Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.07.2015 00:21

„Cutremur” în PSD, ziua a doua


A A

Cazul Victor Ponta: "Lăsăm justiția să își facă datoria!"

Cazul Victor Ponta:
Decizia de autosuspendare din funcția de conducere a PSD, luată de Victor Ponta duminică, a surprins o parte din liderii PSD Dâmbovița

❚ Declarația aparține vicepreședintelui PSD Dâmbovița, Sandu Gabriel, care susține decizia premierului de a se autosuspenda din funcția de conducere, așa cum spune Statutul partidului ❚ „Cred că decizia lui Victor Ponta nu va afecta formațiunea politică, PSD este un partid mare și își va reveni cu siguranță după această încercare”, a mai transmis Sandu Gabriel, în consens cu președintele interimar al partidului, deputatul PSD de Dâmbovița Rovana Plumb ❚ Aceasta a amintit colegilor pe contul personal de socializare: „Cei care vorbesc despre organizarea unui congres acum nu se raportează la binele PSD, ci la speranțele oponenților noștri” ❚ Ieri, procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile ale lui Victor Ponta, totodată premierul fiind înștiințat că i-a fost schimbată calitatea în dosar din suspect în inculpat ❚ Din păcate, cu toate insistențele, nici ieri nu am reușit să obținem un punct de vedere al președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu

ANA MARIA POPESCU

 


 

Surprins de decizia președintelui Victor Ponta de a se autosuspenda din funcția de conducere a PSD, care a anunțat că renunță la funcțiile din partid până în momentul în care își va dovedi nevinovăția și va scăpa de acuzațiile procurorului DNA, vicepreședintele PSD Dâmbovița, Sandu Gabriel, îl susține totuși în hotărâre și apreciază gestul liderului de a respecta Statutul și hotărârile adoptate la Consiliul Național.

„Victor Ponta dă dovadă de corectitudine”

Vicepreședintele PSD Dâmbovița susține că Victor Ponta a dat dovadă de respect și corectitudine și, în același timp, este convins că premierul va reuși să își demonstreze nevinovăția față de acuzațiile care i se aduc de procurori.

„Victor Ponta dă dovadă de corectitudine și a luat măsura pe care a adoptat-o la Consiliul Național al PSD. Lăsăm justiția să își facă datoria și vedem ce va fi în continuare. În Consiliul Național al PSD s-a adoptat această hotărâre ca cei care au probleme cu justiția să se retragă. Dă dovadă de corectitudine și respect cu această hotărâre. Îl apreciez pentru ceea ce a făcut. Eu cred că decizia lui Victor Ponta nu va afecta formațiunea politică, PSD este un partid mare și își va reveni cu siguranță după această încercare. Eu am încredere în Victor Ponta și, ca o părere personală, cred că totul se va termina cu o «neîncepere a urmăririi penale»”, ne-a precizat ieri vicepreședintele PSD Dâmbovița.

„Continuarea guvernării este o prioritate”

Președintele Consiliului Național al PSD, deputatul de Dâmbovița, Rovana Plumb, cea care asigură conform Statutului interimatul la conducere până la organizarea de congrese, a declarat ieri, citată de Agerpres, că partidul are în acest moment o echipă de conducere funcțională, statutară și că prioritatea socialdemocraților o reprezintă guvernarea bazată pe susținerea colegilor de coaliție de la UNPR și ALDE.

„Avem o echipă funcțională la partid, o echipă statutară, alături de Victor Ponta, care va participa la toate reuniunile birourilor politice permanente, comitetelor executive și coaliției, ca și acum”, a afirmat Rovana Plumb.

Totodată, pe contul de socializare, deputatul Rovana Plumb a precizat:

„Cei care vorbesc despre organizarea unui congres acum nu se raportează la binele PSD, ci la speranțele oponenților noștri. Nu avem de ce să organizăm congrese prin care să facem jocurile adversarilor PSD, pentru că riscăm ca, pe parcurs, să pierdem guvernarea, dar și aliații pe care îi avem. Iar de câștigat nu am câștiga nimic. Nu cred că trebuie să continuăm să ne atacăm aliații și poziția pe care o avem în prezent; continuarea guvernării este o prioritate; la fel și rezolvarea problemelor în justiție de către Victor Ponta”.

Victor Ponta, din suspect în inculpat

Ieri, potrivit Agerpres, procurorii DNA au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin premierului Victor Ponta, în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. Victor Ponta a fost chemat la DNA, unde a fost anunțat că în dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar- contabile.

Tot ieri, DNA i-a schimbat calitatea în acest dosar din suspect în inculpat, premierul prevalându-se de dreptul la tăcere, astfel că nu a dat o declarație în fața procurorului. Din păcate, deși am încercat în repetate rânduri, nu am putut nici ieri obține un punct de vedere oficial de la președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și nici un comunicat de presă al organizației județene a PSD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale