Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.05.2015 00:09

Editorial


A A

CNA, vedetă la DNA! Prea târziu!

CNA, vedetă la DNA! Prea târziu!

ALINA MAVRODIN VASILIU


Constat un soi de euforie jurnalistică în mediile de propagandă ale PDL în legătură cu noul statut de vedetă DNA a președintei CNA. Ca una care știu, din proprie și stresantă experiență, ce învârteau niște ștabi prin CNA ca să dea ori ca să nu dea licențe, sancțiuni și amenzi, spre a-și servi clientela politico-interlopă a celor care îi puneau și îi țineau în funcții, pot să spun cu mâna pe inimă că CNA a ajuns vedetă la DNA prea târziu. Și îmi pare mai degrabă o răzbunare politică ceea ce i se întâmplă Laurei Georgescu, propusă și susținută pentru șefia CNA de însuși Victor Ponta, odată cu venirea USL-ului la putere.

Nu zic că probele DNA n-ar incrimina- o cu vârf și îndesat pe actuala președintă a CNA. Zic doar că nu cred defel să fi inventat ea hărțuirea patronilor din audiovizual, când știu prea bine la ce prigoană am fost eu supusă vreo zece ani, din comanda și la presiunile unor găști politice.

Se întâmpla pe vremea când administram postul Antena 1 Târgoviște, a cărui licență aparținea, evident, Antenei 1. După 2008 am fost hărțuită, prin intermediul CNA, și pentru propria licență TV ARTPRESS. Zeci de reclamații ale unor politicieni, plini de bube penale și interese murdare, erau tratate și spălate de CNA prin monitorizările nesfârșite ale postului nostru de televiziune. Asta în timp ce posturile altora deversau spre publicul dâmbovițean zoaiele minciunilor și calomniilor la adresa noastră. În mod evident era o strategie comună a prigonitorilor noștri pentru a ne determina să-i lăsăm în pace, ba chiar să dăm la pace cu ei, așa cum subtil eram sfătuiți de diverși „binevoitori” controlori. Ceea ce vreau să spun cu asta este că practica avalanșei de sesizări împotriva posturilor TV incomode puterii n-a început la CNA din 2012, odată cu întronarea Laurei Georgescu.

Doar că le-o fi prins și ea șpilul. O fi fost însă mai puțin expertă în a le da aparența de legalitate decât predecesorii săi. I-am văzut cu ochișorii mei pe unii dintre ei cât erau de afectați că nu le pot da satisfacție politrucilor care ne reclamau la CNA și că nu mă pot amenda pentru anchetele jurnalistice documentate, difuzate de TV ARTPRESS. Fostul președinte al PDL, Florin Popescu, făcuse potecă în acest scop pe la niște ștabi din CNA, dorind, în ignoranța și trufia lui, să aibă succes cu zecile de sesizări aberante, făcute după modelul mai vechi al unor „adversari” politici din județ.

Nu mai dezgrop acum „morții” electorali, fiindcă ar însemna să scriu aici un pomelnic cu numele unor „conștiințe” politice (aflate azi prin pușcării ori pe la ușile lor!) care s-au strofocat să facă în presa locală „o alternativă la Trustul ARTPRESS”. O alternativă interlopă, după cum s-a văzut, clădită cu scopul distrugerii unuia dintre cele mai vechi și mai respectate trusturi din presa locală românească postdecembristă. Acum, ce să vezi, aceleași „conștiințe” politice care ne hărțuiau la CNA se vaită că sunt șantajate sau ignorate de niște „profesioniști” cu mari probleme penale, infiltrați strategic în presă de alții ca ei.

În toți acești ani, au urmărit să facă din CNA un instrument în mâinile lor murdare și rapace cu care să sufoce editorial și financiar presa de atitudine prin amenzi discreționare și astronomice. Succesul acestui proiect a fost asigurat și de faptul că membrii CNA au fost recrutați din clientela de partid, și nu din lumea asociațiilor profesionale ale presei. Am avut destule și nefericite ocazii să constat că mulți dintre membrii instituției care reglementau activitatea în audio-vizualul românesc și aveau rang de miniștri secretari de stat erau cel mai adesea instrumenti ști, balerini, scenografi, profesori și, în cel mai „bun” caz, foști purtători de vorbe și de mape la cabinetele politicienilor.

Ca să aveți o idee despre felul în care se punea problema în ședințele CNA, vă povestesc doar două episoade din propria experiență, în care instituția era asmuțită de politicieni împotriva trustului nostru de presă. În urma unei contestații, pe care a trebuit să o fac la Parlament, întrucât marele CNA nu prevăzuse o comisie de contestații pentru așa-zisele „concursuri” de acordare a licențelor, unul dintre membrii CNA, coregraf de profesie, mi-a zis „Doamnă, sunteți singura din țară care ați avut tupeul să faceți contestație la decizia noastră”. Era prin 2006, când CNA-ul, încâlcând grosolan legea, a decis să nu acorde licență TV pentru Trustul ARTPRESS, ca să o dea șoferului deputatului Alin Albu. Să nu vă închipuiți că la „concursul” pentru licențe TV a participat și consiliera PDL Neli Ion, care administra „universul” de presă al deputatului Alin Albu.

Duduia probabil era la vreun coafor, în timp ce mie îmi puneau membrii CNA creierii pe moațe. Un alt episod dramatic a fost acela că Ralu Filip, președintele CNA de atunci, ca să nu ziceți că îi pomenesc doar pe PDL-iști, fiind foarte stresat de presiunea zecilor de sesizări mincinoase împotriva noastră, ne-a avertizat la ieșirea dintr-o ședință: „Cât trăiesc eu, voi nu luați licență”. Replica lui Tedi Vasiliu a fost parcă profetică: „N-o să trăiești nici tu veșnic”.

Justiția divină a făcut ca Ralu Filip, Dumnezeu să-l ierte, să-și încheie socotelile cu CNA-ul după un an, iar noi să obținem o licență pentru TV Artpress abia în primăvara anului 2008. Că în 2011 a trebuit să renunțăm la ea din cauza asasinatului politico-economic pus la cale de gașca Nașului PDL Florin Popescu, care învățase între timp lecția de a trimite zeci de sesizări aberante la CNA împotriva noastră, este deja o poveste despre care am mai scris.

Așadar, pentru mine nu este nimic nou din ceea ce aud și văd că se întâmplă acum în legătură cu ministeriala instituție a audio-vizualului românesc în care s-a descoperit cu mirare și mânie pedelistoipocrită că există o practică a sesizărilor penale copy-paste care omoară posturi TV. Spun doar că DNA-ul a intrat prea târziu și cam politic (după cât de tare se bucură niște propagandiști băsiști!) într-o șerpărie care trebuia stârpită demult.

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale