Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.01.2021 00:19

Editorial


A A

Cine uită lecțiile istoriei este ucigașul propriei patrii (I)

Cine uită lecțiile istoriei este ucigașul propriei patrii (I)

GEORGE COANDĂ


Din păcate, sau din nefericire, românilor, la nivel oficial, și mă refer atât la Palatul Cotroceni, cât și la Palatul Victoria, li se ascunde adevărul despre pericolele reale geopolitice care-i pândesc. Dacă n-ar fi rețelele de social media pe care pot fi întâlnite știri în devălmășie pe teme de politică internațională, și, tocmai de aceea greu de decalat, multe fiind fake-news-uri, românii chiar n-ar avea habar pe ce lume trăiesc. Ceea ce este și mai de neînțeles vine din inapetența presei scrise, cu câteva parcimonioase excepții, dar și a celei audio-vizuale de a promova în pagini de ziar rubrici de informație internațională sau emisiune de acest profi. Și când te gândești că, înainte de 1990, nu exista ziar, de la cele centrale la cele județene, din care să lipsească pagini întregi de a aduce la cunoștință ce se petrecea dincolo de fruntariile țării. Iar radioul și televiziunea ofereau nu numai informații, dar și comentarii pe teme de viață internațională. E drept că, în anumite cazuri, informația era viciată de „corectitudinea politică” impus de viziunea partidului – stat comunist, însă, exista. Și, de la un anumit moment dat, de după aprilie 1964, că nu numai Occidentul capitalist le este inamic, dar și „fratele mai mare”, Uniunea Sovietică, nu avea niciun ochi de bine pentru ei și le-ar fi vrut și statul unitar dezmembrat. Astăzi, fiind noi membri ai UE și NATO, suntem asigurați că dinspre partea asta nu ne paște niciun pericol și că US Army, care și-a campat forțele prin Carpați și pe la Gurile Dunării, ne va fi „umbrelă protectoare” la o adică, doar că nu ni se spune clar cine este adică, mister geopolitic, deci. (va urma)



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale