Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.01.2021 00:19

Editorial


A A

Cine uită lecțiile istoriei este ucigașul propriei patrii (II)

Cine uită lecțiile istoriei este ucigașul propriei patrii (II)

GEORGE COANDĂ


Beneficiind de o bună intuiție, românii nu au nicio îndoială cum se numește: Rusia lui Vladimir Putin. Dar câți știu, nu „corect politic”, ci corect real, că Kremlinul imperial și-a concentrat pentru o eventuală ripostă sau un eventual atac forțele militare, foarte moderne ca înzestrare tehnică și instrucție, prin apropierea noastră geostrategică din enclava Kalingrad până în Crimeea și că, după victoria proeuropenei și proromâncei Maia Sandu în alegerile prezidențiale din Basarabia (Republica Moldova), furia aceluiași Kremlin este exprimată, oarecum diplomatic, de Vladimir Putin, care face cu degetul Bucureștiului, însă, într-o formă violentă de un personal histrionic, Vladimir Jiriovski (de conivență cu președintele Federației Ruse, nu mă îndoiesc), România este amenințată cu dispariția de pe fața planetei și cu „o baie de sânge”. Jirinovski nu s-a trezit că i-o ia gura pe dinainte, omul are ștate cu vechime, ca deputat în Duma de Stat a Federației Ruse și este și președinte al extremist-naționalistului Partid Liberal Democrat din Rusia.Nu este oricine, deci. Spuneam că actualul țar de la Kremlin a făcut și încă face cu degetul Bucureștiului. Mai concret: a declarat, recent, că Rusia este capabilă să desfășoare o nouă rachetă de croazieră în România. Credeți că a vorbit în dodii? Nici pomeneală. Niciodată țarii Rusiei, și, mai ales, cei de la Kremlin nu au dat din gură ca să se afle-n treabă. În acest timp, ce-mi face „clasa politică” mioritică, bașca președintele și guvernanții Românasburdistanului? Ce să facă, cică, proteguiți de „umbrela NATO” (US Army) și că, never/nikogda Moscova nu va fi în stare să dea vreo lovitură, dar, Românabsurdistanul, se comportă... perfect absurd. Oricât s-ar înarma, pe bani grei, și, uneori, negru, dar insuficient, cu armament greu second hand de la yankei și cu pistoale Beretta din cizma italiană. Măcinându-se în luptele politice, reiau ideea... perfect absurd, fiind mai important, of, Doamne!, ciolanul Puterii – imaginea este un poncif, dar n-am găsit alta mai sugestivă -, nu sesizează că nu poți lua în răspăr amenințarea rusească. Este un adevăr geopolitic pe care Eminescu l-a înțeles corect, apropo de „patologia clasei politice”, băștinașe, încă de acum 140 de ani. Era/este încă un grav avertisment. Așa cum și tragica lecție a anului 1940 a fost uitată. Și cine uită astfel de lecții devine ucigașul propriei patrii! Și va fi pedepsit de istorie.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale