Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.04.2015 00:19

Pamflet


A A

Cimitiru’ politic de tot râsu’

Cimitiru’ politic de tot râsu’

TEODOR VASILIU


Vorbele meșteșucărite ale unor politicieni din mahalaua locală îmi amintesc mereu motivele reale ale dezastrului național. Sunt și ei printre motivele astea. Ce oameni, ce vorbe și câtă pasiune pun ei atunci când se folosesc de națiune fără nicio altă rațiune decât cea a interesului personal.

Cât despre ăla național, i-am văzut c-au fost doar… moartea rațiunii. Acu’ umblă tot cu ea în gură și citează din scriptură, că nu se despart unii de alții decât atunci când tot ea, moartea pasiunii pentru politică, pardon, a rațiunii de amorul națiunii, îi va despărți. Și nici atunci nu e sigur! Îi cred în stare, la ce averi personale au făcut din interesul național, să-și fi luat deja niscaiva locuri de veci și pentru politica de pe lumea ailaltă, ca să nu-și amestece ciolanele cu ale vreunui fitecine prin pământul prea răbdător al țării. Aud, văd, stau și cuget la ce prietenii pe veci au legat unii și alții prin Dâmbovița și mă fericesc că n-am avut declarat până acum niciun prieten pân’ la moarte. Pân’ la moartea lui, poate. D

ar la ce prieteni am avut eu pân-acu’ în politică, n-ar fi fost de acord niciunul să moară înaintea mea, nici măcar în interes național. Mai zilele trecute, prietenul meu politic Jan Stan, rămas independent de voința lui fără de partid, m-a surprins, pentrua nu știu câta oară, vorba cântecului, cu o declarație de dragoste pân’ la moarte pentru noul președinte al „interesului național” din Dâmbovița. Numai că domn’ Jenică, abil cum îl cunosc bine, n-a spus pân’ la moartea cui dintre ei doi. Dintr-o întâmplare fericită îl cunosc și pe prietenul său, Dan Miculescu, care după cât de bine arată, pare să-și îngroape toți prietenii.

Nici eu nu cred că arăt prea rău și nici prea prost, așa că mă ofer să le compun, la o adică, catrenoloagele, fiindcă nu-i cunoaște nimeni mai bine ca mine. Mă bate gândul să inaugurez cu ele și-un cimitir vesel la Târgoviște, cu care să readucem orașul la viață. La viața turistică, cea cultural-religioasă, cu care n-am avut succes la politicieni în proiectele mele serioase. Cum s-ar spune, moartea pasiunii la mine și moartea rațiunii la ei sunt bune de pus pe cruce.

Chiar și așa, contați încă pe mine să (ne) râdem bine pân’ la moarte, dacă de trăit bine în România tot nu s-a putut, oricât am vrut. Și ca să nu se încaiere prietenii mei politici nici după moartea rațiunii lor de dragul națiunii, mă ofer să le mai fac și alei separate în cimitirul vesel. Pe aleea cu liberali și-a câștigat deja un loc de frunte deputatul Vasilică Horga, care ne-a amenințat și-n trecut că nu va pleca din PRM niciodată. Și uite-l acu’ la PNL, de unde iar ne asigură că nu pleacă niciodată. Eu știam că în politica asta a lor de interes național e bine să nu zică niciodată „niciodată”, fiindcă nu se știe când trebuie să dea colțu’ la alt partid. Declarațiile mortale ale prietenilor mei mă fac să iau în serios proiectul cu cimitirul vesel din Târgoviște, doar c-o să-l botez „Cimitiru’ de tot râsu’ ” din politica de tot plânsu’.

P.S. Lucrez deja la primele catrenoloage vesele!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale