Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.12.2018 00:16

Prin eforturile administrației publice locale,


A A

Centenarul Marii Uniri, celebrat la Raciu

Centenarul Marii Uniri, celebrat la Raciu

PETRE DRĂGUȚOIU


Primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru, contactat de noi, ieri, 3 decembrie 2018, ne-a precizat că așteaptă cu nerăbdare, ca toți concetățenii săi, dar mai ales copiii, apropiatele sărbători de Sfântul Nicolae, Nașterea Domnului - Crăciunul, și Anul Nou. Ziua Națională a României a fost celebrată, în comuna Raciu, printr-o serie de manifestări, ce au fost precedate de o slujbă religioasă oficiată de preotul paroh Florin Vârlan în cadrul bisericii cu hramul Sf. Nicolae și prin depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din satul Șuța Seacă. Alături de primarul comunei Raciu Vasile Grădinaru, la acest eveniment important au participat col. Dan Niță, col.(r) Antonie Nicolae, reprezentanți ai Asociației Cultul Eroilor “Regina Maria” filiala Dâmbovița, consilierul județean Ruxandra Mădălina Dragomir, consilieri locali, cadre didactice, funcționari publici din cadrul Unității Administrativ Teritoriale Raciu și cetățeni din comună. „Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Națională și marchează momentul creării României Mari, într-un moment în care poporul român a știut să valorifice conjunctura internațională favorabilă creată în urma Primului Război Mondial și a destrămării imperiilor Țarist și Austro- Ungar. Marea Unire nu a fost rezultatul participării României la război și nu o victorie militară a stat la temelia României Mari, ci un act de voință al națiunii române, necesitatea istorică de a trăi într-un stat național unitar. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, au transmis reprezentanții administrației publice locale din Raciu pe o rețea de socializare.

Scutiri de penalități la colectarea taxelor și impozitelor

În ceea ce privește colectarea taxelor și impozitelor la zi, edilul șef ne-a precizat că la Raciu s-a atins un procent de 80%, cu precizarea scutirii de penalități prin HCL, pentru sătenii care le achita și în perioadă 1-21 decembrie 2018. Pentru sărbătorile de iarnă ce vor veni, reprezentanții Primăriei vor fi prezenți printre elevi, cadre didactice și părinți la pomul de Crăciun, serbări, și vor oferi cadouri pachețele cu dulciuri și jucării. Prioritățile comunei Raciu rămân extinderea rețelei de apă și canalizare, prin fonduri SAPARD, a iluminatului public, a infrastructurii rutiere, reabilitarea unităților de învățământ preuniversitar, de sănătate, cultură, comerț, servicii etc.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Pesta porcină, depistată la Poiana
Concedieri de 30% la Primăria Pucioasa
"Sindromul «aprozarului»"
CFR sare de pe șine
Glasul roților de tren… deraiate
Poliția, desant la traficanți cu tutun
"Listele negre" ale rușinii
Liviu Dragnea: "Nu ne e teamă de Adrian Țuțuianu"
Maratonul proiectelor la ședința CJD
Politica europeană- de rasă și de clasă...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"Sindromul «aprozarului»"

De treizeci de ani, agricultura românească merge în bobote. Și cum să meargă eficient, atâta vreme cât toate guvernările au dat „verde” la vânzarea pământurilor fertile unora veniți de pe aiurea (arabi la grămadă, italieni ș.a.), care s-au repezit în haite nesătule și n-au avut nicio strategie deșteaptă cu privire la organizarea sectorului agricol și zootehnic? 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale