Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.04.2020 18:07

Un echipament PCR va intra în curând în dotarea Spitalului Județean


A A

CJD cumpără la SJUT un aparat de test rapid COVID-19

CJD cumpără la SJUT un aparat de test rapid COVID-19

 

Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) a demarat procedura pentru achiziționarea unui aparat de testare Real Time PCR pentru depistarea COVID-19, echipament care permite efectuarea de teste rapide pentru orice persoană care are simptome specifice acestui virus! Anunțul a fost făcut de președintele CJD, Alexandru Oprea care a anunțat că vineri, 10 aprilie, se depun ofertele, pentru că aparatul va fi cumpărat prin procedura de achiziție publică, pentru a putea fi finanțat din fonduri europene. De asemenea, Alexandru Oprea a ținut să sublinieze că sunt instituții publice în județ care dețin astfel de  aparate, spre exemplu Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Dâmbovița, Stațiunea Piscicolă Nucet, Secția de Boli Infecțioase a SJUT, Laboratorul de Toxicolgie al SJUT, numai că unele necesită autorizări suplimentare (cum este cazul DSV Dâmbovița și stațiunea Piscicolă Nucet), iar celelalte investiții în plus  pentru a putea fi ultizate în acest scop.

 „Au început procedurile de achiziție publică, vineri se depun ofertele, pentru achiziționare aparatului PCR pentru Spitalul Județean de  Urgență Târgoviște (SJUT) pentru că a trebuit să optăm pentru procedura de achiziție publică, pentru că au apărut niște norme care permit potențialilor beneficiari să primească finanțare din fonduri europene pentru această aparatură. Ca să beneficiem de această finanțare nu putem face achiziție directă, ci urmând procedura de achiziție prin selecție de ofertă. De asemenea fac precizarea că am identificat, la nivelul județului Dâmbovița, mai multe dispozitive care pot fi utilizate ca și PCR-uri, iar unele chiar sunt PCR-uri.... cu precizarea că avem o problemă cu kiturile care sunt utilizate pentru asemenea aparatură.

Avem un aparat PCR la nivelul DSV Dâmbovița, s-au făcut demersurile necesare prin AFIR pentru a fi omologat și pentru analize pe sânge uman, iar d-ul dr. Sandu Tolea, directorul DSV Dâmbovița face aceste demersuri. Avem o bună parte dintr-un aparat PCR la Stațiunea de Cercetări Piscicole de la Nucet și fac precizarea că și acolo facem demersuri pentru  a completa prin intermediul AFIR aparatura astfel încât să-l utilizăm și pe acela. Mai avem un aparat provenit de la Institutul „Marius Nasta”  la nivelul Secției de Boli Infecțioase, dar din păcate nu găsim teste, kituri de testare, iar cei care le dețin... ne spun că durează perioada de livrare undeva la 2-3  săptămâni.

Un aparat de tip PCR mai avem la nivelul laboratorului de toxicologie de la SJUT și de asemenea suntem în căutare în SICAP pentru ceea ce înseamnă kiturile de testare. Repet, această testare se face în baza unui protocol stabilit de Institutul Național de Sănătate Publică, de Departamentul pentru Situații de Urgență și de Ministerul Sănătății. Nu stabilește nici președintele CJD, nici prefectul... persoanele care vor fi testate. Nici măcar directorul SJUT sau directorul DSP nu stabilesc persoanele care vor fi testate. Acesta lucru se face efectiv în baza protocoalelor stabilite la nivelul Ministerului Sănătății”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale