Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.07.2015 00:06

Excelent! Boxul dâmbovițean propune doi sportivi la turneul continental de seniori


A A

Cătălin Cristea și Florin Bujor, convocați pentru Campionatul European

Cătălin Cristea și Florin Bujor, convocați pentru Campionatul European
Cătălin Cristea și Florin Bujor au fost convocați pentru a reprezenta România la Campionatul European de Box de la Sofia

❚ Din păcate, doar primul are asigurată prezența la Sofia, pentru că șansele ca Bujor să boxeze luna viitoare în Bulgaria sunt foarte mici. Cu datorii de aproximativ 500.000 lei, Federația Română de Box nu-și permite să susțină deplasarea sportivilor ❚ „Mi s-a spus de la Federație că sportivul nostru va merge la Europene”, a confirmat Nicu Tamaș. Cristea nu va boxa însă la +91 kg, cum a fost la Centura de Aur, unde legea o face „olimpicul” Mihai Nistor, ci la 81 ❚ Chiar dacă s-a pregătit intens în ultima perioadă la Târgoviște, Florin Bujor nu a găsit susținere financiară pentru a boxa săptămâna viitoare la Europenele din Bulgaria ❚ „Cheltuielile pot ajunge la 1.500-2.000 de euro. E o sumă prea mare pentru puterile mele. În plus, nu sunt eu dator, și nici cluburile, să suportăm cheltuielile sportivilor la un Campionat European, în care boxează pentru România”, a vorbit cu tristețe antrenorul Gheorghe Stan, de la CS Târgoviște ❚ „E un fel de șantaj din partea Federației, iar dacă nu va sprijini deplasarea lui Bujor la Campionatul European, o să informăm ministerul. Cum pentru alții se găsește susținere, iar pentru Bujor al nostru, nu?”, s-a arătat deranjat de situație directorul CS Târgoviște, Ciprian Prisăcaru

COSTIN MIHAI


 

Boxul târgoviștean traversează un moment important, după ce Florin Bujor și Cătălin Cristea au primit convocări de la lotul național pentru a participa luna viitoare la Campionatul European de la Sofia rezervat seniorilor.

Bujor este titularul categoriei 52 kg și s-a pregătit în ultima perioadă la Târgoviște, cu Gheorghe Stan, el fiind dublu legitimat Clubul Sportiv - Box Club Simion.

Cătălin Cristea este câștigătorul Centurii de Aur, cat. 91 kg, însă la Europene va boxa la 81 kg. Cristea este legitimat la Clubul Sportiv Municipal, unde îl are ca antrenor pe Nicu Tamaș.

Lotul de box al României pentru turneul continental din Bulgaria îi mai cuprinde pe Răzvan Andreiana (56 kg, Dinamo București), Florentin Niculescu (64 kg, Farul Constanța), Bogdan Juratoni (75 kg, Dinamo București) și pe Mihai Nistor (+91 kg, SCM Bacău).

Ultimul este primul pugilist român care a obținut biletele pentru Olimpiada de anul viitor, de la Rio de Janeiro, după victoria reușită sâmbătă noapte la turneul de la Marakesh, în fața marocanului Mohammed Arjaoiu.

 

Primii cinci clasați la Europene merg la Mondialele din Qatar

În cazul lui Cătălin Cristea și Florin Bujor, Campionatul European reprezintă una din bornele care trebuie atinse, pentru a spera la o prezență olimpică. Dar e foarte greu de obținut. Doar primii cinci clasați în Bulgaria (6-15 august) vor obține biletele pentru Campionatul Mondial de la Doha, din Qatar (5-18 octombrie).

Acolo va fi ultimul test înaintea Jocurilor Olimpice, dar și cel mai dificil, doar campionii mondiali având asigurată prezența anul viitor, la marea competiție din Brazilia. Traseul este unul infernal pentru sportivii legitimați la cluburile din Târgoviște, însă merită încercat.

 

Pentru Cristea s-a găsit susținere

Din păcate, doar Cătălin Cristea are asigurată prezența la Europene, pentru că șansele ca Bujor să boxeze luna viitoare în Bulgaria sunt foarte mici. Cu datorii de aproximativ 500.000 lei (5 miliarde vechi), Federația Română de Box nu-și permite să susțină deplasarea sportivilor la Campionatul European de la Sofia. Oficialii federali fac eforturi să găsească finanțare doar pentru câțiva dintre cei enumerați, iar în cazul lui Cristea s-ar fi oferit să ajute cineva de la Vâlcea.

„Mi s-a spus de la Federație că sportivul nostru va merge la Europene”, a confirmat Nicu Tamaș.

Cristea nu va boxa însă la +91 kg, cum a fost la Centura de Aur, unde legea o face „olimpicul” Mihai Nistor, ci la 81. Asta înseamnă că va trebuie să slăbească rapid 10 kilograme.

 

Bujor are șanse mici să meargă în Bulgaria

Chiar dacă s-a pregătit intens în ultima perioadă la Târgoviște, Florin Bujor nu a găsit susținere financiară pentru a boxa săptămâna viitoare la Europenele din Bulgaria.

„Gândiți-vă că se stă zece zile la Sofia, iar cheltuielile ajung undeva la 1.500-2.000 de euro. E o sumă prea mare pentru puterile mele. Nici măcar nu încerc să o împrumut de undeva. În plus, nu sunt eu dator, și nici cluburile, să suportăm cheltuielile sportivilor la un Campionat European, în care boxează pentru România. Îmi pare rău pentru Bujor, știu cât de mult și-ar dori să participe la aceste Europene, însă e peste puterile mele să suport o asemenea sumă”, a vorbit cu tristețe antrenorul Gheorghe Stan, de la CS Târgoviște.

 

Prisăcaru: „Să nu mai scrie atunci pe tricou România, ci CS Târgoviște”

Situația l-a deranjat și pe Ciprian Prisăcaru, directorul Clubului Sportiv Târgoviște, care nu a ezitat să arate cu degetul către oficialii FRB.

„Nu suntem datori noi să plătim acțiunile Federației. Până la urmă, forul respectiv depinde tot de minister și solicită finanțare în funcție de rezultatele avute. Clubul nostru nu are bani pentru așa ceva, să plătească pentru rezultatele Federației Române de Box. Să nu mai scrie atunci pe tricou România, ci CS Târgoviște! E un fel de șantaj din partea lor, iar dacă nu vor sprijini deplasarea lui Bujor la Campionatul European, o să informăm ministerul. Ce ar trebui să fac pentru a merge sportivul nostru în Bulgaria, să aduc bani de acasă? Voi încerca să găsesc o soluție pentru ca Florin Bujor să poată boxa la Europene. E păcat să rateze o asemenea oportunitate. Dar nu-mi place acest șantaj din partea Federației. Cum pentru alții se găsește susținere, iar pentru Bujor al nostru, nu? Sau poate vor să vină ei cu altcineva pe categorie, care oferă bani. Mie unul nu-mi place această situație”, a declarat Prisăcaru.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale