Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.09.2022 00:15

Inspectorul școlar general al IȘJ Dâmbovița transmite…


A A

Ce efecte ar putea avea premiile pentru elevii olimpici și profesorii lor

Ce efecte ar putea avea premiile pentru elevii olimpici și profesorii lor

Ștefan Khalil


Recent, ministrul Muncii, Marius Budăi, a propus ca elevii și profesorii care obțin performanțe deosebite la olimpiadele internaționale, să fie premiați. Aceștia pot câștiga și 10.000 de euro, în cazul în care reușesc să obțină aurul.

Inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu, a transmis că o astfel de măsură ar putea să-i motiveze foarte mult pe elevi, dar și pe cadrele didactice. Totuși, acesta spune că există posibilitatea și ca profesorii să se focuseze foarte mult pe elevii cu potențial, iar restul copiilor să fie excluși de către cadrele didactice.

„Ar fi un stimulent financiar și pentru cadrele didactice să primească bursă pentru elevii olimpici pe care îi pregătesc. Ar putea fi chiar o competiție între colegii noștri profesori și vă rog să identificați aici și ghilimelele de rigoare, atunci când spun competiție. Totuși, ar fi bine ca profesorii să țintească un buget suplimentar și să-i pregătească pe elevii capabili de performanță. Chiar și așa, noi, Inspectoratul Școlar, trebuie să ne asigurăm că profesorii nu vor pica în acea plasă în care ei se vor focusa numai pe identificarea copiilor cu potențial, iar pe restul să-i dea deoparte. Nu ar fi normal să facem această diferențiere financiară. Pentru că dacă am constitui un singur Colegiu Național în municipiul Târgoviște și toți am fi titulari la colegiul respectiv, cu toții am avea rezultate”, a transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

Această măsură va fi propusă în coaliția de guvernare. Potrivit ministrului Marius Budăi, elevii care obțin medalia de aur ar urma să primească un premiu de 10.000 de euro, cei care obțin argintul 8.000 de euro, iar cei care iau bronzul 5.000 de euro. De asemenea, profesorii care pregătesc medaliații la olimpiadele școlare internaționale ar urma să beneficieze de premii în sumă de 2.500, 4.000 și 5.000 de euro.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ziua Sfinxului
Vernisajul și premierea câștigătorilor Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”
A.S.C.O.R. are un nou consiliu director
Despre bogăție și mântuire
Combaterea traficului de persoane, în vizorul polițiștilor
Eveniment special pentru Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”
Vernisajul expoziției „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”
Marș de protest împotriva violenței în familie
„Starea de bine ca politică de management”
Un gând pios și plin de recunoștință pentru Maica Domnului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale