Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.05.2017 00:19

Editorial


A A

Ce vrea Klaus cu PNL?

Ce vrea Klaus cu PNL?

GEORGE COANDĂ


Era de așteptat ca în marele (odinioară) Partid Național Liberal să înceapă degringolada și, ca urmare, lupta crâncenă pentru putere. De la măreție la ridicol nu este decât un pas, vorba lui Napoleon. Pe care PNL l-a făcut deja de când, într-o noapte, a virat-o aiuritor de la mișcarea liberală la... popularii europeni, în disprețul votului de la europarlamentare. Și de atunci încoace a fost și este într-o continuă alunecare de neoprit pe toboganul politic. Acum se pregătește de un congres de dare de seamă și alegeri sub ochiul atent al lui herr Klaus Werner Iohannis care încă mai trage targa pe uscat a „guvernului meu”, acela păstorit de păgubosul Cioloș, care s-a folosit de susținerea PNL până când l-a dat de râpă. Este de înțeles că disperarea multor liberali a ajuns la cote maxime. Și cum orice congres politic, nu numai la PNL, presupune o bătălie pe viață și pe moarte de orgolii și de interese de clan, firește că și la partidul brătienilor (generic vorbind, căci, în realitate nu mai e) s-a declanșat păruiala pentru ocuparea funcției supreme în partid. președinția partidului, doar că din câte am băgat și noi de seamă, proiectele de program managerial sunt de o sublimă lipsă de sensuri capabile să ne releve cam ce oferă ca viziune constructivă, competitorii la fotoliul de „big boss”. Și ca să nu fim taxați de rea credință, mai ales de liberalii dâmbovițeni, precizăm că ne facem, cu bunăcredință, porta vocea opiniei publice. Așadar, surpriza de-a-ndoaselea vine chiar de la onorabilul Ludovic Orban, care, deși are sprijinul masiv pentru înalta funcție de la multe dintre organizațiile locale, este faultat la greu de pedeliștii băsiști deversați cu chichirez în PNL. Și care, în frunte cu o altă blondă a lui Băsescu, madam Turcan, își fac cu succes mendrele în PNL de-ai zice că-i tot PDL. Multă lume cu aspirații liberale oneste are pe chestia asta un mare of și nu se mai lasă păcălită de această jenantă struțocămilă. Cu atât mai mult multora le este peste putință să înțeleagă cum un liberal de viță veche ca Ludovic Orban, adică dintre cei care au reînviat PNL după revoluția din ’89, crede că poate ajunge la conducerea istoricei formațiuni politice cu sprijinul viclean al unor băsiști notorii care au otrăvit scena politică românească și au distrus țara. Există totuși o întrebare esențială, dacă herr Iohannis chiar îl vrea pe fotoliul pe care șezu chiar înălțimea sa pe simpaticul, de altfel, Ludovic Orban. Pare-se, totuși, că-l dorește acolo mai degrabă pe naivul domn Bușoi, sfidând orice campanie de susținere din teritoriu. Și asta pentru că iohannistul Bușoi nu aspiră la funcția prezidențială pe viitor. Știe „generalul Klaus” ce știe. Oricum, o bulibășeală mare ca asta în PNL nu poate să aducă nimic bun. Nici în istoricul partid și nici în țară.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale