Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.06.2022 00:15

Cuvântul care zidește * Luni, mare sărbătoare creștin-ortodoxă


A A

Cincizecimea - bucurie a comuniunii Bisericii

Cincizecimea - bucurie a comuniunii Bisericii

Se știe că, doar Duhul este Acela care creează evenimente, El singur mișcă istoria și o duce acolo unde voiește, adică la tot adevărul, căci doar El ne face pe noi oameni liberi, altfel spus, ne face mai mari decât istoria. 

Prezența Duhului o vedem la Cincizecime, pentru că-i face pe Apostoli să înțeleagă de ce fuseseră necesare patimile și moartea lui Hristos. Duhul dezleagă și limbile lor, Apostolii vorbesc fără teamă, căci Duhul este Duh al curajului. Duhul este Acela care i-a făcut elocvenți pe Sf. Petru și pe Sf. Ioan în fața Sinedriului.

Duhul nu plutește pe deasupra Bisericii, ca oarecând pe ape, El pătrunde în interior în toți cei botezați, El asigură transparența Bisericii. Coborându-Se peste firea noastră, El, nu ceea ce este firea noastră transformă, ci modul ei de existență, mai bine zis modul de constituire al persoanelor noastre.

Cincizecimea este marele eveniment al Legii Noi, care a transformat fraternitatea apostolilor și urmașilor lor, adunarea lor, a prietenilor lui Iisus, în Biserica lui Dumnezeu. De acum înainte, Biserica este locul unei permanente Cincizecimi, nu întâmplător în Biserica veche când vorbeai despre comuniune, vorbeai despre Duhul. Pentru a putea păstra plenitudinea mistică a Bisericii, trebuie să ne încredințăm Duhului, altfel nu vom ajunge acolo unde ochiul din exterior nu poate vedea fără obstacole.

Biserica nu este altceva decât prezența Sfințeniei lui Dumnezeu, a Împărăției Lui în lume, printre și în noi. De aceea, limita dintre sfințenie și păcat se află în inima fiecăruia. De aceea păcatul nu poate întina sfințenia Bisericii, el îi atrage pe păcătoși afară din Biserică. Vedem că limitele Bisericii sunt foarte mobile, asemenea liniei frontului care, într un război, mereu este în alt loc. Într-o monde close, în această vreme a disperării, dar, dimpotrivă și a speranței, Îl simțim pe Hristos venind în toată puterea creatoare a Duhului.

 

Pr. Marian Puiescu, Parohia Sf. Arhangheli din Municipiul Târgoviște

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final
Nicio fraudă la prima probă a Examenului de Bacalaureat
Teatrul „Tony Bulandra”, memorandum cu teatrele din India și Kazahstan
Bibliotecarii migrează spre funcționari publici
"Primăvara albastră", după 58 de ani de la lansare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale