Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.12.2018 00:21

EXCLUSIV! ■ La Târgoviște,


A A

"Casa Dâmbovițeană" va intra în restaurare


❚ A fost cumpărată de un medic dentist, care a obținut avize pentru reconstruirea acoperișului și a gardului împrejmuitor, pentru amenajarea unei clinici stomatologice


PETRE DRĂGUȚOIU

 


 

Sediul fostei „Case Dâmbovițene“, ca restaurant, s-a aflat în „Casa Nicolae Brătescu“, ctitor Constantin Brătescu, paharnic la „Curtea Domnească“, bunicul scriitorului dâmbovițean Al. Brătescu Voinești, care a construito peste beciuri vechi din secolul al XVIII-lea.

Incendiată în 2007

Clădirea a ajuns în proprietatea lui Mihalache Câmpeanu, iar moștenitor era omul politic Radu Câmpeanu, președinte al PNL, fost candidat la Președenția României (cu Ion Rațiu și Ion Iliescu), pentru care fostul nostru coleg de la Universitatea Craiova, ing. Dan Florescu, ce-l reprezenta, a depus o activitate titanică s-o revendice și s-o obțină pe cale juridică prin zeci de procese, în zeci de ani. Pe acesta l-am tachinat chiar în biroul lui Radu Câmpeanu, de la sediul PNL, care ne primea fără anticameră, fiindu-ne concetățean, din localitatea Răzvad, iar noi jurnaliști la actualul cotidian „Jurnal de Dâmbovița“, că nu știe să obțină moștenirea. Și inclusiv la locuința acestuia din Calea Dorobanților, unde ne primea cu mult drag, împreună cu soția sa. Până la urmă a reușit, inclusiv pentru terenuri de zeci și zeci de hectare din Răzvad și din zona limitrofă din sud-vestul Târgoviștei. Casa a fost incendiată în anul 2007 și a ajuns o ruină, dar nu de oamenii străzii, cum se vehiculează, ci de un afacerist, poate prin intermediul acestora, care intenționa să demoleze monumentul istoric și să ridice pe locație un bloc turn pentru spații comerciale.

Cumpărată cu 300.000 euro

Dintre componentele foarte rare de patrimoniu cultural național, cum ar fi sobele de Mainz, sustrase de persoane care le cunoșteau valoarea, despre care ing. Dan Florescu ne-a spus, iar noi avem și bănuieli, au rămas în prezent numai coșurile foarte de fum, piese rare pe plan internațional. Casa Brătescu a fost cumpărată de un medic dentist, care a obținut avize pentru reconstruirea acoperișului și a gardului împrejmuitor, pentru amenajarea unei clinici stomatologice, pe surse prin R.M.R.T. MAG Târgoviște, pentru 300.000 euro. Ar fi un mare câștig pentru Patrimoniul Cultural Național și comunitatea din Municipiul Târgoviște, respectiv pacienți la stomatologie.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale