Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.11.2015 00:10

Păcat că mai sunt două meciuri


A A

Chindia și iarna sunt pe val

Chindia și iarna sunt pe val
După ce a jucat hora promovării în Liga a II-a, Chindia poate deveni lider în eșalonul secund, după meciul cu Vâlcea

❚ După 16 etape, târgoviștenii nu numai că ocupă locul secund, dar pot spera chiar la mai mult. Iar mâine, pe „Eugen Popescu”, vine liderul CSM Rm. Vâlcea. Meciul nu se va juca la ora obișnuită, ci la 12.30 ❚ După cum se știe, un teren moale consumă mult mai rapid energiile, iar târgoviștenii vor trebui să se refacă repede, întrucât deplasarea de la Satu Mare s-a întins pe patru zile ❚ În ultimele două etape, a fost rândul lui Dani Popa să strălucească. A reușit două duble de efect, atât cu Mioveni, cât și cu Satu Mare. A ajuns la cota șapte ❚ „Pe terenurile astea grele nu cred că mai contează stadionul propriu. E un dezavantaj pentru fotbal. Sunt condiții grele, am mai avut și intermediara asta. Noi sperăm să facem față cu brio”, a comentat Marcel Ghergu, președintele Chindiei ❚ „Vâlcea este una dintre cele mai bune echipe din serie, a fost mereu în față. Este organizată bine defensiv și are jucători care pot face diferența”, a spus și Nicu Croitoru ❚ „Este important să te adaptezi cât mai bine. Dacă ești o echipă bună, te poți adapta la orice condiții. Pe noi ne mulțumește orice punct pe teren străin”, a dezvăluit Alexandru Pelici, antrenorul vâlcenilor

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

„Eu și iarna sunt pe val” a fost un vers dintr-un refren al unui hit ce a făcut mare vâlvă în urmă cu vreo trei ani. Situația i se potrivește perfect Chindiei, care stă excelent în Liga a II-a, acolo unde deja a început să impresioneze și să atragă priviri din partea celorlalte echipe cu pretenții sau cu state vechi în campionat. După 16 etape, târgovi ștenii nu numai că ocupă locul secund, dar pot spera chiar la mai mult. Iar mâine, pe „Eugen Popescu”, vine liderul CSM Rm. Vâlcea. Meciul nu se va juca la ora obișnuită, ci la 12.30, la cererea expresă a televiziunii care produce partidele din eșalonul secund. Astfel, pe lângă cele două jocuri în nocturnă din acest sezon (la Mioveni și Mediaș, ultimul televizat), Chindia va bifa o nouă premieră: primul joc transmis în direct de la Târgoviște.

Puncte obținute în momente cheie

Cu aceste date atacă târgoviștenii finalul de an, care înseamnă două meciuri: cu Vâlcea acasă și cu FC Brașov în deplasare. Echipa lui Nicu Croitoru traversează o formă excelentă, cum de altfel s-a întâmplat mai toată toamna, cu mici excepții. Unul dintre momentele grele, înfrângerile din deplasare cu Mediaș și U Cluj i-au întărit pe dâmbovițeni, care au recidivat pozitiv și au câștigat acasă cu Mioveni (3-1) și afară cu Satu Mare (4-1). Cu Olimpia, a fost a treia victorie din deplasare, după cele reușite cu Mioveni (3-2) și Reșița (1-0). De asemenea, succesul din ultima intermediară este cu atât mai important cu cât, în ciuda unui pas greșit, situația din clasament putea să se înrăutățească considerabil. Dacă scotea egal, Chindia s-ar fi aflat pe locul 7, iar dacă, mai rău, era învinsă, atunci ar fi coborât până pe 8.

Satu Mare, deplasare de patru zile

Totuși, jocul cu Vâlcea se anunță a fi mult mai dificil, în condițiile în care aversele din ultimele zile vor afecta cu siguranță starea gazonului. După cum se știe, un teren moale consumă mult mai rapid energiile, iar târgovi ștenii vor trebui să se refacă repede, întrucât deplasarea de la Satu Mare s-a întins pe patru zile: plecarea a fost luni, s-a înnoptat la Tg. Mureș, unde marți a avut loc un antrenament, miercuri s-a desfășurat jocul, seara s-a înnoptat din nou la Tg. Mureș, după care sosirea a avut loc joi după-amiază.

Cherchez – Popa, atac de vis

O veste bună pentru Nicu Croitoru este că va avea tot lotul la dispoziție, astfel că în confruntarea cu CSM Rm. Vâlcea va putea alinia cel mai bun „11”. Cu siguranță, antrenorul târgoviștean nu se va afla într-o postură ușoară, însă este unul din acele momente cu care toți antrenorii ar vrea să se confrunte: alegerea formulei de start. Aici se va putea vedea flerul, fiindcă există opțiuni pe fiecare post. Cel puțin în apărare și la mijloc, pentru că în atac lucrurile sunt mai clare ca niciodată: duetul Cherchez – Popa este de neatins. Cei doi jucători se completează reciproc și, când unul nu reușește să marcheze sau să se remarce, o face celălalt. În ultimele două etape, a fost rândul lui Dani Popa să iasă la rampă, care a reușit două duble de efect, atât cu Mioveni, cât și cu Satu Mare. A ajuns la cota șapte, însă în continuare golgeterul echipei este Cherchez, cu opt reușite. Cei doi au reușit așadar 15 goluri împreună, mai mult din jumătatea totalului de 29!

„Facem calcule la final”

Președintele Chindiei, Marcel Ghergu, a prefațat meciul de mâine cu CSM Rm. Vâlcea, dar și parcursul bun al echipei:

„Eu cred că se va resimți oboseala. Vedem cum va fi și vremea. Va fi un joc deosebit de greu, dar să sperăm că ne adaptăm mai rapid decât adversarul și vom câștiga. Pe terenurile astea grele nu cred că mai contează stadionul propriu. E un dezavantaj pentru fotbal. Sunt condiții grele, am mai avut și intermediara asta. Noi sperăm să facem față cu brio. Încă de la început ne-am propus să adunăm cât mai multe puncte, să rămânem în play-off. Celelalte calcule le facem în pauza de iarnă, la finalul campionatului”.

În aceeași notă a fost și Nicu Croitoru:

„Jucăm din nou acasă, în fața propriilor suporteri și este foarte importantă victoria. Vâlcea este una dintre cele mai bune echipe din serie, a fost mereu în față. Este organizată bine defensiv și are jucători care pot face diferența”.

Rm. Vâlcea vine cu golgeterul Staicu

De partea cealaltă, Vâlcea arată ca o echipă mai matură ca niciodată, cu jucători experimentați și puternici din punct de vedere fizic. În urmă cu două sezoane s-a bătut la promovare, iar în stagiunea trecută a fost una dintre formațiile care chiar au contat în partea superioară a clasamentului, cel puțin în tur. La fel ca și Chindia, vâlcenii au cele mai multe victorii, nouă. În acest sezon, băieții lui Pelici au contabilizat doar trei înfrângeri: 1-3 (d, Caransebeș), 2-3 (d, Brașov) și 1-2 (a, Baia Mare). Pe teren străin, echipa lui Pelici a bătut, la fel ca și Chindia, tot de trei ori, însă în două rânduri a fost vorba de două formații fără pretenții: 1-0 cu Bihor, 1-0 cu Mioveni și 6-1 cu Reșița. De asemenea, Rm. Vâlcea oferă golgeterul Seriei Vest: Marius Staicu, 13 goluri. În tur, s-a terminat 1-1, după ce Dragoș Firțulescu a deschis scorul, iar egalarea a venit pe final, în minutul 88, de la Marian Vătavu.

Cum o caracterizează Pelici pe Chindia

Alexandru Pelici, antrenorul celor de la CSM Rm. Vâlcea, a făcut unele comentarii înaintea jocului de la Târgoviște.

„Noi pregătim acest meci ca și când nu am fi lider. Nu este un obiectiv primordial să fim pe primul loc. Rezultatele și munca ne-au adus aici. Pregătim fiecare meci la fel. Cert este că întâlnim o echipă foarte bună, o adevărată surpriză în această ediție de campionat, o echipă care și-a depășit demult condiția unei nou promovate. Încercăm să ne ridicăm la nivelul gazdelor”, ne-a declarat Alexandru Pelici.

Tehnicianul Vâlcei a dezvăluit că obiectivul echipei sale nu este promovarea.

„În acest moment, diferența e de două puncte și ei joacă acasă. Probabil că pleacă cu un ușor avantaj. Dar, vom juca pe același teren. Este important să te adaptezi cât mai bine. Dacă ești o echipă bună, te poți adapta la orice condiții. Pe noi ne mulțumește orice punct pe teren străin”, a dezvăluit Alexandru Pelici.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale