Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.05.2018 00:20

Vizită în Raionul Ialoveni


A A

CJD întărește relațiile de prietenie cu Republica Moldova

CJD întărește relațiile de prietenie cu Republica Moldova

A.M.P


Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, vizită în Raionul Ialoveni din Republica Moldova! La invitația președintelui Consiliului Raional Ialoveni (Republica Moldova), Lilian Carmanu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a efectuat o vizită în Republica Moldova pentru a participa la festivitățile prilejuite de evenimentul „Topul Personalităților 2017”.

Consiliul Raionul Ialoveni organizează, anual, acest eveniment, menit să aducă în atenția publicului recunoașterea de către administrația publică a meritelor deosebite ale unor oameni valoroși, care știu să aducă plusvaloare în domeniile în care activează. „Cred că relația de suflet, ce datează de 4 ani între Județul Dâmbovița și Raionul Ialoveni, va deveni una și mai specială. În anul 2015, Județul Dâmbovița semna acordul de înfrățire cu Raionul Ialoveni. Avem un acord de înfrățire încheiat și cu Raionul Ștefan Vodă și, de asemenea, avem un acord de înfrățire, semnat, anul trecut, cu Raionul Căușeni. În fiecare an, copii din Republica Moldova vin în taberele pe care Consiliul Județean Dâmbovița le organizează în zona montană Moroeni – Padina – Peștera.Tot ca element concret, colegii mei și-au propus să vină și să construiască în Republica Moldova o grădiniță, cu finanțare de la Consiliul Județean Dâmbovița; și ne-am ținut de cuvânt. Am reușit să susținem financiar construcția grădiniței de copii din localitatea Ruseștii Noi, din Raionul Ialoveni. Mă bucur că, anul trecut, am putut participa la inaugurarea acesteia. Și – tot ca o promisiune pe care noi, cei din Dâmbovița am îndeplinit-o – a fost și realizarea investiției care a constat în reabilitarea Liceului Ștefan Vodă, din Raionul Ștefan Vodă. Este foarte important să-i apropiem pe românii de o parte și de alta a Prutului, prin lucruri concrete. În acest sens, instituția în numele căreia mă adresez dumneavoastră, și anume Consiliul Județean Dâmbovița, a mers mai departe de vorbele frumoase. Sunt încrezător că relațiile stabilite între cele 3 raioane din Republica Moldova și Județul Dâmbovița, în calitate de părți ale acordurilor de înfrățire încheiate, vor cunoaște o evoluție benefică în vederea realizării unei cooperări economicosociale solide și durabile”, le-a transmis președintele CJD autorităților și locuitorilor Raionului Ialoveni. De asemenea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a participat și la manifestările prilejuite de sărbătoarea creștină „Hramul satului – Sfântul Nicolae de vară”, ce s-au desfășurat în nouă localități ce aparțin Raionului Ialoveni. În cadrul vizitei în Raionul Ialoveni, Daniel Comănescu a avut discuții și cu reprezentanții administrației publice a raionului pe marginea programelor comune în domeniile: cultural, sportiv, de tineret și educațional, a stagiilor de pregătire profesională și a altor acțiuni menite să contribuie la dezvoltarea relațiilor de prietenie dintre Județul Dâmbovița și Raionul Ialoveni, în baza Hotărârii Consiliului Județean Dâmbovița nr. 107/22.04.2015 privind aprobarea înfrățirii Județului Dâmbovița din România cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noi modificări privind taxa de salubrizare
Ioan Morar, vernisaj la Biblioteca Județeană
Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița se confruntă cu o criză de personal
Haosul public și distrugerea națiunii române
Mesaje de suflet la Muzeul „Casa Romanței”, din dragoste pentru Basarabia
Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale