Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.06.2016 00:19

Editorial


A A

Ce va fi după BREXIT

Ce va fi după BREXIT

GEORGE COANDĂ


N-ai cum să treci în zbor peste BREXIT. Votul britanicilor, al Marii Britanii profunde, a răvășit Uniunea Europeană și NATO. Căci nu-i de colo să pierzi din front forța militară a Regatului Unit, când Kremlinul și-a direcționat bateriile de rachete „Iskander” spre Europa/NATO, operaționalizându- le în Crimeea și în enclava Kaliningrad. Iar Vladimir Putin rânjește fericit în barbă.

A nu se uita că magnații ruși din U.K. dețin un procentaj uriaș din finanțele fostei metropole mondiale. N-ai cum să treci în zbor știind că Scoția și Irlanda de Nord vor declanșa o nenorocită mișcare de domino, prin evadarea lor dintre fruntariile Regatului Unit, în acest fel dând o lovitură mortală Casei de Windsor. Astfel că Elisabeta a II-a, o nonagenară cu cea mai îndelungată domnie la activ, s-ar putea să fie ultimul cap încoronat al Marii Britanii. Așa cum, de altminteri, a fost să fie, printr-un joc al sorții, ultimul cap încoronat al planetarului imperiu colonial britanic. My God, ce destin! Să atragem atenția că evadarea Scoției de sub Coroana de Windsor, dorindu-și cu fervoare independența, și a Irlandei de Nord, năzuind, firesc, reunirea cu patria-mamă Irlanda, va fi impulsul (precedentul) mișcării de domino, exemplu molipsitor pentru ruperea Cataloniei de Spania, a regiunii transpadane de Italia, a Corsicii și Bretaniei de Franța.

Kosovo și-ar întări independența și s-ar alipi la Albania Mare. Iar Ungaria va cere, cu tupeul care o caracterizează, anularea Tratatului de la Trianon și, pe cale de consecință, va revendica, in integrum, Transilvania. Și fărâmițarea Europei nu se va opri aici. Va fi o reîntoarcere la Evul Mediu. Și ce va mai fi să fie după BREXIT? În mod sigur și alte state vor dori să arate dosul UE, să-și redobândească independența deplină. Deja „țara de sub mare”, a saboților și lalelelor, a vestit de ceva vreme NEXIT, că asta vrea, că s-a săturat până-n gât de ordinele de la Bruxelles, Franța, la rându-i, face semne că a obosit în UE (FREXIT), pe când Ungaria iredentistă o dă cotită spre Moscova, ca și Sofia. BREXIT, iată, a smuls capacul de la Cutia Pandorei. Pentru UE vin vremuri grele. Cu nori întunecați deasupra Bruxelles-ului și Strasbourg-ului. Goana, după căderea Zidului Berlinului, de a extinde, la grămadă, UE, ca și NATO, crezându-se că va fi băgată în spaimele morții Moscova și că va fi croit un imperiu european de la Atlantic la Urali, s-a dovedit, odată cu momentul BREXIT, o eroare fatală. Mai ales că statul ce s-a vrut – și încă se vrea – hegemonul acestui imperiu sui-generis, Germania, joacă, conform vechii devize prusace „Deutschland, über alles!” în propriul profit, cazaciocul cu Kremlinul. A mai jucat și s-a ars. E drept, frau Merkel nu este Hitler. Se vrea un Bismark în fustă. Până una-alta, piața economică a UE și piața EURO au intrat în trepidație. Asta e, Fuck you, European Union! Poate că tristul prinț Hamlet mai bântuie și acum în castelul de la Helsinior perorând cu craniul Europei în mână: „To be or not to be, that is the question!” („A fi sau a nu fi, aceasta e întrebarea!”). Așadar, n-ai cum să treci în zbor peste BREXIT! Peste acest „Vote to leave”. O părăsire, da, ca un divorț regretabil dinainte anunțat sub fâlfâirea măreață a bătrânului Union Jack.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale