Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.07.2019 00:25

Se fac presiuni la nivel înalt, pe toate fronturile


A A

CJD, cu jalba-n proțap la Premier pentru DN 71

CJD, cu jalba-n proțap la Premier pentru DN 71

V. STANCIU

 


 

Un alt subiect abordat de președintele CJD, pentru a doua oară într-un interval scurt de timp, privește DN 71 (Bâldana – Târgoviște – Sinaia), drum de o importanță capitală pentru județul Dâmbovița, dar care nu prezintă interes pentru Ministerul Transporturilor! În acest sens, Alexandru Oprea și-a propus să trimită adrese scrise către prim-ministrul României, dar și către Ministerul de resort. Pentru a pune presiune pe factorii decidenți și să atragă atenția asupra acestui obiectiv vital, președintele CJD intenționează să apeleze și la ajutorul celor de la firma Arctic... „Știți că săptămâna trecută m-am declarat nemulțumit de ceea ce înseamnă DN 71 (Bâldana – Târgoviște- Sinaia), pentru că sunt șase urcări și tot atâtea coborâri pe sistemul electronic de achiziție publică (SICAP) a acestei documentații. Am discutat la nivelul Ministerului Transporturilor, am pregătit și un material pentru prim-ministrul României și pentru ministrul Transporturilor. O să fac solicitarea și investitorilor de la Arctic, de la Acerlic pentru a susține acest demers, pentru că eu consider că acest drum este de importanță vitală pentru județul Dâmbovița și nu mai putem permite tergiversarea procedurilor de achiziție publică”, a punctat Alexandru Oprea, vicepreședinte PSD Dâmbovița și președinte CJD.

Intervenții la Ministerul Societății Informaționale pentru reabilitarea Poștei de la Gară

Pentru că nu a venit la CJD „să taie frunză la câini”, după cum a declarat chiar domnia sa, subiectele abordate de șeful județului au fost multe și variate... și bineînțeles că toate privesc activitatea administrației publice județene. Spre exemplu, clădirea fostului Oficiu Poștal de la Gară, care a fost distrusă în totalitate în urmă cu aproape 20 de ani, în urma unei explozii provocate de scurgeri de gaze, eveniment care s-a soldat și cu pierderea unei vieți omenești... la acel moment, a intrat, de asemenea, în atenția președintelui CJD, Alexandru Oprea! Acesta a declarat ieri, în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița, că a venit timpul ca și această clădire - „ruină” a orașului să fie reabilitată, mai ales că ea se află în imediata vecinătate a Gării Târgoviște Sud, dar și a drumului pe patru benzi la care se lucrează în prezent la fosta UM Gară. Nu de alta, dar aceasta va fi și principala arteră rutieră care va duce la viitorul centru comercial de tip mall din Târgoviște. „Am avut o discuție, la Ministerul Societății Informaționale, legată de evaluarea implementării celor două programe pe care le avem cu acest minister legat de registrele agricole pe zonele Moreni și Șotânga. În bună parte, aplicațiile aflate la dispoziția unităților administrativ teritoriale sunt funcționale. Partea de mentenanță funcționează. Sigur că mai avem anumite probleme legate de modul în care angajații administrațiilor publice locale înțeleg să utilizeze aceste aplicații. De asemenea, am avut o solicitare către d-nul ministru Alexandru Petrescu legată de clădirea Poștei Române de la Gară. Am convenit, împreună cu dumnealui, ca alături de directorul Oficiului Județean de Poștă să vedem care este stadiul și dacă există o expertiză vizavi de acea clădire. Dacă nu există această expertiză, cu siguranță o vom face și vom înainta o solicitare de intervenție pentru că au trecut atâția ani și acolo nu s-a întâmplat nimic și am promisiuni atât a dumnealui, cât și a d-ului director al Companiei Naționale Poșta Română, prezent și dumnealui la această discuție, că vom iniția demersuri pentru a reabilita această clădire...”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Banii CJD, împărțiți cu... scântei
"Games of Thrones" cu pilule colorate și efect de... "Star Trek"
Întreruperi de energie electrică
Carmen Holban, președinte executiv interimar PSD Dâmbovița
Investițiile prin PNDL, verificate la bucată
Planul de 10 ani al UE
"Fondul din sănătate este naționalizat și este la Ministerul de Finanțe"
Investițiile în Sănătate, prioritatea CJ Dâmbovița
Centru de hrană pentru 8 creșe la Târgoviște
Pițurcă joacă… țurca cu CSM


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"Games of Thrones" cu pilule colorate și efect de... "Star Trek"

Uneori ești surprins de câtă fantezie metaforică sunt în stare unii oameni politici care se vor și condottieri porniți în marș spre cucerirea puterii în stat. Uite-l, de pildă, pe acest scorțos și necarismatic Dan Barna sumețit, după victoria (îndoielnică) a USR la europarlamentare, pe drumul spre tronul de la Cotroceni.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale