Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.03.2015 00:09

Editorial sportiv :: Lovitura de la colț


A A

Ce vă mai place banul public!

Ce vă mai place banul public!

COSTIN MIHAI

 


 

„Gazeta Sporturilor” de vineri a anunțat că DNA anchetează modalitatea în care Primăria Târgu-Mureș a finanțat clubul de fotbal ASA, pe locul 2 în Liga Națională. Obiectul dosarului constă în alocarea sumei de 40 de miliarde lei vechi pentru sezonul 2013-2014, pe când echipa din Ardeal evolua în Liga a II-a, dar cu următoarea precizare.

„Primăria Târgu-Mureș a încălcat acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul de stat către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Târgu-Mureș, întrucât aceasta avea obligații de plată neonorate privind impozitele și taxele către stat, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat”.

Reclamația a venit chiar de la viceprimarul Ionela Ciotlăuș, iar DNA l-a audiat nu doar pe primarul Daniel Florea, mai fiind anchetați consilierii locali, directorul economic, dar și alți funcționari ai instituției. La Târgoviște, atât Primăria, cât și Consiliul Județean Dâmbovița alocă anual zeci de miliarde Clubului Sportiv Municipal sau AFC Chindia, chit că și aici sunt impozite și taxe neonorate către stat, la fel și contribuții către asigurările sociale. Iar datoriile acumulate nu sunt de câteva milioane lei vechi, ci de multe miliarde, cel puțin în dreptul Chindiei.

Rețin chiar o declarație a directorului economic din Primăria Târgoviște, Daniela Popa, la conferința de presă din urmă cu două săptămâni, în care spunea că au fost alocate Clubului Sportiv Municipal vreo 8 miliarde în numai câteva zile, pentru a plăti salariile sportivilor, dar și contribuțiile către bugetul de stat. Doamna director Popa a recunoscut senin că a fost finanțată activitatea clubului prezidat de mister Iugulescu Ciprian, chit că aici existau obligații neonorate către bugetul de stat, exact ce anchetează Direcția Anticorupție la Târgu-Mureș. La fel a procedat Primăria Târgoviște și în cazul clubului Chindia, care a primit în ultima lună 2,5 miliarde, în condițiile în care datoriile la stat sunt cam de patru ori mai mari. La fel procedează și Consiliul Județean Dâmbovița, cel puțin pe subiectul Chindia. Eu nu spun că e ilegal ce fac aceste instituții, fără ajutorul cărora nu am mai avea probabil sport de performanță și de echipe la Târgoviște, transmit doar că prin alte părți, mai precis la Târgu-Mureș,

DNA anchetează serios asemenea lucruri, audiind la greu, de la primar, director economic și până la consilieri sau diverși funcționari. Asta o dată, întrucât procurorii pot pătrunde și pe subiectul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice a unor acțiuni cu caracter sportiv, unde e belea mare. Nu există un concurs de dosare, nu se organizează licitații și nu sunt îndeplinite obligații legale elementare, în schimb banii publici ajung într-un mod dubios în conturile unor asociații fantomă. Sincer vorbind, chiar și pentru un neavizat e „distractiv” cum se procedează cu finanțarea sportului local din banii statului, în schimb practicile sunt destul de periculoase. Eu v-am tot avertizat, însă bag de seamă că vă credeți mai presus de lege. Până când?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale