s-ar cuveni ca pe crucile victimelor să fie trecute și numele celor care se fac vinovați de moartea lor năprasnică. Și când zic asta, îi am în vedere înainte de toate pe autorii morali ai acestor tragedii despre care prea puțin se vorbește. Aflăm cu stupoare după fiecare astfel de accident cu mulți morți la activ că elicopterele sau avioanele nu erau altceva decât niște coșciuge zburătoare folosite, culmea, pentru misiuni de salvare a unor vieți aflate în pericol.

Tragedia aviatică de luni seara ne dovedește încă o dată cu câtă superficialitate și chiar iresponsabilitate sunt tratate adesea aceste misiuni aviatice de salvare care îi trimit la moarte sigură, culmea, chiar pe salvatori. Că tragediile sunt urmate de prea multe explicații savante, cu care autoritățile speră să-și îngroape neputințele ca să-și salveze funcțiile, a devenit o rutină. Ai zice că s-au transformat în bocitoare profesioniste la căpătâiul victimelor care, în caz că supraviețuiesc accidentelor aviatice, mor cu zile din cauza incompetenței armatelor de salvatori trimise la luptă... fără arme sau fără muniție.

Câte astfel de drame trebuie să mai îndolieze poporul român? Instituțiile acestui stat vor putea oare să stopeze jaful organizat, cumetriile funcționărești și clientelismul din achizițiile publice, ca să le rămână bani și pentru altceva decât pentru afacerile grupurilor de crimă organizată? Va veni și ziua când nu vom mai vedea pe cerul patriei astfel de coșciuge zburătoare pe post de avioane și elicoptere vechi de juma de secol sau achiziționate „recent” la mâna a doua pe post de noutăți? Nu sunt bani la teșchereaua publică și pentru altceva decât pentru toate lepădăturile occidentului, plătite la preț de prospături de către marii și tarii patrioți din fruntea statului?

Ba sunt bani, cum să nu fie! Au fost și sunt! Doar că ei au zburat din bugetele ministeriale și dintrale diverselor agenții guvernamentale direct în buzunarele unei mafii criminale. Asta a fost îndopată ani de-a rândul cu cele mai mari hălci din cașcavalul public, lăsând pentru interesele milioanelor de români niște fărâmituri, care să-i hrănească eventual pe ultimul drum spre odihna de veci în cimitirele tot mai populate cu victimele acestor regimuri corupte.

Nu i-ați văzut mereu pe interlopii politici cum zboară precum corbii în jurul bugetelor publice și cum ani de-a rândul „și-au scos ochii” doar de amorul luptelor electorale „anticorupție”? Că doar e știut căn mafiile astea transpartinice corb la corb nu-și scoate ochii! Și-apoi au un tupeu infernal să turuie texte despre lege și proceduri care toate s-au aplicat, dacă îi întrebi, în litera și în spiritul lor. Doar că, ce să vezi, plouă din cer cu avioane și cu elicoptere, în orice anotimp, și mor pe capete echipajele lor de-atâta „responsabilitate și profesionalism” din partea autorităților „competente”.

Nici de anchete nu se tem „savanții” guvernamentali, fiindcă-n România se știe că numai morții sunt de vină. Familiile lor vor fi mângâiate cu organizarea unor ceremonii funerare emoționante, ba și cu vreo două demiteri de acari păuni, și mai ales cu necroloage pline de cuvinte mari la adresa celor dragi căzuți la datorie. De-a doua zi însă, Hoția, Incompetența și Dezinteresul își vor continua misiunea pusă, desigur, „în slujba salvării de vieți omenești”. Până când? Doamne Dumnezeule, ocrotește-i pe români!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale