Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.07.2014 00:11

PNL și PDL versus PSD și Prefectura


A A

Cazul Vulcana Pandele încinge replicile politice

❚ Liberalii nu înțeleg „înverșunarea” social-democraților care au pierdut majoritatea în Consiliul local al comunei, iar democrat-liberalii cer PSD să respecte noua tabără politică de la Vulcana Pandele și să nu angreneze Prefectura în atacarea hotărârilor administrative

 

VIRGIL VOINESCU


Purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița, Gabriel Cioacă, a lansat în ultima conferință de presă a partidului critici dure la adresa Instituției Prefectului Dâmbovița, privind cu suspiciune modul de lucru de la această instituție. Mai exact, liberalul dâmbovițean s-a referit la posibilitatea atacării ultimelor hotărâri de Consiliu local din comuna Vulcana Pandele:

„Din punctul meu de vedere nu mă mai miră nimic din ceea ce face Prefectura. Sper ca, abordând și ascultând subiectele pe care le-am prezentat (n.n. cu referire la situațiile din Consiliile locale Vulcana Pandele, Răzvad și Butimanu, unde PNL și PDL Dâmbovița doresc să formeze sau deja au format majorități) să fie mai atentă în demersurile pe care le face. La un moment dat lucrurile vor depăși cadrul local și vor fi analizate și mai departe. Ceea ce s-a întâmplat la Olt și la Dâmbovița, până acum, sunt afirmații argumentate de hotărâri ale instanțelor de judecată. Lucrurile trebuie să intre și pe acest făgaș al unor discuții pe legalitate, nu pe ceea ce ne place nouă să se întâmple acolo unde avem interes să se întâmple. Eu chiar nu înțeleg de ce atâta înverșunare pe cei de la PSD atunci când pierd majoritatea într-un consiliu local”, a declarat Gabriel Cioacă.

 

Vă reamintim că, la Răzvad, fostul primar PDL a chemat în instanță primăria și, printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, a reușit să dizolve Consiliul Local. La Vulcana Pandele, printr-un artificiu politic, primăria este sub „ocupație” democrat-liberală după alegerile din Consiliul Local al comunei, în urma cărora consilierul PDL Bogdan Simion a ajuns viceprimar cu atribuții de primar interimar.

 

PDL cere să fie respectată noua majoritate de dreapta din CL Vulcana Pandele

comunicat de presă

Președintele Partidului Democrat Liberal Dâmbovița, Iulian Vladu, îi solicită președintelui PSD, Adrian Țuțuianu, să respecte legea și noua majoritate de dreapta formată în Consiliul Local Vulcana Pandele. Atacul incalificabil la democrație, precum și angrenarea Instituției Prefectului într-un act ilegal, de schimbare cu orice preț a hotărârilor majorității consilierilor locali din această localitate, nu demonstrează decât disperarea PSD de a se menține la putere, cu atât mai mult cu cât la Vulcana Pandele ies la lumină o serie de ilegalități produse de fosta administrație locală.

„Îi transmit dlui Adrian Țuțuianu că voi sesiza toate organele abilitate ale statului, pentru a opri abuzurile pe care încearcă să le producă la Vulcana Pandele, dar și în alte localități, unde dreapta va reuși să creeze majorități în consiliile locale. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, ar trebui să fie mai degrabă preocupat de dezvoltarea economică a județului și de crearea de noi locuri de muncă, decât de jocurile politice locale. De asemenea, îi solicit prefectului să vegheze asupra respectării legii, nu să intre în jocuri politice, care să compromită definitiv instituția pe care o conduce”, a precizat Iulian Vladu.

Departamentul de Comunicare al PDL Dâmbovița

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița
Organizația PRO România Dâmbovița se alătură PSD
Florea Mușat, primarul comunei Băleni, a trecut la PSD Dâmbovița
Potlogi va beneficia de 43 km de rețea de apă și 27 km de rețea de canalizare
PSD Găești anunță planul electoral
Gura Foii va avea apă și canalizare în scurt timp
Centura ocolitoare, în drum spre finalizare
Investiții în infrastructură pentru anul 2024
Necesitatea plafonării prețurilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale