Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.05.2019 00:20

În Dâmbovița,


A A

Centrul de Transfuzie Sanguină, ținut în viață de sponsorizări

Centrul de Transfuzie Sanguină, ținut în viață de sponsorizări

❚ „Am ajuns să ne milogim peste tot”, a semnalat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu

 

VIOLETA STANCIU


Interviu cu dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița

Rep.: Ce ne puteți spune despre investițiile care s-au făcut în ultimul timp la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița?

- Noi, în primul rând, nu avem niciodată bani de investiții pentru că aparținem de Minister și de Institut și totul se petrece centralizat. Nici bani din venituri proprii nu avem pentru că nu avem cum să facem analize contracost, nu avem cum să-i folosim. Numai cu mari intervenții, să ne aprobe nouă să folosim bani din venituri.

Rep.: Și atunci, cum vă descurcați când aveți nevoie de câte ceva la Centrul de Transfuzie?

- Să știți că am primit sponsorizări anul trecut. Le-am mulțumit, suntem recunoscători unei companii care ne-a sponsorizat la momentul la care eram gata să nu mai putem să folosim centrifuga. Fiind foarte veche(n.n. centrifuga), nacelele s-au spart și nu puteam să înlocuim una singură, pentru că trebuiau înlocuite toate șase. Și atunci neau sponsorizat. Am făcut un eveniment atunci, ei au donat sânge și ne-au sponsorizat și cu două scaune de recoltare, de colectă mobilă, dar și cu acele nacele prețioase. Ajutorul a venit la momentul potrivit.

Rep.: Cât de important este acest echipament pentru Centrului de Transfuzie Sanguină?

- Este vorba de centrifuga noastră cu care separăm sângele. Sângele este o materie primă pe care noi o procesăm, iar acele locașuri sunt ca niște găletușe unde punem sângele în centrifugă și dacă se crapă una trebuie înlocuite toate. Ele erau vechi. În fine, ne-am descurcat. Încă un ajutor am primit din partea unei firme de la Lazuri. Am avut nevoie de încă un congelator, să ținem seroteca pentru că ea trebuie ținută trei ani după ce donează omul. Se numește trasabilitate. Dacă omul a făcut hepatită și incriminează donarea, noi putem să ajungem până la cel care a donat. Dacă eu am greșit pot să scot de acolo numărul corespunzător și să retestez să văd dacă a fost vreo greșeală. Deci acestea se țin trei ani și nu mai aveam unde să le țin. În fine, a mai fost nevoie de un calculator nou, de încă un frigider și de alte cumpărături. Dacă aș fi solicitat Bucureștiului, din ce în ce mai greu primim ajutor. Îmi pare rău că trebuie să spun, dar am ajuns să ne milogim peste tot.

Rep.: Spațiul în care vă desfășurați activitatea este suficient?

- Nici spațiul nu ne ajută, pentru că nu mai poți să pui aici nici un ac. De fiecare dată când s-a eliberat spațiul de sub noi, pentru că aici s-au făcut o grămadă de modificări, s-au făcut comasări. Era toxicologia, laborator. Deci e un mic spațiu, sub noi, care ne-ar prinde bine, dar să vedem în ce mandat și care cum se mai mută pe aici.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale