Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.03.2015 00:11

Ieri dimineață, ședință extraordinară la forul administrativ județean


A A

CJD, un pas înainte și doi... pe brânci

CJD, un pas înainte și doi... pe brânci
Din cele trei proiecte aflate ieri pe ordinea de zi, două au vizat soluționarea unor probleme "moștenite" de la vechea conducere PDL a CJD!

❚ Au fost aprobate trei proiecte de hotărâre, printre care o modificare a HCJD privind devizul lucrărilor de infrastructură rutieră, precum și alte două proiecte ce vizau îndreptarea unor nereguli din fosta administrație PDL

VIRGIL VOINESCU


Consiliul Județean Dâmbovița s-a reunit ieri dimineață într-o ședință extraordinară, în care s-au discutat și aprobat cu vot unanim trei proiecte de hotărâre ce vor conduce la urgentarea și respectarea termenelor pentru o serie de proiecte și obiective aflate în derulare în județ.

Astfel, în prezența subprefectului Antonel Jîjîie și a președintelui CJD - Adrian Țuțuianu, cei 31 de consilieri județeni prezenți au aprobat modificarea Hotărârii Consiliului Județean Dâmbovița nr. 42/2015 privind actualizarea devizului general pentru obiectivele de infrastructură rutieră de interes județean finanțate conform OUG nr. 28/2013. Dinu Vasile, director în cadrul CJD, a declarat că efortul bugetar al instituției pentru finanțarea acestor obiective înseamnă 16,1 milioane lei, din care aproximativ 7 milioane lei sunt deja decontați, iar președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a cerut responsabilizarea aparatului CJD privind acest proiect.

 

„Bube” ale fostei administrații PDL, „curățate” la Spitalul Județean

De asemenea, a fost aprobată, tot cu unanimitate, modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Dâmbovița nr. 84/15.04.2011 privind modificarea denumirii unor unități sanitare reorganizate, înscrise în „Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al județului Dâmbovița”, precum și transmiterea unor imobile – construcții și teren aferent, proprietate publică a județului Dâmbovița, în administrarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Președintele Adrian Țuțuianu a precizat că, în 2011, Consiliul Județean a aprobat, contrar legislației, ca suma provenită din închirieri de spații să rămână integral spitalului.

„Sansa Consiliului Județean este că acum Spitalul a plătit. Dacă nu plătea, aveam o problemă din 2011 până în 2015. Noi nu facem acum decât o modificare la nivel de act administrativ”, a explicat președintele CJD, Adrian Țuțuianu, care a adus critici „celor care pregătesc actele administrative” ce sunt supuse aprobării.

 

Urmează noi negocieri cu firma de asigurări, după „țeapa” de la Potlogi

La ultimul punct de pe ordinea de zi, cel privind aprobarea restituirii din veniturile proprii ale CJD a sumei de 413.376,17 lei către SC Compania de Asigurări - Reasigurări Exim România SA, au intervenit, pe baza analizei, unele amendamente. A fost modificat titlul hotărârii, s-a aprobat restituirea a 413 mii lei, s-a luat act de propunerea de tranzacție redactată de CJD, „care, deși neînsușită de societatea de asigurări, conține ceea ce s-a discutat” și a fost împuternicit președintele CJD, Adrian Țuțuianu, să continue negocierile pentru a duce proiectul mai departe (n.red. După cum vă amintiți, proiectul de reabilitare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi a avut enorm de suferit în urma „țepelor” aplicate finanțărilor europene în vechea administrația PDL de „Caracatița Dinu”, așa cum am demonstrat în anchetele „Jurnal de Dâmbovița”.

Aceste afaceri necurate s-au soldat la CJD cu procese pentru recuperarea sumelor uriașe de la firma de asigurări. Contractul de lucrări a fost reziliat și relicitat, deoarece era pasibil de o corecție financiară de 100%, iar lucrările au reintrat ulterior în cursul normal, spun autoritățile). Membrii CJD au agreat și au aprobat amendamentele, care, așa cum a precizat președintele CJD, Adrian Țuțuianu, vor conduce la finalizarea, în data de 15 noiembrie a.c., a proiectului european ce privește reabilitarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale