Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.03.2014 07:18

Pentru Parcul Industrial Moreni


A A

CJD "decontează" 40 miliarde lei pentru învârtelile marca Florin Popescu

CJD
Adrian Țuțuianu: “Să ne explice dl Florin Popescu cine a întocmit acte false pe care le-a depus la autoritățile de management”

❚ Forul administrativ județean nu poate încasa banii europeni pentru proiectul de la Parcul Industrial Moreni din cauza suspiciunilor de fraudă, aflate pe masa OLAF și DNA ❚ Suspiciunile procurorilor ar fi legate de întocmirea unor documente în fals pe vremea administrației Florin Popescu ❚ Ancheta penală împiedică actuala administrație să deconteze sumele din bani europeni pentru a le putea “reinvesti” în realizarea instalațiilor electrice ❚ În lipsa fondurilor, lucrările se vor face pe spinarea Consilului Județean, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, somându-l public pe Florin Popescu să explice cine a întocmit acte false

 

ANA MARIA POPESCU

 


 

Șeful forului administrativ îi cere “socoteală” fostului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) pentru problemele cu care se confruntă la Parcul Industrial Moreni. Aici, din cauza suspiciunilor de fraudă existente, nu pot fi decontați banii din fonduri europene.

 

Adrian Țuțuianu: “Trebuie să plătim totul

din bugetul Consiliului Județean”

Potrivit actualului președinte al CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, la Parcul Industrial Moreni sunt mari suspiciuni de fraudă, anchetate de Oficiul de Luptă Anti-Fraudă (OLAF). Se pare că la Moreni s-au întocmit în fals niște documente pe vremea administrației Florin Popescu.

Astăzi ancheta penală împiedică actuala conducere a județului să deconteze banii europeni pentru a-i putea “reinvesti” în realizarea de lucrări la instalațiile electrice de la Parcul Industrial. În lipsa banilor europeni, lucrările în cauză se vor face pe spinarea Consiliului Județean.

Adrian Țuțuianu a precizat recent: “La Parcul Industrial de la Moreni există suspiciunea de fraudă prin întocmirea în fals a unor documente, suspiciune confirmată prin adrese oficiale date de OLAF. Acesta este motivul pentru care nu putem deconta nici un leu fonduri europene din cele 40 de miliarde lei pe care le avem de investit în continuarea acestui proiect. Este vorba despre lucrări la instalațiile electrice și trebuie să plătim totul din bugetul Consiliului Județean. Să ne explice domnul Florin Popescu cine a întocmit acte false pe care le-a depus la autoritățile de management”, a întrebat oficial președintele CJD.

 

Corecție de 94 miliarde lei vechi

Vă reamintim că neregulile din proiectul european de reabilitare a Parcului Industrial Moreni au fost sancționate de Ministerul Dezvoltării cu o corecție de 25%, adică peste 94 de miliarde lei vechi din valoarea totală a contractului de execuție.

Neincluderea instalației electrice în proiectul de la Parcul Moreni înseamnă o pagubă dublă pentru CJD: corecție de 5% din banii europeni și plata lucrărilor din bugetul propriu

 

Conform documentelor, sancțiunile au fost aplicate pentru ilegalitățile administrației Florin Popescu în atribuirea lucrărilor și pentru lipsa infrastructurii de alimentare cu energie electrică în proiectul european de pe urma căruia ar fi beneficiat firmele de familie ale fostului președinte CJD în realizarea construcțiilor.

 

De asemenea, vă reamintim că procurorii DNA au cerut documentele și de la proiectul european de la Parcul Industrial Priboiu.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Virgil Vasilescu la 17.03.2014 09:23

Dacă știam că acest Tutuianu se plânge doar, fără să ia nici o masură, zău că nimeni nu-l vota, pentru că nu așa se face dreptate pâna la capăt!Cred cu siguranță că țuțu e înțeles cu Popescu pentru a-i face publicitate în opoziție, altfel nu se explică aceste ,,explicații,,date târgoviștenilor! Amândoi merită o corecție măcar fizică, să fugă pe stradă din fața cetățenilor, nici un alt remediu nu este mai eficient pentru acești inconștienți și ratați profesional.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale