Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.01.2022 00:17

După ce, anul trecut, opoziția din CLM Târgoviște a votat împotriva achiziționării imobilului în ruină,


A A

Casa d’ Italia revine din nou în atenția consilierilor locali târgovișteni

Casa d’ Italia revine din nou în atenția consilierilor locali târgovișteni

*Consilierul USR, Dan Mărgărit, a venit ieri cu propunerea de cumpărare a clădirii de către municipalitate, iar primarul Cristian Stan a promis că va reveni cât de curând cu un astfel de proiect de hotărâre.

 

Ședință extraordinară cu proiecte de hotărâre votate la foc automat... în Consiliul Local Municipal Târgoviște! Aceasta a avut loc ieri în sala de ședințe a CLM Târgoviște și a cuprins pe ordinea de zi șase proiecte de hotărâre care au fost adoptate de consilierii locali cu unanimitate de voturi într-un timp record, de aproximativ 5-6 minute... Primul proiect a vizat aprobarea contractării unei finanțări rambursabile în sumă de 50.000.000 lei de la Banca de Export Import a României Eximbank S.A în vederea finanțării unor obiective de investiții, iar următoarele  proiecte de hotărâre au venit în sprijinul unor unități de învățământ care au solicitat ajutor financiar din partea autorității locale pentru derularea unor proiecte.

Este vorba de Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște, de Școala Gimnazială „Matei Basarab” Târgoviște, de Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” și Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” și Școala Gimnazială Târgoviște. După epuizarea ordinii de zi, consilierul local USR, Dan Mărgărit a solicitat conducerii Primăriei Târgoviște să înceapă demersurile pentru cumpărarea Casei d’ Italia de pe Calea Domnească, imobil care se află într-un stadiu avansat de degradare și în pericol de prăbușire. Edilul orașului, Cristian Stan, i-a amintit consilierului local USR că un astfel de proiect de hotărâre a mai fost promovat anul trecut în CLM Târgoviște, dar fără succes, fiind respins de opoziția de la acel moment.

,,O să mă gândesc. Acest proiect a fost respins anul trecut și avem nevoie de majoritate în CLM, pentru că este un act de dispoziție. Vom analiza. Problema nu este de dorință, ci de ce facem în pasul al 2- lea, de a accesa un proiect european, pentru că ea utilitate își găsește în mod clar. O să analizăm, dar măcar de principiu mă pot baza pe sprijinul dumneavoastră, ca să nu vin în CLM și să mă trezesc după aceea că iar se respinge, iar după aceea un an de zile să nu mai putem să facem nimic... Din păcate, aceasta este consecința juridică, nu ne mai putem exercita timp de un an dreptul de preemțiune! Oricum până la ședința ordinară vom analiza, iar dacă e cazul vom convoca o ședință extraordinară sau de îndată în acest sens’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu”, în sprijinul elevilor pentru lectură
Mii de tineri prezenți la Parada Absolvenților
Șapte unități de învățământ candidează pentru statutul de „Școală Europeană”
Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (III)

Apropo de buna, amicala înțelegere dintre maghiari și români la firul ierbii. Este un frumos basm autoamăgitor pentru români. Știți ce s-a petrecut cu câțiva ani în urmă la Târgu-Secuiesc? Doi maghiari de rând au fabricat o bombă artizanală, pe care au vrut s-o detoneze la parada trupelor românești cu prilejul zilei naționale de 1 Decembrie. Au fost prinși la timp și băgați după gratii cu îndreptățită acuză de... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale