Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.10.2020 00:25

Devine și mai interesant


A A

Ciprian Prisăcaru, un candidat nou pentru AJF Dâmbovița

Ciprian Prisăcaru, un candidat nou pentru AJF Dâmbovița

COSTIN MIHAI

 


 

Rep.: Mulți s-au arătat surprinși să audă că Ciprian Prisăcaru are intenții de candidatură la șefia Asociației Județene de Fotbal. De ce presedinte la AJF Dâmbovița?

– Consider că am o datorie morală față de fotbalul dâmbovițean, am acumulat o experiență foarte bună în managementul sportiv și sunt convins că poate fi un plus pentru fotbalului județean.

Rep.: Sistemul acceptă cu greu oameni noi în fotbalul județean. Cum o să-i convingeți pe membrii afiliați că sunteți conducătorul potrivit?

– Cei 5 ani de antrenorat, activitatea la Comisia Centrala de Fotbal Feminin din cadrul FRF, 11 ani în care am fost arbitru, plus activitatea la școala de fotbal privată pe care am înființat-o în 2011, m-au făcut să cunosc foarte bine ceea ce înseamnă fotbalul la toate nivelurile. Conexiunile la nivel de federație, la nivel de administrație locală și județeană, cu siguranță vor aduce un suflu nou și un sprijin real pentru echipele și oamenii de fotbal. Iar oamenii de fotbal din Dâmbovița au nevoie de un partener, care să-i ajute concret. La AJF nu este nevoie de dictatură și nici nu este timp de experimente. Este nevoie de un parteneriat în sprijinul echipelor și a celor care fac eforturi pentru a ține echipele în viață. Integritate, experiență managerială și o echipă performantă, acestea sunt principalele mele atuuri.

„Principalul obiectiv: de a ajuta echipele să își desfășoare activitatea”

Rep.: Sunt atâtea de îndreptat în fotbalul mic, încât sunt tare curios de unde si cu ce veți incepe, dacă veți prelua conducerea asociației?

– Principalul obiectiv este acela de a ajuta echipele să își desfășoare activitatea. Sigur că sunt multe de schimbat, pentru că trebuie să aducem AJF Dâmbovița la nivelul modern al anilor 2020. Este nevoie de un nou sediu, de o componență clară a comisiilor, cu oameni de cel mai bun nivel, de pus la punct aspectele juridice cu privire la membrii afiliați, la statute și regulamente, de împrospătat corpul de observatori, de un președinte capabil la Comisia Județeană de Arbitri, care să crească nivelul și să aibă ca obiectiv să fim reprezentați la cel mai înalt nivel, de activat Comisia Tehnică si Comisia de Competiții cu oameni care au poftă de muncă și alături de care să ajutăm echipele să vină la nivelul celor din județele bine organizate și performante. Sigur că sunt multe altele de schimbat, dar am subliniat numai o parte dintre acestea.

Rep.: Dacă va prelua conducerea asociației, Ciprian Prisăcaru va impune o schimbare totală de cadre sau sunt în asociație și persoane care ar merita păstrate?

– Sunt și câțiva care trebuie să rămână, pentru că este nevoie să îmbini experiența unora, cu dorința și priceperea celor noi de a pune umărul la dezvoltarea activității fotbalistice. Eu văd o infuzie de aer proaspăt la AJF, iar cei puțini care vor rămâne trebuie să știe că vor fi monitorizați atent. Concluzia este că se impun schimbări majore de percepție și de comportament la nivelul AJF.

„Voi propune o echipă de oameni bine pregătiți”

Rep.: Ce echipă propuneți?

– Echipa mea este deja conturată într-o mare măsură. Veți regăsi nume cu greutate în fotbal, foști antrenori și jucători importanți, foști sau actuali arbitri, avocați cunoscuți pentru Comisiile de Disciplină și Apel, oameni cu etichetă, hotărâți să pună umărul la dezvoltarea fenomenului și la sprijinirea echipelor. La depunerea candidaturii îi veți cunoaște pe toți.

Rep.: Vă surprinde anunțul de candidatură al lui Cristian Catană?

– Nu mă suprinde nicio candidatură. Faptul că sunt mai multe intenții de candidatură, denotă o democrație sănătoasă în fotbalul județean. Asociația Județeană de Fotbal va fi condusă, totuși, de o echipă coordonată de un președinte. Alături de experiența mea managerială, eu voi propune și o echipă de oameni bine pregătiți, specialiști remarcabili în spectrul fotbalistic. Toți, împreună cu reprezentanții echipelor, vom putea forma o familie puternică a fotbalului.

Rep.: Se impun schimbări la nivelul comisiilor?

– Da, absolut. Multe dintre comisiile actuale nu respectă prevederile statutului și regulamentelor FRF. Va trebui să ne aliniem și noi la acestea, și să le reîmprospătăm ca și componență. Cred că singura comisie lucrativă la nivel foarte bun este cea de copii și juniori. Activitatea este mai complexă decât pare din exterior. Am creionat deja o organigramă cu nume și prenume.

„Fotbalul dâmbovițean are nevoie de integritate, experiență și expertiză”

Rep.: S-ar fi putut relua campionatul la Liga a 4-a sau la alte niveluri?

– Da, dar numai cu respectarea prevederilor Ordinului comun MTS/MS, ceea ce ar fi însemnat cheltuieli foarte mari pentru echipe. Sunt județe unde se joacă cu un număr mic de echipe, cu respectarea normelor, dar au echipe cu o condiție financiară foarte bună.

Rep.: Se impune un audit la nivelul contabilității asociației?

– Eu deja am făcut o analiză financiară pe anul trecut și pe anul în curs. Conducerea asociației presupune, alături de cunoașterea fenomenului, și cunoștințe de management, de proiectarea unui buget sau de marketing. De aceea spun că fotbalul dâmbovițean nu are timp de experimente, el are nevoie de integritate, experiență și expertiză.

Rep.: Indicați aspecte care au funcționat cu fostul presedinte.

– În primul rând doresc să îmi exprim regretul pentru trecerea în neființă a fostului președinte. Când conduci 30 de ani o instituție, cu siguranță că lucrurile au mers și bine. Au fost și lipsuri în ultima perioadă, însă una peste alta, a ținut în mână orgoliile nemăsurate și atât de necesare ale acestui frumos fenomen care este fotbalul.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale