Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.09.2021 00:18

La Târgoviște, de ieri,


A A

Cinematograful ,Independența” a revenit la viață!

Cinematograful ,Independența” a revenit la viață!

*„În acest moment recepția este făcută, urmează ca Cinematograful să fie efectiv predat de la CNI către Primăria Târgoviște urmând să facem demersurile la Centrul Național al Cinematografiei pentru înscrirea cinematografului și pentru obținerea clasificării”

 

După ce a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, Cinematograful ,Independența” din municipiul Târgoviște a fost inaugurat ieri, chiar de ,,Zilele Cetății Târgoviște”, în prezența autorităților publice locale și județene, a parlamentarilor dâmbovițeni, a consilierilor locali și județeni, a mass media locală. Cu un număr total de 450 de locuri, Cinematograful ,,Independența”  poate găzdui nu numai spectacole de cinema, nu numai filme, ci și alte tipuri de spectacole, pentru că este o sală multifuncțională de care municipiul Târgoviște avea mare nevoie. Elementul de noutate este că foaierul Cinematografului ,,Independența” se poate transforma într-o veritabilă galerie de artă, așa cum se întâmplă în momentul de față, pentru că în acest spațiu se află deja expuse lucrări importante de artă și pictură ale artiștilor plastici din Alba Iulia. La evenimentul de la Târgoviște a participat și primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, invitat special de ,,Zilele Cetății Târgoviște”.

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a declarat: „Este un moment foarte important pentru comunitatea târgovișteană, pentru că Cinematograful Independența este un simbol al municipiului Târgoviște, Cinematograful Independența iată că a fost reabilitat, a fost modernizat și este pe cale să poată găzdui nu numai spectacole de cinema, nu numai filme, ci și alte tipuri de spectacole, este o sală multifuncțională de care municipiul Târgoviște avea nevoie în contextul în care la acest moment în afară de sala Teatrului Municipal nu prea mai există o sală care să poată să găzduiască spectacole de ținută. Această sală este ceva mai mare decât cea a Teatrului Municipal, aici este vorba de 450 de locuri. Astăzi (n.n. ieri) va fi o zi a porților deschise până la ora 18.00, adică oricine poate să vină și să vadă Cinematograful Independența. Sper să obținem toate acreditările până la finalul acestei luni și să putem să și vizionăm câteva filme până la finalul acestei luni la Cinematograful Independența, care va funcționa cel puțin în prima etapă în coordonarea Teatrului Municipal «Tony Bulandra» urmând să luăm o decizie să vedem dacă va rămâne în coordonarea Teatrului Municipal și va fi și un cinematograf de artă sau vom găsi o altă formulă de gestionare”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

,,Mulțumesc pentru invitație, vă felicit pentru acest eveniment. Astăzi deschidem larg ușile unui obiectiv semnificativ nu numai pentru municipiul Târgoviște, dar și pentru județul Dâmbovița. Chiar dacă acest obiectiv este finanțat prin Compania Națională de Investiții, vreau să vă felicit pentru îndârjirea de a duce la bun sfârșit acest obiectiv important pentru noi toți. În final vreau să urez la mulți ani tuturor celor care astăzi își serbează ziua numelui și nu în ultimul rând urez un sincer la mulți ani târgoviștenilor, cu multă sănătate și să ne mai vedem la astfel de evenimente”, a punctat și președintele CJD, Corneliu Ștefan.

,,Este un moment care îmi produce mari emoții pentru că, pentru acest cinematograf, când eram elev la Liceul Ienăchiță Văcărescu chiuleam de la orele de chimie, pentru a vedea toate filmele... Legat de Teatrul ,,Tony Bulandra”, iată,  revin... la aducerea în spațiul orașului a unui monument, pentru că este un monument și să nu uităm că cinematograful este totuși a șaptea artă, chiar dacă nu are muză. El a apărut apărut la sfârșitul secolulu al XIX- lea și de atunci a reușit să deranjeze toate celelalte arte. Vorbea d-ul primar despre o galerie de artă. Este extraodinar să deschizi o galerie de artă pentru că în felul acesta se arată o strategie culturală a orașului Târgoviște... Am fost foarte onorat de către Uniunea Artișilor Plastici din România prin care am reușit să aducem pictorii de la Filiala din Alba Iulia... Vă garantez că atât timp cât Teatrul se va ocupa și de acest loc, el va respira frumusețe”, a menționat Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra.

,,Vă salut! Vin dintr-o capitală de provincie istorică într-o altă capitală de provincie istorică, aveți un oraș deosebit. Sunt aici cu reprezentanții Uniunii Artiștilor Plastici din România - filiala Alba, care sper să vă încânte prin tablourile pe care le expun. Aveți un oraș extraordinar, ați făcut lucruri minunate. Și noi avem la Alba Iulia cinematografe în ruină și uite ce ați reușit să faceți. Sunteți un exemplu pentru noi. Mă bucur mult că, de fiecare dată, la 1 decembrie, Târgoviște trimite solia Cetății de Scaun, la fel ca și Suceava, la Alba Iulia. Deci ne leagă foarte mult această legătură istorică, aici sunt secole de culură, nu m-am săturat să mă plimb și seara și ziua să văd tot ce aveți aici. Felicitări pentru tot ceea ce ați făcut și salutări din partea comunității Alba Iulia”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Caracterizări – acuze fără fond
Ample proteste la nivel județean și național
Pensionarii de la sate, „campionii” împrumuturilor
Peste 75.000 lei oferiți de Biserică
Două cazuri de COVID-19 confirmate în școli
Căruțaș mort în accident rutier la Bucșani
Investiții importante în infrastructura târgovișteană
Controverse pe construcția unui hotel de cinci stele în zona Peștera-Padina
Găești - acțiune stradală pentru siguranța elevilor
Serviciul de Ambulanță din Dâmbovița, din nou pe „jar”
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Caracterizări – acuze fără fond

De bună seamă că nu sunt într-atât de naiv încât să nu-mi dau seama că etichetările  vituperatoare pe care și le aruncă peste gard, dar și în piața publică, partidele, reciproc, sunt, așa de ochii lumii, pentru a impresiona pe cei mai slabi de cuget, majoritatea electoratului, și a-și croi, astfel, un drum la guvernare sau pentru a rămâne acolo, adică la Putere.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale