Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.09.2015 00:19

Pe subiectul fierbinte al neregulilor semnalate de autorități și de poliție,


A A

CJD a retras licențele de transport pe trei trasee

CJD a retras licențele de transport pe trei trasee
32 de proiecte de hotărâre, șapte informări și un raport s-au aflat vineri în dezbaterea celor 32 de consilieri județeni prezenți la ședință

❚ După discuții și intervenții aprinse și după o pauză de cinci minute cerută de opoziție pentru dezbateri, aleșii județeni au aprobat cu vot majoritar retragerea licențelor de transport pe traseele Găești - Răscăeți, operator de transport SC GIRUETA TOUR, Târgoviște - Moroeni și Târgoviște – Moreni – operator SC ATYC ❚ Adăugate pe ordinea de zi la propunerea președintelui CJD, au fost aprobate cu vot majoritar, după multe discuții, Nota de fundamentare pentru efectuarea unui studiu de consum cultural, achiziționarea de servicii de consultanță în domeniul managementului cultural și Programul minimal de acțiuni culturale

VIRGIL VOINESCU


Consilierii județeni au discutat în ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița de la sfârșitul săptămânii trecute nu mai puțin de 32 de proiecte de hotărâre, șapte informări și un raport, cu șase puncte mai mult față de ordinea de zi anunțată inițial.

 

Un proiect de hotărâre retras, șase adăugate

La propunerea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, aleșii județeni au aprobat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre „reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean Dâmbovița” și au aprobat includerea pe ordinea de zi a proiectelor modificarea și completarea Hotărârii CJD privind concesionarea unui imobil situat în localitatea Titu-Boteni; aprobarea efectuării unui Studiu de consum cultural și achiziționarea de servicii de consultanță în domeniul managementului cultural; modificarea Programului minimal de acțiuni culturale al Centrului Județean de Cultură pentru anul curent; proiectul de expertiză tehnică privind obiectivul Restaurarea și consolidarea monumentului istoric „Școala Vasile Cârlova” (în prezent sediul Centrului Județean de Cultură); aprobarea participării unei delegații la sărbătoarea „Ziua Națională a Vinului” în raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova; transmiterea unui imobil proprietate a județului, din administrarea CJD, în administrarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

 

De la armonia votului...

Cei 33 de consilieri prezenți din totalul de 35 au găsit calea spre o armonizare a punctelor de vedere și, cu numai câteva excepții, care au însemnat aprobări cu vot majoritar, restul punctelor din ordinea de zi au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

A fost aprobată și încetarea de drept prin demisie a mandatului de consilier județean al lui Mihăiță Dragoș Moldoveanu și s-a validat mandatul pentru Claudia Gilia. De asemenea, cu decizie unanimă, la propunerea președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, au fost amânate două proiecte de hotărâre, respectiv, cel privind concesionarea gestiunii indirecte a serviciului de administrare a domeniului public și privat al județului către SC Carpatmontana Serv SA și cel de concesionare prin licitație publică a imobilului și bunurilor mobile aferente Cabanei Podu cu Florile.

 

... la pauza opoziției pentru discuții

Discuții mai aplicate s-au purtat la proiectul de hotărâre privind eliberarea unor Licențe de traseu pentru transport persoane prin curse regulate speciale pe raza județului, dar și pentru retragerea unor licențe pe trasee ce fac parte din Programul de transport județean 2014-2019, aici fiind vorba de traseele Găești - Răscăeți, operator de transport SC GIRUETA TOUR, Târgoviște - Moroeni și Târgoviște – Moreni – operator SC ATYC.

Subiectele în discuție au condus la o pauză de cinci minute pentru discuții între membrii opoziției, prilej cu care s-au votat secret și cei doi reprezentanți ai CJD în Consiliul de Administrație al Școlii Speciale Târgoviște. La reluarea dezbaterilor, punctele respective au fost aprobate cu vot majoritar. Pe același subiect al transportului public de persoane, președintele CJD a cerut directorului adjunct Jean Cârstoiu ca la prima ședință de consiliu să se standardizeze solicitările ce țin de subiectul Licențelor de transport, „de la contract până la cine e beneficiar, cine face cererea, cine să o semneze”.


Conducerea CJD vrea mai multă implicare în domeniul cultural

Tot cu vot majoritar și multe intervenții s-au aprobat și proiectele: privind aprobarea Notei de fundamentare pentru efectuarea unui studiu de consum cultural, achiziționarea de servicii de consultanță în domeniul managementului cultural și Programul minimal de acțiuni culturale.

Președintele CJD a spus că pe partea de activități culturale nu există criteriu în momentul de față.

„Suma este de 27.000 de lei. Nu repetăm cu nimic istoria. E adevărat că există o experiență nefericită cu Filarmonica pe care am încercat cât am putut anii aceștia să o îndreptăm. Chiar vreau să ne implicăm să decidem cum ducem mai departe chestiunea Filarmonicii. Mie nu mi-a plăcut cum a arătat Filarmonica de Zilele Municipiului Târgoviște. Este nevoie să susținem și așa ceva, pentru că există un public care își dorește asemenea tip de activitate culturală. Și mai este și rolul de educație pe care trebuie să-l facem pentru publicul larg. Nu cred că este greșit să facem un studiu, dar trebuie făcut cu oameni care știu. Personal nici nu știu cum găsim la 27.000 de lei (n.r. președintele CJD considerând suma prea mică). Nu-i o alocare suplimentară, e o redistribuire”, a precizat Adrian Țuțuianu și a cerut comisiei de specialitate să se implice mai mult pe subiectul cultural.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale