Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.09.2015 00:09

Editorial sportiv :: Lovitura de la colț


A A

Cetățeanul de Onoare Dinu Cornel

Cetățeanul de Onoare Dinu Cornel

COSTIN MIHAI

 


 

În ultimele zile mi-a atras atenția un subiect cu adevărat fain. Consilierii locali au hotărât să-i acorde lui Cornel Dinu titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Târgoviște. Între timp, au apărut reacții care condamnă votul consilierilor și îl contestă dur pe fostul internațional și secretar de stat.

Sincer vorbind, aceste distincții provoacă mai mereu comentarii, pentru că se găsesc destui nemulțumiți, de multe ori pe bună dreptate. Parcurgând lista cu sportivii declarați Cetățeni de Onoare ai municipiului Târgoviște, descoperim cinci nume: gimnasta Andreea Răducan, canotoarea Magdalena Dumitrache, fotbalistul Gheorghe Popescu, tenismena Sorana Cîrstea și antrenorul de baschet Valerian Ioan. Cu excepția ultimilor doi, care sunt născuți la Târgoviște, ceilalți nu au fost nici măcar legitimați la un club din municipiu, sper totuși să nu greșesc în dreptul Magdalenei.

În cazul lui Gică Popescu, cu tot respectul pentru trecut său ca sportiv, însă distincția probabil că i se va retrage, întrucât a suferit o condamnare penală cu caracter definitiv dată de justiție pentru activități ilegale. Până și fostul ministru Elena Udrea apare printre Cetățenii de Onoare ai urbei, asta chiar m-a dezgustat la acel moment, însă aș vrea să revin la Cornel Dinu. În opinia mea, care sunt convins că va deranja multă lume, eu cred că „Procuroru” este îndreptățit să fie declarat Cetățean de Onoare al municipiului Târgoviște.

Eu nu aș scoate în evidență doar episoadele în care Dinu a pus anumite piedici echipelor CS sau Chindia Târgoviște, pe când activa la Dinamo ca jucător sau antrenor, mai sunt și altele de luat în seamă. „Mister” Cornel s-a născut la Târgoviște, a debutat în fotbal la Metalul, a revenit aici ca antrenor și a scris foarte frumos în cărțile sale despre orașul copilăriei. Cornel Dinu are 75 de selecții la echipa națională, 454 de prezențe și 53 de goluri în Divizia A, a fost declarat de trei ori cel mai bun fotbalist român al anului (1970, 1972 și 1974), a fost de șase ori campion al României, titlu pe care l-a câștigat și ca antrenor cu Dinamo, pregătind inclusiv naționala de seniori.

Am citit cu foarte mare atenție interviul acordat de domnul Decebal Neagu pentru un site local, în care prezintă mai multe episoade în care Cornel Dinu ar fi retrogradat echipele târgovi ștene, ca antrenor și jucător, pe când era la Dinamo. Poate că așa a fost, nu intru în detalii și nici în polemici, în schimb Cornel Dinu va rămâne un nume de notorietate în sportul românesc, care s-a născut și a trăit ani buni la Târgoviște. Puiu Neagu este un elitist, pe care îl respect foarte mult, și ale cărui păreri merită ascultate. Chiar și domnia sa ar merita un titlu de Cetățean de Onoare al urbei, la fel și alții, inclusiv cei pe care i-a nominalizat în articolul respectiv: Constantin Ionescu, Ionel Pitaru, Cornel Cornea sau Dumitru Gheorghe, ultimul post mortem.

Numirea ar atrage și mici avantaje, în special pentru cei care nu o duc pe roze, cum ar fi dreptul la asistență medicală gratuită în unitățile sanitare de specialitate finanțate de bugetul local, dreptul de a fi cazat gratuit în imobile ce aparțin Consiliului Local sau dreptul de a circula gratuit pe mijloacele de transport în comun de pe teritoriul municipiului Târgoviște. În concluzie, Cornel Dinu este mai îndreptățit să fie declarat Cetățean de Onoare al Târgoviștei decât Elena Udrea, dar și alții ar merita această distincție, inclusiv din domeniul sportiv.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de cornel dumi la 03.09.2015 18:07

Cornel Dinu nu a retrogadat Chindia in nici un caz ,cum se exprima multe persoane ! A retrogadat datorita rezultatelor pe care le a avut ! Asta sa inteleaga si cei ce cauta nod in papura si vor sa salveze din imaginea echipei ce a retrogadat ! Pe de alta parte nu stiu de ce este asa sustinut de mult regretatul Dumitru Gheorghe ,fiindca ,nici pe departe nu a fost port drapelul fotbalului dambovitean ! Nu se mai vorbeste de Ion Ene care a fost cu mult ca valoare peste Gheorghe si ca meciuri in divizia A si ca goluri si ca meciuri per total si ca viata[mai ales] sportiva,regretatul Gheorghe neputand sa fie un model pentru tinerii fotbalisti ! Ca antrenor, Gheorghe a fost de un nivel ,sub mediocru ,chiar si de la Doicesti a fost dat afara ,din lipsa de rezultate! In ultimii ani ai vietii ,regretatul Gheorghe sa remarcat mai mult prin distractiile bahice ! In rest ,cei ce arunca cu pietre in Cornel Dinu .o fac degeaba ,poate mai mult din invidie !


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor
Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale