Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.12.2018 00:10

Vești proaste pentru suporterii târgovișteni


A A

Chindia trebuie să mai aștepte pentru noul stadion

Chindia trebuie să mai aștepte pentru noul stadion

❚ Primarul Cristian Stan a transmis că este greu pentru autoritățile locale să susțină financiar promovarea în prima ligă și construcția unui nou stadion. În schimb, s-ar putea efectua lucrări de modernizare la stadionul Eugen Popescu, dar cu ajutorul Consiliului Județean Dâmbovița ❚ „Vom realiza un studiu de fezabilitate și vom vedea în ce măsură există această posibilitate de a asigura finanțarea unor astfel de cheltuieli, cu precizarea că vom solicita și sprijinul Consiliului Județean”, a declarat primarul municipiului Târgoviște

 

COSMIN SAVA

 


 

Suporterii Chindiei nu au parte de un final liniștit de an, după ce trupalui Viorel Moldovan a arătat o scădere de formă și a căzut pe locul5 în Liga a 2-a.Niciultimelevești legate de construcția unui nou stadion la Târgoviște nu sunt prea bune. Chiar dacă proiectuleste la CNI (CompaniaNațională de Investiții), se pare că elaborarea studiului de fezabilitate nu a început, după cum a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, la conferința de presă organizată cu ocazia competiției „Centura Chindiei”. Stan a recunoscut că este greu pentru autoritățile locale să susțină financiar promovarea în prima ligă și construcția unui nou stadion. În schimb, s-ar putea efectua lucrări de modernizare la stadionul Eugen Popescu, dar cu ajutorul Consiliului Județean Dâmbovița.

Ce a declarat primarul Stan: „În ultimii zeci de ani nu s-a investit niciun ban în stadion”

„Ne dorim cu toții să avem condiții foarte bune de joc. În ultimii zeci de ani nu s-a investitniciun ban în stadionul Municipal. Ar fi foarte bine să rezolvăm chestiunea aceasta într-un an, doi sau într-o perioadă scurtă de timp. Însă, acest lucru nu se poate. Sigur, această aspirație de a avea un stadion rezultă din faptul că echipa joacă foarte bine. Dacă era în Liga a 3-a, nu mai întreba nimeni de stadion. Echipa joacă foarte bine pentru că există o finanțare serioasă de la Primăria Târgoviște și de la Consiliul Județean Dâmbovița. Este una dintre puținele din fotbalul românesc care nu are probleme de natură financiară. Există două chestiuni importante în acest sens. Prima, stadionul nou, o investiție a Consiliului Județean Dâmbovița, care în momentul de față se află, ca și proiect, la CNI, dar unde nu cred că a început elaborarea studiului de fezabilitate. În urmă cu un an de zile am văzut ultima adresă cu privire la stadion. Alte informații cu privire la acest lucru pot oferi cei de la Consiliul Județean”.

„Încerc să găsesc soluții”

„Plecând de la acest aspect, Primăria Târgoviște a realizat o expertiză tehnică la stadionul Eugen Popescu. În urma expertizei au reieșit două variante: prima, dărâmarea stadionului și construirea unuia nou, iar cea de-a doua, câteva intervenții care nu sunt deloc ieftine, astfel încât să asigurăm la actualul stadion condițiile necesare pentru a se disputa meciuri de prima ligă. Vom realiza un studiu de fezabilitate și vom vedea în ce măsură există această posibilitate de aasigura finanțarea unor astfel de cheltuieli, cu precizarea că vom solicita și sprijinul Consiliului Județean, pentru că o asemenea investiție nu poate fi realizată exclusiv de către Primăria Târgoviște”.

„Va fi construit terenul de antrenament, în colaborare cu FRF”

„Înschimb, s-a semnat contractul de execuție pentru terenul de antrenament, ce va fi construit în colaborare cu FRF, for ce va aduce suprafața de joc. Acest teren va fi gata anul viitor în vară. Va fi un teren cu nocturnă și cu toate condițiile de antrenament care sunt oferite în momentul de față în orice țară europeană.Va fi o bază foarte bună atât pentru echipa mare, cât și pentru grupele de copii și juniori ale Chindiei. Va reprezenta un progres în ceea ce va privi condițiile de antrenament. Există tot felul de discuții, de genul, domnule, promovăm în prima ligă și unde jucăm? Ok, jucăm în prima ligă, dar trebuie să înțelegem cu toții că nu se pot aloca bani pentru susținerea echipei la un nivel de natură să permită susținerea unui baraj de promovare sau unui loc promovabil și în același timp să găsești bani să construiești un stadion nou. Este foarte dificil. Dacă pe parcursul timpului s-ar fi făcut intervenții la stadion, măcar o dată la 3-4 ani, prin care să se încerce cumva să se micșoreze această discrepanță între stadion și condițiile care sunt impuse în momentul de față pentru a se putea juca în Liga I, astăzi ar fi fost o cu totul altă discuție. Mie îmi place sportul și fotbalul în general. Știu că în Târgoviște fotbalul este un sport iubit și apreciat, de aceea ca reprezentant al Primăriei Târgoviște încerc să găsesc soluții și nu este deloc ușor să surmontezi 30 de ani de nepăsare”.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Remiză cu multă șansă
Ghergu dezvăluie secretele promovării
Stăpâni și sclavi
Ivana Milos, nouă achiziție la volei
Chindia joacă azi la Gaz Metan Mediaș
Astăzi vom afla dacă CSM Târgoviște mai există în baschet
A început lupta contra timp
"Înotăm la ora de educație fizică"
Chindia a remizat cu Dinamo București
Ziua judecății!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Parlamentul European - whisky sau limonadă?

“Parlamentul European e precum băutura Canada Dry, pare whisky, dar e limonadă”. Așa am învățat acum 20 de ani la masterul în studii europene de la Bruxelles. “Orice Executiv se bazează pe o majoritate în Legislativ pentru a pune în aplicare un program de Guvernare”, completa profesorul. Desigur, la nivel european situația este mai complexă, dar poate inspirarea din sistemele democratice funcționale e ceva de aprofundat.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale