Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.11.2022 00:12

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Cifre impresionante

Cifre impresionante

Puțini cunosc că în fotbalul dâmbovițean activează doar în competițiile județene peste 3.000 de jucători legitimați. Numărul este cu adevărat impresionant, la fel ca și cel al meciurilor programate într-o singură etapă, în jur de 100. Asta pentru că aici activează fix 192 de echipe, dintre care 86 de seniori și 106 de juniori, de la U9, până la U19. Pare greu de crezut, dar într-un sezon se desfășoară la nivel județean peste 2.600 de partide.

Până și numărul arbitrilor activi aproape că s-a dublat, de la 52, la 95, fără a-i contabiliza aici pe cei 34, care urmează cursurile de formare în această perioadă. În plus, s-a asigurat o independență financiară oamenilor care activează la nivelul comisiilor jurisdicționale, pentru echidistanță decizională, remunerați de asociație și nu de cluburi. Comisiile au fost și ele dotate cu instrumente de lucru moderne, evidențele sunt clare acum, insistându-se pe transparență decizională și financiară.

Există interes și pentru competițiile noi propuse la nivel federal, gen UEFA Nations Cup, Cupa Satelor sau Turneul Speranțelor. Până și numărul evenimentelor neplăcute pe stadioane a scăzut foarte mult, semn că e loc și pentru o minimă educație. Mai sunt lucruri de îndreptat în fotbalul mic, până la urmă, niciunde nu-i perfect, însă progresul e vizibil în plan județean.

Spre exemplu, doar în Dâmbovița sunt competiții cu juniori în deschidere, atât la Liga a 4-a, cât și în cele două serii de Liga a 5-a. Apoi, dintre cei numai cinci arbitri promovați în Liga a 3-a, doi sunt din Dâmbovița, Andrei Vremăroiu și Andrei Ghiureș, primul obținut cele mai mari note din țară.

 

 

Costin MihaiComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Chindia joacă restanța cu Universitatea Craiova
O restanță cât Turnul Chindiei
Aninoasa, Crovu și Cojasca, lideri în Liga a 6-a
Viitorul Ocnița, pe loc de promovare în Seria Nord
Pucioasa, remiză cu Popești-Leordeni
E nevoie de liniște
Dubla lui Cernea a rezolvat meciul
Gloria Bucșani e campioană de toamnă
Chindia și CSȘ înregistrează rezultate decente
Competiții frumoase la juniori


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale