Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.04.2021 00:18


A A

CJPV Dâmbovița, noi propuneri pentru vârstnici

CJPV Dâmbovița, noi propuneri pentru vârstnici

❚ „Ultima chestiune care s-a discutat la Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice a fost aceea de a limita ieșirea vârstnicilor din casă, numai în anumite ore și într-un timp foarte scurt. Nu este deloc o măsură bine gândită. Noi am stabilit la în cadrul Consiliului Național să semnalăm această problemă Guvernului României”, a spus ec. Gheorghe Popa, președintele CJPV

 

ȘTEFAN KHALIL


La ultima ședință a Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice din România, care a avut loc recent, s-a dezbătut problema intervalului orar în care persoanele de peste 65 de ani vor putea să iasă din casă, în cazul în care situația epidemiologică de COVID-19 se va înrăutăți. Gheorghe Popa, reprezentantul pensionarilor din Dâmbovița, ne-a declarat că în cadrul acestei ședințe s-a stabilit ca cei care au vârsta peste 65 de ani să poată ieși dimineața din casă începând cu ora 10:00, până la orele 13:00, iar seara în intervalul orar 18:00-20:00. De altfel, vârstnicii acuză faptul că instituțiile centrale i-au defavorizat în această perioadă de pandemie, iar în cazul în care se vor intensifica din nouă măsurile de circulați, pensionarii vor să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a-și rezolva problemele, în intervale orare decente. „Ultima chestiune care s-a discutat la Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice a fost aceea de a limita ieșirea vârstnicilor din casă, numai în anumite ore și într-un timp foarte scurt. Nu este deloc o măsură bine gândită. Noi am stabilit la în cadrul Consiliului Național să semnalăm această problemă Guvernului României, să avem voie să ieșim din casă între orele 10:00 – 13:00, iar seara, în intervalul orar 18:00-20:00. Anul trecut, vă aduceți bine aminte că vârstnicii aveau voie să iasă dimineața, de la ora 07:00, până la 09:00, iar seara de la ora 20:00, până la ora 22:00. Cine mai ieșea din casă după ora 20? Sperăm ca de data aceasta să ia măsurile și în favoarea noastră, a vârstnicilor. Vom face trimitere către Guvernul României cu propunerile noastre, iar în cazul în care vor fi din nou restricții de a ieși din casă, să ni se acorde și nouă niște drepturi favorabile, prin care să ne putem desfășura diferite activități. Guvernul acesta a luat decizii eronate, fără să se gândească cu adevărat la noi”, a semnalat Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale