Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.04.2015 00:19

Pamflet


A A

Ce-a băgat la unepere?

Ce-a băgat la unepere?

TEODOR VASILIU

 


 

Se anunță îngrămădeală la unepereu’ cel pe care mă grăbesc și eu astăzi să-l fac mai mare decât e. După vizita de tip ceaușist a generalului cu stele fără număr, aud că s-a creat o emoție puternică.

Cică de prin toate partidele vor unii să ceară azil politic la așa-zisa uniune a progresului și interesului național militarizat. Chiar dacă mă amuză melodramatismul situației, accept că uniunea asta e pentru unii un refugiu securizat în vremuri cu zăngănit de cătușe.

Mi-a plăcut mult când l-am văzut pe deputatu’ Ionel Pârgaru, ajuns la al treilea partid în ultimii doi ani, pupându-se cu generalul Oprea în interes național, știind câte nopți de nesomn i-au provocat problemele județului, pe care nu le-a mai putut rezolva de tot nici cu liberalii lui Orban, nici cu eliberații lui Tăriceanu.

Cred că i-a tras un curent puternic de opinie și pe alți liberali spre unepere. Cică și pe deputatu’ Vasilică Horga l-a atras curentul ăsta ideologic liber-schimbist și nu m-aș mira, după cum l-am auzit proslăvind partidul militarizat, că vrea și el un loc la popotă.

Dacă mă uit spre flancul stâng, nu-i văd bine nici pe unii din pesede care vor să dezerteze de la oastea lu’ Ponta ca să treacă într-a lu’ Nașu’. Că cică-i mai democrat/ Și mult mai bărbat/ C-are oi mai multe/ Mândre și cornute/ Și cai deshămați/ Și câini mai turbați. C-așa-i în folcloru’ politico-mioritic! Dacă plecarea consilierului muntean Moldoveanu n-a mirat pe nimeni, cea a interdependentului Nelu Stan va aduce multă imaginație unepereului.

Zisu-s-a că și deputatu’ Stanciu vrea să se înroleze, dacă-l obligă interesu’ național, de amoru’ căruia cică o să fie sedus și deputatu’ Radu mamii, care, de când a venit la Târgoviște, schimbă anu’ și partidu’. Sunt sigur că unele nume grele vor fi, însă, luate peste rând, de frică să nu se răzgândească. Doar n-o să stea la coadă Andrei Plumb, președintele clubului pesede și nici amicu’ Coviltiru’ fost preș la liberali.

Nu m-a uimit nici când am auzit că și fosta viceprimăriță Ana de la Pucioasa, șefa pesediștilor din orașul-stațiune, cumnata vitezomanului Gică, a virat-o spre aceeași uniune de interese. Și-acu’ mă întreb și eu, ca orice cetățean turmentat politic, ce-a băgat la unepereu’ ăsta în Dâmbovița de s-a făcut coadă la el ca la măcelărie pe vremuri?

P.S.: La închiderea ediției, aveam să aflu că la unepere s-au băgat organe proaspete!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale