Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.10.2016 00:25

Cinci zile de sărbătoare


A A

Chindia Fest, la Târgoviște

Chindia Fest, la Târgoviște

❚ Zilele recoltei dâmbovițene au adunat în Piața Tricolorului zeci de producători din județ, dar și din Brașov sau Argeș ❚ Chindia Fest cuprinde expoziția de legume și fructe, târg de produse tradiționale, mustărie, parc de distracții, zonă gastronomică, „asezonate” cu voie bună și muzică populară ❚ Inițiativa organizatorilor - Consiliul Județean Dâmbovița și Camera Agricolă - a fost bine primită și apreciată de toți cei prezenți, și de participanți, și de vizitatori

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, și Camera Agricolă Județeană Dâmbovița, organizează în perioada 26 – 30 octombrie, în Piața Tricolorului, festivalul „Chindia Fest – Zilele Recoltei dâmbovițene”. Acesta cuprinde expoziția de legume și fructe a producătorilor autohtoni, târg de produse tradiționale, mustărie tradițională, parc de distracții, zonă gastronomică. Acestea vor fi „asezonate” cu manifestări artistice susținute de Orchestra Populară Chindia, Nemuritorii și îndrăgiții cântăreți de muzică populara Gheorghe Turda și Cristina Turcu Preda. Ieri, președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Corneliu Ștefan, împreună cu directorul Camerei Agricole Dâmbovița - Ioan Morar, au vizitat expoziția, asigurându-i pe producători că acest festival va continua.

„Era nevoie de un astfel de târg”

Producători autohtoni din județul Dâmbovița au fost prezenți cu fructe și legume proaspete de sezon. Li s-au alăturat cu bunătăți tradiționale producători din toate zonele țării. Cei care au trecut prin târg s-au putut bucura de degustări de brânzeturi și cașcavaluri ale producătorilor din Pucioasa, Fundata, Slobozia, Argeș și Focșani, preparate din carne afumata după rețete vechi și pastramei din Dâmbovița, Brașov și Argeș. Doritorii au putut cumpăra miere și produse apicole, dulciuri, ciocolată de casă, turtă dulce, kurtos kalacs, dar și produse de artizanat. În program figurează și demonstrații de cioplit în lemn cu meșterul popular dâmbovițean Florin Poptean.

● „ Este foarte bine că s-a organizat acest târg. La Târgoviște chiar nu există un astfel de târg și ne-am bucurat când am primit invitația să participăm. Este foarte bine organizat, ploaia ne cam încurcă, dar este nevoie și de ploaie.”

● „Suntem veniți de la Cândești. Am adus diverse soiuri de mere, produse pe propriile plantații. Este bine, era nevoie de un astfel de târg.”

● „Avem legume de tot felul și pentru toate buzunarele. Mai negociem., ne înțelegem noi cu clientul. Să fie bine și pentru noi și pentru cei care cumpără. Acum am venit și deja văd că sunt vizitatori. Sperăm să fie bine.” * „O inițiativă foarte bună și sperăm că de la anul acesta să se organizeze mereu. In fiecare an. Era nevoie de un astfel de târg. Pentru noi este o oportunitate de a ne face cunoscute produsele și, de ce nu, să și vindem.”



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale