Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.08.2014 08:19

Pamflet


A A

CAS și CASE

CAS și CASE

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Bine că „s-au întors la muncă” parlamentarii din frumoasele și bănoasele lor concedii, ca să mai vorbim și despre CAS, nu doar despre CASE. Pe cuvânt că m-am și plictisit de această vară în care a plouat, a tunat și a fulgerat peste națiune doar cu afaceri imobiliare dubioase și pricinoase, despre care noi vorbim ca proștii, iar deștepții din politică nu se feresc să le facă în continuare.

Împricinații au tot dat câte un os de ros câinilor de pază ai democrației, cu și fără ghilimele, aciuați suspect de mulți prin ogrăzile propagandei. Spre bucuria prostimii care-și face „concediul” în fața tembelizorului, adversarii politici au azvârlit acuzele mai ceva ca pe-o mâță moartă la presă-n poartă. Asta în timp ce, vitejii de ei, au jucat după cum li s-a cântat de la agenția imobiliară din Cotroceni.

 

Din când în când, au mai sărit și pârleazul de la un partid la altul, fiind în febrilă căutare de doctrină aducătoare de protecție penală. Unii au găsit-o până acum, chiar și cu riscul de a transforma majoritățile parlamentare ieșite din urnele electorale în niște bancuri dezorientate de peștișori multicolori. Hă-hă-hă... la o adică, îi halește dintr-o înghițitură rechinul imobiliar „de la apa cea mare”, că n-ar fi pentru prima dată când și-i bagă-ntre fălci și le scuipă scheleții la mal.

 

N-am nicio îndoială că, invocând interesul național, îl vom vedea cum va continua să facă din reducerea CAS un scandal cât CASA Poporului, implicând și supușii din Curtea Constituțională, doar-doar va uita națiunea de averile ilicite ale familiei lui. E adevărat însă că și cei care ne-au împuiat electoral capul cu beneficiile acestei mult promise și așteptate relaxări fiscale au tăcut ca paralizați de frică, neavând detenta politică și economică pentru a susține reducerea CAS în fața celui cu multe CASE.

 

La mine e un simplu și nevinovat joc de cuvinte, inspirat din neinspiratele lor jocuri de putere care au pus mereu interesul național pe ultimul loc. Sau nici pe acela. Sper că n-ați uitat ce „autografe” primeau pe documente oficiale niște oligarhi ruși care-și plimbau valizele cu milioane de euro pe lângă agenția imobiliară din Cotroceni, cerând cu tupeu energie foarte ieftină pentru afacerile lor foarte profitabile. Și oligarhii au primit! Întreprinzătorii români, niciodată!

 

Firmelor noastre mioritice le-a luat statul român și cenușa din vatră, ca să înmulțească apoi cu paralele publice zestrea imobiliară a politrucilor jucători, care au transformat economia românească într-o cacealma din care nu mai pot câștiga decât cei cu tupeu de borfași. Restul sunt cel mult niște supraviețuitori, obligatoriu cu carnet de partid, pe care-i duce cu vorba când un șef, când altul și-i tapează toți de bani, punându-i, „de bună voie”, pe listele de donatori oficiali în campaniile electorale.


Așa s-a întâmplat și cu șmecherul-șef al nației, un bugetar de profesie doldora de case, dar foarte econom când stânga a luat măsura de dreapta de a reduce CAS pentru firme. Dar nu pe cacealmistul-șef îl acuz, ci pe marii fraieri pe care i-au împuternicit românii ca să-i scape de el. Pentru că n-au făcut-o, el stă la soare, iar pe ei îi bagă la răcoare, unul câte unul. Nu m-aș mira, văzând cum e „mersu’ făcut”, ca nici lui să nu i se reducă din CASE și nici nouă din CAS.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale