Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.10.2014 00:04

Poftă bună asociaților! Serviți...


A A

Chindie arsă, la cuptor

Chindie arsă, la cuptor
Chindia a fost superioară la toate capitolele, mai puțin la goluri. Pe tabelă, Sporting s-a impus fără emoții

❚ În fața unui zid dublu, elevii lui Croitoru nu au fost capabili să-l străpungă cu mingi pe jos, filtrante, perpendiculare pe poarta adversă ❚ Cu acest repertoriu falimentar, Chindia n-avea cum să fie nepedepsită ❚ Poate părea surprinzător, însă la primul gol greșeala nu a mai apăut în dreptul fundașilor centrali, ci de la Dani Popa ❚ În acest meci, pe lângă statistica clasică ținută (șuturi la/ pe poartă, cornere), am mai notat și două aspecte importante într-un meci de fotbal: centrările și mingile jucate în careu ❚ În repriza a doua, jucătorii târgovi șteni au jucat șapte baloane în careu dintr-un total de 13, ceea ce înseamnă un raport de 0,55% ❚ Per total, rezultă că echipa lui Croitoru a avut cifre mai bune, însă registrul tactic abordat s-a dovedit a fi falimentar ❚ Nici măcar pragmatism nu mai are Chindia, pentru că în acest meci, a fost în tabăra roșiorenilor ❚ Echipa nu mai poate sta în picioare după o oră de joc, pică fizic. Dovadă că în repriza a doua, în afară de șutul periculos al lui Dobre, Chindia nu a mai fost în stare să-și creeze vreo ocazie ❚ „Apropo, priviți-l pe Voinea, dacă joacă mai mult de 40-50 minute e lucru mare, partida ține până fluieră arbitrul, la Chindia se vrea altceva”, a scris user-ul „Dumi” ❚ Nicu Croitoru nu a avut tăria, curajul și poate caracterul necesar să apară în fața jurnali știlor ❚ Acum echipa se zbate în anonimat, pe locurile 8-9 într-o serie animată doar de invitațiile reciproce la promovare. În fotbal, nimic nu e întâmplător!

MĂDĂLIN RĂDUCU


 

La Roșiori, Chindia a înghițit pe nemestacte o nouă mostră de umilință. Pe terenul unei nou promovate, echipa târgovișteană s-a făcut realmente de râs.

De-a lungul celor 90 de minute, roș-albaștrii nu au afișat nicio idee tactică, abordând un joc blazat, previzibil, fără nicio idee tactică clară. Uneori, hazardul era cuvântul care putea descrie cel mai bine degringolada din jocul târgoviștenilor.

 

Lipsă crasă de inspirație și imaginație

La fel ca și până acum, Chindia a prelungit seria de lipsă de imaginație. La Roșiori, târgoviștenii au întâlnit o formație compactă, așezată bine pe două linii de antrenorul Cristi Negru. În fața unui zid dublu, elevii lui Croitoru nu au fost capabili să-l străpungă cu mingii pe jos, filtrante, perpendiculare pe poarta adversă. N-au existat nici măcar centrări de calitate din partea fundașilor laterali.

Totul s-a rezumat doar la diagonale venite fie din partea fundașilor centrali, fie din partea mijloca șilor la acoperire. Cu acest repertoriu falimentar, Chindia n-avea cum să fie nepedepsită. Nici mijlocașii laterali nu au avut contribuții majore.

Dacă Răzvan Dobre s-a lipit de tușă și a fost invizibil în majoritatea acțiunilor, Cherchez s-a pierdut în duelurile puternice din punct de vedere fizic de la mijloc, atunci când încerca în zadar să intre în centru.

 

Complexul care continuă

Cum era normal, problemele din repertoriul ofensiv s-au propagat și către cel defensiv. În momentul în care Chindia pierdea baloanele în jurul careului advers, roșiorenii declanșau clasicele contraatacuri. De aici a apărut principalul pericol pentru Cristică.

Și totuși golul Sportingului nu a venit în urma unei astfel de moment, ci dintr-o fază fixă. Poate părea surprinzător, însă greșeala nu a mai apărut în dreptul fundașilor centrali, ci de la Dani Popa. Atacantul Chindiei l-a scăpat pe adversarul direct, Liviu Floricel, care i-a luat fața la colțul scurt și a marcat simplu, cu capul. În momentele următoare, problemele Chindiei s-au propagat și mai mult, fiindcă acum câteva meciuri exista o reacție după asemenea clipe grele din punct de vedere psihologic. Acum, ea a lipsit.

 

Fotbalul se joacă pe goluri

În acest meci, pe lângă statistica clasică ținută (șuturi la/ pe poartă, cornere), am mai notat și două aspecte importante într-un meci de fotbal: centrările și mingile jucate în careu. În prima repriză, raportul a fost echilibrat în ambele tabere. Chindia a avut o singură centrare reușită din trei și trei mingii jucate în careu dintr-un total de cinci.

Cifrele s-au îmbunătățit în repriza secundă, iar motivele sunt lesne de înțeles: aspectul fizic al fundașilor roșioreni, precum și spațiile din apărare. În această perioadă, Chindia a dispus de trei centrări bune din cinci încercate. Jucătorii târgovișteni au jucat șapte baloane în careu dintr-un total de 13, ceea ce înseamnă un raport de 0,55%. În privința șuturilor trimise la și pe poartă, dar și a cornerelor, Chindia conduce și la aceste capitole. Per total, rezultă că echipa lui Croitoru a avut cifre mai bune, însă registrul tactic abordat s-a dovedit a fi falimentar.

Este imposibil să emiți pretenții la punct sau puncte, în condițiile în care cele mai mari ocazii înseamnă șuturi de la distanță, centrările de calitate lipsesc, iar baloanele jucate în careu sunt irosite cu lejeritate. Nici măcar pragmatism nu mai are Chindia, pentru că în acest meci a fost în tabăra roșiorenilor.

 

Carența fizică, din ce în ce mai pregnantă

Un alt motiv important din cauza căruia Chindia a pierdut la Roșiori este pregătirea fizică. Acest aspect nu este o greșeală de un meci sau o săptămână, astfel că rezultatele negative din ultima perioadă sunt cauzate de rezistența precară la efort susținut a târgoviștenilor.

Ar trebui să ne aducem aminte că și în campionatul trecut roș- albaștrii sufereau la acest capitol. În fotbalul modern, cu precădere în cel mic, românesc, se știe clar că această sarcină îi revine antrenorului secund. Echipa nu mai poate sta în picioare după o oră de joc, pică fizic. Dovadă că în repriza a doua, în afară de șutul periculos al lui Dobre și un henț în careu solicitat, Chindia nu a mai fost în stare nu numai să-și creeze vreo ocazie, dar nici măcar nu a mai ajuns la poarta adversă.

Mulți jucători nu mai reacționează cum trebuie în criză de timp și spațiu, pe fondul oboselii. Acest lucru a fost observat și de fani. Iată un comentariu apărut la „Live Text”-ul Chindiei, imediat după meci:

„Apropo, priviți-l pe Voinea, dacă joacă mai mult de 40-50 minute e lucru mare, partida ține până fluieră arbitrul, la Chindia se vrea altceva”, a scris user-ul „Dumi”.

 

Nicu a refuzat, Sică a acceptat

„Avem posesie bună, dar nu te încălzește cu nimic această posesie, fiindcă nu concretizăm acest joc de posesie. Am făcut joc de posesie la noi în teren, nu la echipa adversă”, a spus Bârdeș într-un interviu acordat Media Sud TV, post care a înregistrat și transmis acest meci. Și aici e un alt aspect interesant de sesizat: Nicu Croitoru nu a avut tăria, curajul și poate caracterul necesar să apară în fața jurnaliștilor. Chiar dacă aceștia erau din Teleorman, nu din Dâmbovița. Sică, da.

 

Cum se explică o cădere fizică de trei sezoane

Sică Bârdeș a venit secund la Chindia din returul sezonului 2011/12, atunci când echipa se afla pe locul 3, promovabil fiindcă din Seria Vest, Timișoara n-a primit licența, astfel că în prima divizie a pătruns formația clasată pe ultima treaptă a podiumului.

Atunci, obiectivul a fost promovarea. Verdict: ratat! În al doilea sezon, „targetul” inițial a fost același, promovarea, schimbat în iarnă tot din cauza prestației modeste în clasarea în prima jumătate a clasamentului. În final, s-a retrogradat. Verdict: ratat! Sezonul trecut, a fost vizată promovarea. Verdict: ratat! Acum, echipa se zbate în anonimat, pe locurile 8-9 într-o serie animată doar de invitațiile reciproce la promovare.

În fotbal, nimic nu e întâmplător!

 

Statistică

Șuturi la poartă: 7 – 11

Șuturi pe poartă: 4 – 7

Cornere: 2 – 5

 

Centrări

Sporting: 1/6 (0,16%)

Chindia: 4/14 (0,28%)

 

Mingi jucate în careu

Sporting: 1/6 (0,16%)

Chindia: 7/13 (0,55%)



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale