Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.07.2018 00:25

După patru ședințe consecutive ale CLM Târgoviște și CJ Dâmbovița,


A A

Centura Municipiului Târgoviște, o nouă șansă

Centura Municipiului Târgoviște, o nouă șansă

VIOLETA STANCIU

 


 

Procedurile tehnice pentru salvarea proiectului privind „Modernizarea și reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgoviște”, a cheltuielilor legate de proiect și a Acordului de Parteneriat s-au finalizat la sfârșitul săptămâni trecute, respectiv vineri, 13 iulie a.c., în cadrul celei de-a doua ședințe extraordinare a CLM Târgoviște! Cei 14 consilieri locali, din totalul de 21, deci și mai puțini decât în ziua precedentă când au participat 15 aleși locali, au adoptat cu unanimitate de voturi singurul proiect al ordinii de zi, care a avut în prim plan aceeași mult disputată și discutată Centură ocolitoare a municipiului Târgoviște, care va intra, în sfârșit, pe o nouă procedură de accesare a fondurilor europene. La finalul ședinței extraordinare de vineri, edilul Târgoviștei, Cristian Stan a intervenit pe marginea acestui subiect. „După aprobarea acestui proiect de hotărâre, coroborat cu aprobarea de către județul Dâmbovița și comuna Răzvad a unor hotărâri similare, toate documentele necesare depunerii spre finanțare a proiectului care vizează modernizarea și reabilitarea Drumului de Centură al municipiului Târgoviște, în cadrul POR 2014 – 2020, sunt finalizate. Astăzi (n.n. vineri, 13 iulie) se va face cererea de finanțare. Am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a obține această finanțare... Acum urmează să așteptăm rezultatul evaluarii. Deci, după 2009 când a fost depus proiectul la finanțare pe POR 2007 – 2019, iată că se depune din nou la finanțare din fonduri europene, cu mențiunea că municipiul Târgoviște, așa cum este normal, va suporta cheltuielile neeligibile sau eventualele alte cheltuieli care ar fi generate de realizarea acestui proiect, bineînțeles să nu fie culpabile altui partener... Această modalitate de finanțare și transfer al drumului de centură către CJD, care este și lider de asociere, reprezintă unica modalitate prin care s-ar fi putut accesa o finanțare nerambursabilă pe fonduri europene, pe POR 2014 – 2020. Vreau să le mulțumesc partenerilor, CJD și Primăriei Răzvad, pentru colaborare și în mod special CJD pentru faptul că a înțeles situația în care suntem și că s-au creat premisele unei accesări de 600 de miliarde de lei, dar și o degrevare importantă a sarcinii către bugetul local al municipiului Târgoviște”, a declarat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

CJD a sărit în ajutorul CLM Târgoviște

Centura Municipiului Târgoviștei nu i-a lăsat indiferenți nici pe consilierii județeni care s-au întrunit vineri, 13 iulie, în regim de urgență, în ședință extraordinară, pentru a veni în sprijinul colegilor de la municipiu, dar în mod special pentru a răspunde cerințelor târgoviștenilor care vor să circule, într-un viitor cât mai apropiat pe acest drum ocolitor al orașului. Ca și în cazul consilierilor locali, nici aleșii județeni nu s-au înghesuit să participe într-un număr foarte mare la ședință. Noroc cu cei 20 de consilieri județeni, din totalul de 35, care au asigurat cvorumul necesar ședinței. Consilieri care au absentat provin, cei drept, din ambele tabere politice, cu mențiunea că aceștia au totuși o circumstanță atenuantă, respectiv perioada concediilor de odihnă. Deși inițial pe ordinea de zi a ședinței extraordinare s-a aflat doar proiectul privind „modernizarea și reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgoviște, a cheltuielilor legate de proiect și de aprobare a Acordului de Parteneriat”, deci același de la CLM, președintele CJD, Daniel Comănescu a solicitat suplimentarea acesteia, la punctul Diverse, cu „proiectul de hotărâre privind aprobarea delegației CJD, care se va deplasa în Republica Moldova – Raioanele Ialoveni, Ștefan Vodă și Căușeni, în perioada 24 – 26 iulie 2018, în vederea participării la întâlnirile organizate de administrațiile celor trei raioane cu reprezentanții mediului de afaceri”. După aproximativ 10 minute de discuții, ambele proiecte au fost adoptate cu unanimitate de voturi.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale