Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.03.2015 00:19

Editorial


A A

Ce "crime" a făcut senzaționalul Dan Diaconescu?

Ce

Motto: "V-am lăsat săraci și proști, v-am regăsit și mai săraci și mai proști" (Constantin Brâncuși)

ALINA MAVRODIN VASILIU


Jurnalistul, senzațional și ca politician, Dan Diaconescu, a fost scos încătușat de pe scena publică, spre satisfacția celei politice mizerabile care condamnă cu mânie proletară „șantajul” prin presă, în timp mulți dintre actorii ei politici îl practică de vreo 25 de ani.

Cum ipocrizia majorității politicienilor îmi provoacă o greață la fel de mare ca aceea pe care o simt față de propagandiștii din „presă” plătiți din mite ca să ridice osanale „deontologice” șantajiștilor politici, spun răspicat că arestarea lui Dan Diaconescu pute de la o poștă a execuție politică de manual securisto-stalinist. Dosarul construit pe post de eșafod pentru decapitarea unuia dintre cei mai talentați și creativi jurnaliști ne-a arătat în aceste zile și fețele călăilor politicului, rânjind cu satisfacție de sub poalele justiției. Să ne întrebăm totuși ce „crime” a făcut Dan Diaconescu astfel încât să merite o condamnare la 5 ani și 6 luni cu executare pentru un șantaj nedovedit, dar reclamat de un primar penal.

Că doar cei ce l-au judecat n-or crede că tot poporul e tâmpit. Păi, de exemplu, una dintre „crimele” lui domn’ Dănuț a fost că a făcut ca „garsoniera OTV” să revoluționeze presa românească, dovedind că poate fi primitoare pentru milioanele de necazuri și de bucurii refuzate telespectatorilor de alte mărețe televiziuni naționale comerciale, cu studiouri cât moșia stăpânului de la Nana. Și pe acești telespectatori i-o fi șantajat Dan Diaconescu ca să se uite la OTV? Și pe distinșii săi invitați i-o fi șantajat ca să vină la „televiziunea poporului”, cum îi plăcea lui domn’ Dănuț s-o numească și să facă audiențe senzaționale, în timp ce alte televiziuni cu pretenții nici nu-i băgau în seamă?

Și pe marii, tarii și barbarii politicieni i-o fi șantajat jurnalistul Diaconescu Dan ca să-i răspundă în direct la întrebările de interes public pe care niciun alt jurnalist „deontolog” nu le punea nici în campaniile electorale, nici în afara lor? Și pe toți neștiuții țării i-o fi șantajat Dan Diaconescu pentru a-i face parlamentari, primari, consilieri județeni și locali, în proiectul lui politic, donquijotesc după părerea mea, numit PP-DD? Și pe toți jurnaliștii mici și mari, talentați ori ba, i-o fi șantajat Dan Diaconescu pentru a lucra zi și noapte la OTV? Și pe „elefanții” politici din CNA i-o fi șantajat acest „șoricel”, cum i se zicea mai în glumă, mai în serios, care îi rodea la mațele lor fripte cu emisiunile lui incomode, până i-a ambiționat să-i închidă de două ori televiziunea, încălcând Constituția României? Sau te pomenești că de fapt i-o fi șantajat pe niște „oameni ai legii” din strâmbul nostru stat de drept să se uite la OTV cum îi critică Dan Diaconescu non-stop în direct și în reluare: * pentru dosarele aiuritoare, rechizitoriile stupefiante, sentințele prin care criminalii și violatorii erau lăsați în libertate ca să mai omoare și să mai violeze până când s-or sătura; * pentru privatizările care au îmbogățit peste noapte o gașcă lacomă transpartinică de nași și fini făcând muritori de foame din milioane de români; * pentru jaful ca-n codru de pe urma căruia mai avem o țară doar cu numele; * pentru corupția politică monstruoasă pe care alte televiziuni și ziare au băgat-o (gratis?) sub „preșul” patronilor, în timp ce Dan Diaconescu o demasca febril, vorba febleții mele Dana Grecu, cu subiect și predicat; * pentru elodiile unor polițiști rânjiți nedovediți criminali de magistrații cu pretenții la marile funcții; * pentru OTV-izarea națiunii cu subiecte de tabloid, pe care i-au reproșat-o taman cei care au salivat ani de-a rândul după audiențele fantastice ale lui Dan Diaconescu și-i copiază acum show-urile păcătoase folosindu-se de prostituate „de lux” în loc de Magda Ciumac? Hai să fim serioși!

Deși nu cred că se mai poate așa ceva într-o țară ca a noastră. Ca a noastră? Îți vine să-ți închei socotelile cu ea când vezi încotro se îndreaptă, cu dric la poartă și cai mascați în democrați, mai ales când constați că-i laudă „parcursul democratic” niște creaturi care se bucură orgasmic de condamnarea politică a jurnalistului Dan Diaconescu, nu la 5 ani, ci la 10 ani cu executare. De ce zic 10 ani? Păi pentru că instanța a chibzuit (!?) că, după cei 5 ani și 6 luni de pușcărie, domn’ Dănuț e așa un mare și criminal pericol public pentru România, încât merită să i se interzică încă 5 ani și dreptul de a profesa în presă. Asta pare mai degrabă o condamnare cât un „premiu” dat de „justiția independentă” lui Dan Diaconescu pentru… întreaga activitate de jurnalist genial de incomod și senzațional de creativ, care a avut nefericita idee de a intra în jungla politică. Asta se vede și din satisfacția deplină a grupării politice „populare” care i-a aburcat imediat în „barca” lui Traian Băsescu pe toți cei făcuți parlamentari de Dan Diaconescu.

P.S. Deloc întâmplător, după ce a aflat sentința, senzaționalul Dan Diaconescu l-a parafrazat subtil pe genialul Constantin Brâncuși, în a cărui patrie gorjană a candidat în 2012 pentru Parlamentul României. Iată scurta declarație făcută pe când era scos încătușat pe poarta casei: „Eu eram pregătit cu un discurs pentru achitare. Acum însă cred că nici un român nu mai are încredere în justiție. Evident că eu nici atât. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine. Pentru prima oară voi fi întreținut de către dumneavoastră, de către telespectatori, cu 28 de milioane de lei pe lună. Nu mi-aș fi dorit asta, știu că sunteți extrem de săraci, cei mai mulți dintre dumneavostră. Vă las foarte săraci și foarte naivi. Sper să nu vă găsesc și mai săraci, și mai naivi”. Spre deosebire de Dan Diaconescu, Constantin Brâncuși a scăpat nearestat după celebra cugetare: „V-am lăsat săraci și proști, v-am regăsit și mai săraci și mai proști”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale