Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.12.2015 00:07

Penalizare financiară record în fotbalul juvenil


A A

Clubul din Nucet, amendat cu 10.000 de lei

Clubul din Nucet, amendat cu 10.000 de lei
Directorul Constantin Gherge speră să rezolve într-un fel necazul care s-a abătut peste clubul din Nucet: o amendă de 10.000 lei!

❚ Pe 31 octombrie, Grupul Școlar Agricol Nucet primea vizita celor de la ACS Berceni în campionatul Republicanilor B ❚ Formația antrenată de Dan Dumitru a fost amendată cu numai puțin de 10.000 de lei de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. Motivul? La finalul jocului, un spectator a pătruns pe teren ❚ „A fost cineva de la Berceni care a filmat tot meciul și care a provocat încontinuu. Chiar înainte, îl tot ațâța pe spectatorul nostru cu «Hai, că nu ai curaj să intri!». Iar omul, la nervi, nu s-a mai controlat și a intrat pe teren”, a povestit Constantin Gherghe, directorul de la GȘA Nucet ❚ „Portarul de la Berceni, care fusese eliminat, în loc să meargă la vestiare, a stat în spatele porții și a înjurat jucătorii și spectatorii. Iar omul care a intrat s-a luat în gură cu el. Păi e normal?”, a mai spus Gherghe ❚ „Nu este posibil ca la un club de juniori să dai amendă ca la seniori. Dacă și la Steaua se întâmpla așa ceva, tot aceeași sumă plăteau și ei”, ne-a declarat conducătorul Nucetului ❚ „Am făcut cerere de revizuire. Eu m-am trezit cu factura la școală, mi-a adus-o secretara, fără să mă anunțe nimic. Când am văzut-o, mi-am zis că ne-au dat sponsorizare de la FRF, deja eram bucuros. Mi-am dat seama când am citit-o cu atenție”, a încheiat Constantin Gherghe

M. RĂDUCU


Fotbalul juvenil a născut dintotdeauna pasiune în rândul cunoscătorilor și celor implicați. În general, juniorii nu atrag prea mare atenție din partea microbiștilor, doar că cei prezenți la meciuri sunt de cele mai multe ori părinții copiilor, implicați sentimental, deseori poate că prea mult. Micuții sunt uneori forțați exagerat, se pune presiune artificială, de aici se comit greșeli neforțate, mai intervine și arbitrajul și o dată cu el frustarea. Acesta este tabloul care se pliază perfect pe orice meci al juniorilor din țara noastră. De aici și până la incidente nu mai este decât un pas.

Cameramanul din Berceni care incită

Cazul Unirii Nucet este însă mai special. Pe 31 octombrie, Grupul Școlar Agricol Nucet primea vizita celor de la ACS Berceni în campionatul Republicanilor B. Scorul final avea să fie 4-1 în favoarea ilfovenilor. Ies în evidență consecințele, în urma cărora formația antrenată de Dan Dumitru a fost amendată cu numai puțin de 10.000 de lei de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. Motivul? La finalul jocului, un spectator a pătruns pe teren. Povestește Constantin Gherghe, directorul GȘA Nucet:

„A intrat pe poartă, doar știți cum sunt spectatorii. S-a întâmplat exact când veneau toți cei patru arbitri spre vestiare. A fost cineva de la Berceni care a filmat tot meciul și care a provocat încontinuu. Chiar înainte, îl tot ațâța pe spectatorul nostru cu «Hai, că nu ai curaj să intri!». Iar omul, la nervi, nu s-a mai controlat și a intrat pe teren. Arbitrii au scris în foaie. Profesorul (n.r. antrenorul Dan Dumitru) a semnat, dar nu a barat și nici nu am luat la cunoștință”.

Directorul Constantin Gherghe a conturat și conjunctura în care s-au desfășurat evenimentele:

„Ei au schimbat portarul și Dan a zis că e pe fals. Am făcut contestație la sfârșit. Iar portarul, care fusese eliminat, în loc să meargă la vestiare, a stat în spatele porții și a înjurat jucătorii și spectatorii. Iar omul care a intrat s-a luat în gură cu el. Păi e normal? De ce au lăsat arbitrii portarul eliminat acolo? Și Dan, a făcut contestație, a semnat și nu a mai barat. Noi nu am știut ce s-a scris ulterior”.

„Dacă îmi dau amenda asta, mă bagă în faliment”

De aici încolo, se naște o întreagă discuție, care se poate transforma într-un precedent. În România, nu există diferențe între sancțiunile financiare acordate seniorilor și juniorilor.

„Amenda ne-au dat-o conform regulamentului. Eu deja am făcut contestație, am vorbit la FRF. Nu este posibil ca la un club de juniori să dai amendă ca la seniori. Dacă și la Steaua se întâmpla așa ceva, tot aceeași sumă plăteau și ei. Deja am discutat ca la următorul Comitet Executiv să se introducă un astfel de punct pe ordinea de zi, să schimbăm regulamentul. Le-am și spus că, dacă îmi dau amenda asta, mă bagă în faliment”, a transmis Constantin Gherghe.

„Când am primit factura, am zis că e sponsorizare”

Conducătorul echipei din Nucet a făcut deja contestație și săptămâna aceasta se va prezenta la Comisia de Recurs, pe masa căreia a ajuns cazul.

„Am făcut cerere de revizuire. Eu m-am trezit cu factura la școală, mi-a adus-o secretara, fără să mă anunțe nimic. Când am văzut-o, mi-am zis că ne-au dat sponsorizare de la FRF, deja eram bucuros. Mi-am dat seama când am citit-o cu atenție. Totuși, spectatorul nu i-a lovit pe arbitri, doar a protestat. Este prima oară când mi se întâmplă așa ceva în atâția ani. Nici nu am crezut că poate fi posibil așa ceva. Măcar să se rezolve pe viitor situația asta”, a mai spus Constantin Gherghe.

În aceeași notă a comentat și Dan Dumitru, antrenorul echipei:

„Eu eram pe bancă. Am văzut doar că un spectator a intrat pe teren. Nouă oricum ne-au dat roșu după finalul jocului. Totuși, mie mi se pare cam mult. Nu știu dacă vom câștiga la Apel. Dacă nu, măcar să ne mai reducă ceva din ea”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale