Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.05.2020 10:11

DSP Dâmbovița semnalează:


A A

Cazuri de COVID-19 la Crevedia. Zeci de oameni, în izolare

Cazuri de COVID-19 la Crevedia. Zeci de oameni, în izolare

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Referitor la apariția unor cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2  la personalul angajat în cadrul unui abator de păsări de pe raza comunei Crevedia, facem următoarele precizări:

În seara zilei de 25 mai 2020, Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița i-au fost transmise buletinele de analiză  care  confirmau prezența virusului SARS-CoV-2 la două persoane de sex feminin, de naționalitate vietnameză, salariate în cadrul acelei societăți comerciale.

Marți 26 mai 2020, a fost demarată ancheta epidemiologică și în același timp s-a efectuat și un control igienico-sanitar care a evidențiat că la nivel de fabrică au fost implementate măsurile prevăzute de Ordinul comun MS/ MMPS nr. 831/3577/2020, dar au existat neconformități în ceea ce privește spațiile de cazare ale angajaților. Conform opiniei specialiștilor D.S.P. Dâmbovița, acest lucru a favorizat răspândirea infecției cu noul coronavirus, iar pentru acest motiv societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20000 lei, conform HG 857/2011.

În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificate 72 de persoane contacte apropiate, din care 3 de la locul de muncă si 69 din spațiul de cazare. Pentru aceștia s-a dispus măsura izolarii la adresa de reședință pentru o perioadă de 14 zile, cu  monitorizare medicală.

S-a impus efectuarea dezinfecției terminale a spațiilor de cazare, a celor de lucru și a spațiilor anexe folosite de cele două angajate infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar și întocmirea, implementarea și respectarea unor proceduri operaționale în conformitate cu Ordinul 831/3577/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă.

  

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Sorin STOICA



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale