Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.06.2017 00:17

Aproape întreaga producție este vândută pe mai nimic


A A

Cartofii dâmbovițeni, la mâna samsarilor

Cartofii dâmbovițeni, la mâna samsarilor
Producătorii spun că prețul de 40-50 bani/kg nu acoperă cheltuielile făcute de-a lungul anului pentru înființarea și întreținerea culturilor de cartof

❚ În condițiile unei producții bune de cartof, cea mai mare problemă a legumicultorilor rămâne în continuare prețul mic cu care se vinde produsul și lipsa pieței de desfacere ❚ Pentru că nu au depozite și cheltuiesc deja foarte mult cu producția, micii gospodari preferă să dea cartofii angro samsarilor în schimbul unor prețuri derizorii: 40-50 de bani pe kilogram ❚ În aceste condiții, cei care au de câștigat nu sunt producătorii, ci comercianții

CORVIN DUMITRICĂ


Chiar dacă vremea capricioasă de la începutul primăverii a făcut ca o mare parte din culturile de cartof să fie afectate, producția de anul acesta este una destul de bună. Însă cea mai mare problemă a legumicultorilor rămâne în continuare prețul mic al cartofilor și lipsa pieței de desfacere. Ca de obicei, așa cum s-a întâmplat mereu în ultimii ani, pentru a nu rămâne cu marfa nevândută, țăranii sunt nevoiți să vândă samsarilor la prețuri de nimic. În aceste condiții cei care au de câștigat nu sunt producătorii, ci comercianții

. 􀁺 „În primăvară culturile au fost destul de afectate din cauza frigului și a grindinei. Cu toate acestea, producția de cartofi de anul acesta este una destul de bună. În continuare, ca și în anii trecuți ne confruntăm cu prețul foarte mic”.

􀁺 „O producție bună, dar din păcate cu prețul de acum nu reușim nici măcar să acoperim cheltuielile”.

􀁺„Din păcate, suntem nevoiți să vindem bișnițarilor. Ei sunt cei care nu muncesc, dar câștigă mai mult decât noi. Avem suprafețe mari cultivate, producția este una destul de bună și, indiferent de preț, suntem nevoiți să vindem, pentru că nu avem spații mari de depozitare și riscăm să pierdem întreaga producție”

. 􀁺 „Nu știu cât de mult se mai merită să muncim în agricultură. Este foarte multă muncă, foarte mulți bani cheltuiți și de cele mai multe ori venitul nu este pe măsură. Oricum, tinerii nu prea mai cultivă, preferă să meargă la muncă în străinătate unde au un venit mai bun și mai sigur”.

La acest moment prețul cartofului este de 40-50 bani/kg, la producător. Producătorii spun că acest preț nu acoperă cheltuielile făcute de-a lungul anului pentru înființarea și întreținerea culturilor de cartof. Oamenii consideră că salvarea ar putea veni de la guvern care ar putea să îi ajute cu subvenții.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale